Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Tåligaste mobilerna

  • Topplista
  • 1 expert
Ted Larsson
Ted Larsson
6 746 har blivit hjälpta av Ted

Telefonerna blir överlag allt ömtåligare med konstruktioner i glas och andra bräckliga material, men det finns en motrörelse som arbetar med att utveckla modeller som ska klara ett mindre krig.

Har du också tröttnat på att ideligen spräcka din skärm eller glömma mobilen i fickan när du tar dig ett dopp? Eller arbetar du i en ogästvänlig miljö där en vanlig telefon känns som en dansbandsälskare på dödsmetallkonsert? Oavsett vilket är den här listan för dig. Här har jag nämligen samlat det absolut tåligaste marknaden har att erbjuda när det kommer till mobiler.

1. Cat S62 Pro

fr. 5 650 kr

Jämför priser
Extremt hållbar och värmekamera
Finns billigare alternativ

CAT eller Caterpillar är en av världens största tillverkare av anläggningsmaskiner och vet vad som krävs när det kommer till hållbarhet.

CAT S62 Pro är uppföljaren till omtyckta S61 och till skillnad från föregångaren ser den inte ut som en pansarvagn, även om den är konstruerad som en. Det är dessutom den första modellen med nya, tuffare militärklassningen MIL-STD 810H. Enheten klarar utan vidare ett fall på 1,8 meter och vatten- och dammskyddet (IP69) är intakt.

Nordiskt klimat är heller ingen match för S62 Pro som överlever temperaturer mellan -25 och 55 grader och fungerar med vantarna på. Dessutom bjuder CAT på en uppgraderad värmekamera av professionellt snitt.

CAT tillverkar inte de mest kraftfulla mobilerna och S62 Pro besitter stabil mellanklasshårdvara. Det viktigaste i det här segmentet är dock hållbarheten och där är S62 Pro svår att övertrumfa.

Är du hantverkare eller brukar använda din telefon som slagpåse är CAT S62 Pro modellen för dig.

2. UleFone Armor 9

fr. 5 990 kr

Jämför priser
Mest funktionalitet per krona
Inte namnkunnigaste tillverkaren

Ulefone är en av de stora kinesiska spelarna när det kommer till tåliga telefoner och grundades faktiskt redan 2006.

Ulefone Armor 9 innehar precis som många av rivalerna en lång rada certifieringar (IP68, IP69K och MIL-STD-810G). Prestandamässigt är den välutrustad med 6,3"-skärm, MediaTek Helio G90-processor och 8 GB RAM. 6600 mAh batteri gör att du inte behöver bekymra dig om var närmsta eluttag finns.

Det är finesserna som är Ulefone Armor 9 styrka och där återfinns bland annat värmekamera och FM-radio. Kanske allra mest intressant är endoskopet som kan köpas till som ett extra tillbehör. Det vidgar telefonens användningsområde ytterligare och du kan kika in på ställen du annars aldrig kommit åt.

Ulefone Armor 9 tar konkurrenternas finesser och adderar ett par extra och lyckas samtidigt pressa priset. Behöver du något tåligt och prisvärt är Ulefone Armor 9 herren på täppan.

3. Blackview BV9900 Pro

fr. 5 410 kr

Jämför priser
Dubbla simkort och värmekamera
Batteritiden

Blackview grundades 2013 och är ytterligare en kinesisk tillverkare som går all-in på tåliga telefoner.

Blackview BV9900 Pro har liksom CAT:s värstingmodell en inbyggd värmekamera. I övrigt får vi vad man kan förvänta sig: IP68-, IP69K- och MIL-STD-810G-certifiering.

Jämfört med föregångaren har Blackview lyckats krympa formfaktorn rejält. Den slimmade designen har dock gjorts på batteristorlekens bekostnad, vilket också avspeglas i den sämre batteritiden.

En välkommen uppdatering är också MediaTek Helio G90-processorn kombinerat med 8 GB RAM som gör att BV9900 Pro prestandamässigt kvalar in i toppen bland de tåliga telefonerna. Nytt är också dubbla simkortsplatser, perfekt om du vill kunna nyttja den både på jobbet och hemma. Hjärtat i operationen är ett oförändrat Android 10 med några få tillägg, såsom app för värmekameran.

Blackview BV9900 Pro är sammanfattningsvis en stabil och rimligt prissatt pjäs som tål att utmanas.

4. Doogee S95 Pro

fr. 4 699 kr

Jämför priser
Smart modulsystem och bra kameror
Gränssnittet känns ofärdigt

Doogee S95 Pro är den tredje kinesiska mobilen som lyckats ta sig in på listan. Doogee är även det ett lite mer okänt varumärke från Asien.

Doogee S95 Pro är liksom många andra modeller på den här listan IPMIL-STD 810G och IP69K-klassad, vilket gör att den tål riktigt tuffa tag. När det kommer till specifikationerna står sig S95 Pro bra i konkurrensen även om telefonens Android-baserade gränssnitt känns något ofärdigt.

Det mest spännande med S95 Pro är dess modulsystem. Det innebär att användningsområdet kan utökas genom att köpa till moduler (i skrivande stund erbjuds batteripack och högtalarmodul) som fästs på mobilens baksida.

Jämfört med sina föregångare har Doogee förbättrat kamerorna, som numer är fyra stycken och sammantaget tar bra bilder.

Söker du en hållbar kamrat som inte kostar skjortan är Dooge S95 Pro ett givet köp.

5. Samsung Galaxy Xcover Pro SM-G715F/DS

fr. 4 335 kr

Jämför priser
Samsung, bra finesser, slimmad
Prestandan, mindre tålig än andra

Samsung är faktiskt en av få mer välkända tillverkare som erbjuder en extra tuff modell. Visserligen är inte Samsung Galaxy Xcover Pro den mest tåliga modellen på listan, men den ska klara ett fall från 1,5 meter och att sänkas ner i vatten under 30 minuter (IP68-klassad).

I gengäld lockar Xcover Pro med en mer slimmad design och intressanta finesser. Exempelvis ett utbytbart batteri tack vare avtagbart bakstycke och en skärm som fungerar även när det är fuktigt eller när du har vantar på.

Specifikationerna i övrigt är blygsamma. Det är en typisk mellanklassmobil som klarar dina vardagliga behov utan att direkt skina. Xcover Pro kör Samsungs senaste gränssnitt One UI 2 (baserat på Android 10) och den Samsungfrälste kommer snabbt att känna igen sig.

Vill du hålla dig till något mer välkänt och inte allt för otympligt är Samsung Xcover Pro värd att överväga.