Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa matberedaren under 1000 kr

Köpråd från Prisjakt Experter

Jag kan bli väldigt imponerad av en matberedare under 1000 kronor eftersom tillverkarna oftast lyckas trycka in lika mycket power som i de lite dyrare maskinerna. När jag började fundera på vilka matberedare jag ville ha med i listan kom jag direkt att tänka på dessa fyra.

Det jag främst har tittat på är om de är enkla att använda samt prestanda och kapacitet på motorn. Jag tycker mig fått ihop en skön blandning av matberedare där ett köpråd startar med "Hallå, stoppa pressarna!" och ett annat med "OBS! Nostalgivarning!", blev du nyfiken? Ja, då är det bara kolla vad jag menar.

1. Kenwood Limited Multipro Compact FDP300

Här har Kenwood tagit fram en maskin som är kompakt, väldigt kraftfull, och har samma grymma prestanda som alla deras andra produkter. Varför får jag ett smått endorfin-rus när jag använder den? Jo, det är för att dess motor och knivar samverkar på ett perfekt sätt för att skapa så minimal friktion som möjligt, vilket innebär att råvarans fräschör bevaras. Tryck upp vredet på högsta växeln och det säger swoosh! - och du har nästintill puré av dina hackade morötter om du så bara tittar bort för en sekund. Det som Kenwood också har tänkt på är hur smidigt det är att byta till den medföljande kannmixern, genom att det finns en separat "avsats" där den monteras. Det här är en maskin värd att satsa sina pengar på, för den är extremt effektiv, snabb och kraftfull. Sedan måste jag säga att den är jäkligt snygg med sitt kompakta och slimmade utseende, håller du med?

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Kenwood Limited Multipro Compact FDP300
Kenwood Limited Multipro Compact FDP300
699 kr

2. Hamilton Beach 70720

HALLÅ, STOPPA PRESSARNA! För det här, gott folk, är något speciellt och utöver det vanliga. Vi tar och går nerifrån och upp. Denna maskinen behöver du verkligen inte vara någon raketforskare för att kunna använda, Hamilton har redan gjort jobbet åt dig genom att sätta symboler på motordelen som visar vilka tillbehör du ska använda och vilken knapp som gör vad. Sedan kan jag inte sluta imponeras av att den är så stark trots sitt låga watt-tal på 450, vilket bevisar att watt-talet egentligen inte säger så mycket om en maskins kapacitet. Och nu kommer vi till det absolut bästa med denna maskin, och det är hur du monterar den. Den enkla och geniala konstruktionen Stack & Snap innebär att du endast behöver sätta ner skålen utan att vrida eller höra något "klick", och locket fixeras superlätt med två spännen. För sina ynka prislapp på under 500 spänn (!) så finns det bara ett ord: KÖP!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Hamilton Beach 70720
Hamilton Beach 70720
572 kr

3. Braun Tribute Collection FP3010

OBS! Nostalgivarning! Oj, oj, vilka (positiva) flashbacks jag får av denna maskinen, den hade vi under hela min uppväxt och den går still strong där hemma. Här pratar vi inga fancy funktioner, utan en väldigt skön enkelhet med två reglage - ett för att köra igång maskinen, och ett för att välja hastighet på skalan 1-10. Det som jag också slås av är att en så pass enkel maskin kan vara så tyst, och detta till en prislapp på strax under 1000 kronor! Detta är en uppdaterad version av Brauns originalmaskin, och det har såklart tillkommit en del verktyg, men jag tycker det är charmigt att de har behållit designen på riv- och skivverktygen. Söker du en maskin som definieras av enkelhet, styrka och tysthet i en snygg retrodesign så har du hittat rätt med Braun FP3010.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Braun Tribute Collection FP3010
Braun Tribute Collection FP3010
899 kr

4. Philips Viva Collection HR7762

Matberedaren från Philips Viva Collection är utrustad med en 3 i 1-konstruktion. De olika delarna monteras enkelt av och på maskinen med hjälp av de olika "platåerna", och detta är enligt mig ett riktigt smart drag eftersom maskinen blir kompakt och tar liten plats på bänken eller i skåpet. Vid användandet slås jag av hur effektiv den är, samtidigt som den arbetar väldigt noggrant tack vare skålen och knivarnas utformning. Addera kraften från de två växlarna och pulsfunktionen så blir denna maskinen väldigt stark! Jag tycker även att du ska slänga ett extra getöga på denna matberedaren på grund av dess mångsidighet och att den arbetar med noggrannhet i fokus. Och förresten, glöm inte att spana in det färgkodade reglaget som hjälper dig att matcha tillbehören med rätt hastighet för att få det bästa resultatet från ditt arbete.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Philips Viva Collection HR7762
(3)
Philips Viva Collection HR7762
1 299 kr