Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa blendern under 1000 kr

Peter Wåhlén

Peter Wåhlén

  • Topplista
  • 28 dec 2020

Finns det verkligen någon bra blender under 1000 kronor? Läs igenom min topplista så har du förhoppningsvis koll efteråt. Men det korta svaret är ja! Ända ner till 500 kronor kan en blender vara minst lika bra som de som drar iväg i pris. Jag har dock valt att inte gå lägre än strax under 500 kronor, då jag anser att prestandan inte håller samma nivå när det blir billigare än så.

Lika mycket som jag kan nörda ner mig i blenders med extrema funktioner och program är det lika befriande att använda maskiner där du bara behöver trycka på en knapp eller vrida på ett reglage för att kicka igång. I denna lista har jag valt ut blenders som inte har några avancerade tekniska lösningar, men det behöver verkligen inte vara något negativt. I vissa fall är det ett ypperligt tillfälle att lära dig komma fram till det perfekta slutresultatet i och med att du måste ha koll hela vägen, från råvara till färdig produkt.

1. Electrolux ESB5700BK

Electrolux Creative Blender är ett litet kraftpaket på 700 Watt som mixar både nötter och andra hårda råvaror på ett kick, men som även kan göra en god soppa eller bärsås på bara några minuter. Det jag slås av som gör mig så imponerad med denna blender är hur knivarna och kannan är utformade för att få ut maximal effekt och precision. Friktionen blir minimal, vilket medför att smaken bevaras i råvaran. Ett ergonomiskt utformat vred gör det lätt växla upp och ner mellan de åtta växlarna, som ökar eller minskar på ett skonsamt sätt. Vill du trycka upp kapaciteten ännu mer så kan du använda pulskontrollen, så går blendern från ett kraftpaket till ett monster. Som om inte detta vore nog är rengöringen rena barnleken; du tillsätter vatten och några droppar diskmedel och pulsar. Efter det skruvar du bara av underredet och sköljer av.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Electrolux ESB5700BK
(1)
Electrolux ESB5700BK
795 kr

2. Bosch MMB42G1B

Vill du veta hemligheten som gör denna blendern speciell? Jo det är... att du måste läsa till slutet av texten :) Ser vi till konstruktionen vill jag påstå att denna blender blir väldigt mångsidig i och med sin glaskanna som gör att den klarar av att mixa näst intill kokande vätskor utan problem, vilket alltid är ett stort plus. Att den bara har tre funktioner (puls, låg och hög växel) är inget jag rynkar på näsan åt i denna prisklass. Jag imponeras av lösningen för hur man tar loss kniven från mixerkannan; du fäller bara upp ett handtag och klickar ur den. Nu kommer hemligheten till varför denna blendern är speciell: den är otroligt tyst när den arbetar! Det innebär att du kan vara uppe med tuppen och göra det som alltid går hand i hand med en blender - smoothies.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bosch MMB42G1B
Bosch MMB42G1B
888 kr

3. Wilfa BL-800S

Wilfa BL-800S har bra lösningar med tidsinställda program och automatisk avstängning. Att den bara levereras som en blender utan en massa extra tillbehör kan jag tycka är skönt i vissa lägen, det är en produkt som är vad den är, och dessutom sparar det plats i köksskåpet. Ett plus är den solida glaskannan som innebär att du kan mixa både kalla och varma vätskor (du kan komma upp i en temperatur så hög som 90 grader utan problem). När det kommer till rengöringen är konstruktionen väldigt smidig då du enkelt kan skruva loss underredet och diska mixerkannan och kniven separat. Detta är en mixer med bra funktioner som känns stabil och levererar det den ska, och för sitt överkomliga pris är den verkligen värd en extra titt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Wilfa BL-800S
Wilfa BL-800S

4. Philips Daily Collection HR2105

Här har vi ett exempel på just det jag pratar om i inledningen, att det i vissa fall kan vara "befriande" med enkelheten i att bara vrida på ett reglage och ändå få ett bra resultat. Trots denna blenders enkla konstruktion med endast två hastigheter och en pulsfunktion tycker jag att den levererar stort i prestanda, vilket jag om jag ska vara helt ärlig inte riktigt hade förväntat mig av en maskin i denna prisklass. Som om inte det vore nog är kannan gjuten i härdat glas, vilket innebär att användningsområdet breddas till både varma soppor, krämer och såser. Vill du få en aha-upplevelse över hur användbar en blender kan vara och uppleva hur en hel ny värld av möjligheter öppnar sig är detta en väldigt bra inkörsport.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Philips Daily Collection HR2105
(1)
Philips Daily Collection HR2105
457 kr