Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa fuktmasken för torr hy

  • 25 nov 2021
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom ansiktsmasker

Jag har torr hy och försöker lägga en ansiktsmask varje vecka. Innan jag lägger min ansiktsmask är jag väldigt noga med att först rengöra ansiktet ordentligt och efter det peelar jag bort alla döda hudceller. Detta för att ansiktsmasken ska få de allra bästa förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb. Att bara lägga en mask utan att göra dessa steg innan tycker jag är som att måla färg på en otvättad vägg - färgen fäster säkert, men hur bra blir resultatet? Jag brukar passa på att lägga min mask under kvällen på söndagar, när jag allt som oftast sitter i soffan och kollar på en film och bara laddar för en ny vecka. Detta ger mig en känsla av välbefinnande och det är det hudvård handlar om tycker jag.

1. Comfort Zone Hydramemory Mask 60ml

Ger massor av fukt, smidig

Lite väl dyr, men värd det

Comfort Zone har några av mina absoluta favoritprodukter när det kommer till hudvård. Hydramemory-masken är en av dem!

Jag gillar när det är enkelt och smidigt och dit klassar jag denna alla dagar i veckan. Det är nämligen en gelmask som inte ska tvättas av.

Jag brukar lägga den på kvällen innan jag sätter mig i soffan och kollar på film. Under tiden jag kollar på filmen hinner masken sjunka in i huden. Sen går jag bara och lägger mig med masken på, nästa morgon vaknar jag med en rejält återfuktad hud. Masken låter jag sitta kvar och smörjer bara min dagcreme över - en perfekt bas för makeup!

Masken gör att huden blir väldigt återfuktad och känns mjuk och härlig dagen efter. Dessutom är det en väldigt dryg produkt så förpackningen räcker länge.

För dig som vill ha det så smidigt som möjligt men fortfarande ett grymt resultat!


2. Clinique Moisture Surge Overnight Mask 100ml

Smidig mask som ger mycket fukt

Fuktmasken från Clinique är riktigt härlig!

Som namnet antyder är det en mask du ska sova med. Jag applicerar den en stund innan läggdags, så den hinner sjunka in. Det jag gör är att massera in den lätt på ansikte och hals så den får lite hjälp att börja gå in i huden. Sen låter jag den bara vara över natten.

Dagen efter vaknar jag med en hud len som siden. Huden blir väldigt återfuktad under natten och om jag är lite röd så lugnar även det sig under natten. Den ska inte sköljas av på morgonen.

Jag använde den här i vintras nästan varje dag och trots att jag vistas en hel del utomhus dagtid så höll sig min hud jättefin och återfuktad.

För dig som vill ha en crememask att sova med.


3. Akademikliniken Pure Hydroxy Mask 75ml

Bubblar, återfuktande och lugnande

Dyr

Detta är en rolig mask från Akademikliniken som bubblar lite när den appliceras.

Pure Hydroxy Mask ger din hud massor med fukt samtidigt som den syresätter huden. Den ger faktiskt huden en rejäl uppfräschning.

Den innehåller olika botaniska extrakt, bl.a. mjölkört och allantoin, för att dämpa rodnad och irritation i huden orsakad av stress. Den innehåller också Squalane som gör huden återfuktad och bibehåller fukt, samt C-vitamin som ger lyster och energi.

Det här är en mask som passar alla hudtyper, men jag tycker att den är särskilt bra för en hud som är fuktfattig, matt och saknar lyster. Den passar även en stressad hy bra med sina lugnande ingredienser.

Masken ska sitta på i ungefär 10 minuter och sen sköljas av.

För dig som vill återfukta och lugna huden.


4. Dermalogica Skin Hydrating Mask 75ml

Ger mycket fukt, huden blir mjuk

Inget!

En återfuktande gelmask. Lukten påminner lite om gurka, jag tycker den luktar fräscht.

Den innehåller bland annat hyaluronsyra och lipider som ger huden massor med fukt och skyddar mot uttorkning. Jag tror att även du med lite känsligare hud kan gilla den då den innehåller lugnande växtextrakt.

Jag bukar sova med den och vaknar upp med en väldigt mjuk och återfuktad hud. Det går fint att använda den i hela ansiktet, även under ögonen. Jag sköljer inte av den, dagen efter applicerar jag bara min dagkräm över den. Har du däremot känslig hud kan det vara bra att testa den först i ca 10 min och sen skölja noga, för att se hur din hud reagerar.

Den är jättebra på vintern då den ger ordentligt med fukt, men även på sommaren då den svalkar skönt.


5. Maria Åkerberg Face Mask Moist 50ml

Ekologisk, gör huden mjuk

Önskar lite mer fukt ibland...

Här har vi en ekologisk ansiktsmask från Maria Åkerberg. Detta är en fuktmask jag använt från och till under många år.

Det är en bra allround-mask som ger fukt, men kanske inte så mycket fukt som jag behöver när jag är som allra torrast. Kanske är den ett bra sommaralternativ.

Den sjunker in bra i huden och jag brukar föredra att massera in den lite och sen sova med den. Själva masken är i en mjuk cremeformula som känns väldigt behaglig på huden.

Det jag framförallt gillar med den är att den gör huden väldigt mjuk och len dagen efter. Jag gillar också att Maria Åkerbergs produkter är ekologiska och många är även helt veganska. Förpackningarna är väldigt stilrena och det är lätt att se vad de innehåller.

För dig som vill ha en skön, lagom fuktmask som är ekologisk.


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom ansiktsmasker

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer