Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa wifi-kameran utomhus

  • Topplista
  • 1 expert
Daniel Röjdeby
Daniel Röjdeby
6 773 har blivit hjälpta av Daniel

Att kunna hålla koll på vad som händer på sin tomt ger en trygghetsfaktor. När man är bortrest, på jobbet eller sitter inne och tittar på tv så vill man gärna veta om någon går och tittar in i fönstren för att se om det står tomt. Så länge man har kameran enbart riktad mot den egna tomten finns det inget hinder för att sätta upp den, men var försiktig så den inte filmar gatan utanför eller grannens tomt, då detta inte är förenligt med undantagen i kameraövervakningslagen.

De kameror jag har med i listan har tillhörande appar som sköter handhavandet av övervakningen enligt dina premisser. Vill du spela in video när något rör sig och kanske dessutom ha en notis på är det lätt ordnat direkt från din smartphone var du än befinner dig. Tänk dock efter när du placerar ut kamerorna, ett vajande träd eller en entrédörr kanske ger lite för mycket filmat material och notiser om det är aktivt dygnet runt.

1. Arlo Pro 2 VMS4130P

fr. 3 421 kr

Jämför priser
Användarvänlig, riktigt bra!

Arlo är den överlägsna vinnaren vad gäller användarvänlighet.

Med appen har du full koll på alla kameror och filmklipp direkt från telefonen. Med Pro 2 får man en kostnadsfri molnlagringslösning på 7 dagar. Vill du ha kvar videoklippen längre än så kan du ladda ner dem via appen eller ha en usb-disk inkopplad i basstationen.

Kameran ger bra bild med 1080p i upplösning och har stöd för zoner så att inte hela bilden behöver användas som trigger.

Kameran är IP65-klassad vilket betyder att den motstår regn och rusk utan problem. Batteriet ska hålla upp till tre månader innan det behöver laddas, men utan konstantström fungerar inte aktivitetszonerna, så jag rekommenderar en solcellspanel eller en usb-laddkabel om möjlighet finns.

Jag har valt att inte ha med Pro 3 på listan då den är ett mellanting mellan Pro 2 och Ultra. Den har lite högre upplösning men behöver abonnemang för att molnlagra sin video.

Pro 2 tycker jag är Arlos absolut bästa alternativ - fullgod bildkvalitet, de funktioner man behöver och ingen månadskostnad för lagring! Den passar alla som vill ha koll på hemmet utan att behöva ännu ett abonnemang.

2. Arlo Ultra VMS5140

fr. 3 990 kr

Jämför priser
Många funktioner och superkvalitet
Dyr i inköp och drift

Arlo Ultra är lyxvarianten av Pro 2. Den har högre upplösning med sina 4K, bredare omfång på 180° och fler funktioner än sitt lillasyskon.

Den har t.ex. en liten inbyggd strålkastare och kan själv zooma in bilden där det rör sig, så att du verkligen ser vad som försiggår. Dessvärre kommer dessa extra funktioner till ett högt pris. Kameran skall klara 3-6 månader på batteridrift vilket är något längre än Pro 2.

Utöver att kameran kostar en bra hacka så finns det ingen kostnadsfri molnlagring till denna modell. Det ingår förvisso ett år av molnlagring vid köp, men kameran skall ju hänga med bra mycket längre än så. Då får man helt enkelt välja att betala en månadskostnad eller lagra videon lokalt och skippa en del funktioner som molnlagringen medför.

Ultra är kameran för dig som vill ha den bästa bilden och de smartaste funktionerna. Du tycker helt enkelt att det är värt de löpande kostnaderna.

3. Netatmo Smart Outdoor Camera – Presence

fr. 2 490 kr

Jämför priser
Lyser upp, behöver inte laddas
Kräver installation med starkström

Det som är så bra med den här är att den har en gedigen strålkastare som kan skrämma upp ovälkomna besökare och även se till att videoinspelningen blir skarp mitt i natten. Vill du ha lite mer diskretion kan du istället välja att använda ir-dioderna för att lysa upp för kameran nattetid. Upplösningen ligger på 1080p vilket ger en skarp bild.

Kameran har ett minneskort för att spara video och kan ta hjälp av FTP eller Dropbox för att se till att det finns en kopia lite mer svårtillgängligt för tjuven.

I appen kan du enkelt ställa in zoner för notifikationer eller se över ditt flöde av händelser. Kameran särskiljer olika typer av rörelse och kategoriserar bilar, människor och djur som rör sig över bilden i ditt flöde. Presence installerar du enklast genom att byta ut en befintlig belysningsarmatur.

Den här kameran passar dig som vill kunna lysa upp ordentligt. Den passar bra att montera på garageuppfarten, både för egen del och för att skrämma tjuven.

4. Arlo Essential Spotlight Camera (VMC2030)

fr. 1 355 kr

Jämför priser
Vår expert Daniel Röjdeby har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.
Enkel och smidig installation
Månadskostnad för användning

Essential ser jag som en variant på Arlo Pro 2 men med några distinkta skillnader. För det första har inte Essential någon hubb utan fungerar direkt mot ditt wifi vilket gör att du kommer igång blixtsnabbt.

Med sin långa batteritid (6 mån) och aktivitetszoner som fungerar även på batteri kan du montera den nästan vart som helst.

Att den saknar hubb har samtidigt några nackdelar. Du kan inte välja att spara din video lokalt och du kan heller inte ha din Essential i HomeKit. Du behöver därmed lagra din video i deras molntjänst och till skillnad från Pro 2 så ingår ingen kostnadsfri lagring för Essential. Du behöver med andra ord ha deras smart-abonnemang så länge du vill använda kameran till mer än ett tittöga.

Med abonnemanget får du dock tillgång till funktioner som rika notiser (med bild från kameran) och smartare analysering av vad som rör sig framför kameran med.

Den här kameran passar dig som vill ha enkelheten i installation och drift.