Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa tangentbordet för kontoret

  • Topplista
  • 1 expert
Jesper Grandien
Jesper Grandien
6 588 har blivit hjälpta av Jesper

Jag vet hur viktigt det är med ett praktiskt och skönt tangentbord när man ägnar flera timmar per dag till att sitta och skriva på datorn. Vare sig du är konsult, programmerare, journalist eller något annat så består väldigt många jobb idag av att skriva eller rapportera på datorn.

I den här topplistan har jag valt att fokusera på lämpliga tangentbord för kontorsarbete. Kanske föredrar du ett trådlöst tangentbord? Ett rejält handledsstöd? Eller kanske ett välbelyst och mekaniskt tangentbord? I den här listan hittar du allt det och jag går igenom mina bästa tips! ⌨

1. Logitech MX Keys (Nordisk)

fr. 1 105 kr

Jämför priser
Otrolig batteritid, tystlåten
Kostar extra för handledsstöd

Logitech MX Keys är min personliga favorit bland trådlösa tangentbord. Jag använder själv det här tangentbordet dagligen. Det är väldigt lämpligt för den som skriver mycket och jag som programmerare tycker detta tangentbord fungerar riktigt bra för mig.

Det som är extra bra med det här tangentbordet är att det kan kopplas upp med både den medföljande USB-mottagaren samt Bluetooth. Det är dessutom enkelt att byta mellan tre olika datorer. Fungerar både för PC och Mac.

Batteritiden är riktigt lång! Enligt Logitech håller det 10 dagar på en full laddning med belysning, men mitt batteri brukar räcka mycket längre än så, kanske menar de 10 dagar i sträck eller vid väldigt mycket användning. Logitech anger också att batteritiden är upp till 5 månader utan belysning.

Tangenterna är konkava och bidrar till en bättre precision när du skriver på tangentbordet.

Perfekt för dig som skriver mycket, ofta och vill ha ett stabilt, tyst och bekvämt tangentbord.

2. Apple Magic Keyboard with Numeric Keypad (SV)

fr. 1 390 kr

Jämför priser
Smidig parkoppling, tyst
Ingen belysning, inget handledsstöd

Här har vi Apple-fantasternas favorit. Det här tangentbordet är speciellt lämpat för dig som arbetar på en Applemaskin.

Magic Keyboard är trådlöst och parkopplas enkelt och smidigt med din Mac eller iOS-enhet. Magic Keyboard har väldigt bekväma tangenter som gör skrivandet enkelt och passar återigen bra för de som är vana Mac-användare.

Batteritiden uppges vara minst 1 månad men här finns det faktiskt ingen belysning för tangentbordet. Det laddas med en Lightning till USB-kabel och parkopplas via Bluetooth utan extern USB-mottagare.

Nackdelen med detta tangentbord är helt klart att det inte har stöd för andra enheter så som Windows-datorer. Ingen belysning kan också bli ett problem om du trivs med att arbeta i mörkare miljöer.

Men trivs du med Apples produkter och ekosystem så är detta tangentbord varmt rekommenderat.

3. Logitech Illuminated Keyboard K740 (Nordisk)

fr. 828 kr

Jämför priser
Tunn profil på tangentbordet
Dyrt för att vara trådbunden

Vill du inte hålla på och ladda ditt tangentbord, utan helt enkelt föredrar ett klassiskt, trådat tangentbord så är det här ett bra alternativ för kontorsarbete.

Tangenterna påminner om laptoptangenter och generellt är även det här tangentbordet ganska tunt.

Med tre olika ljusnivåer fungerar det utmärkt att ställa den ljusstyrka just du behöver för att bekvämt kunna hitta rätt på tangentbordet vare sig det är tidig morgon, mitt på dagen eller totalt mörker.

Det rejäla handledsskyddet är tillverkat i mjuk gummi och sitter perfekt för att stödja upp dina handleder vid skrivande. Tangentbordet är även något ställbart med hjälp av tangentbordets fötter.

Det ansluts via USB-kabeln som är cirka 1.8m lång, vilket brukar räcka för att få till en bekväm och snygg kabeldragning.

Ett klassiskt, trådat bra alternativ för kontorsarbete.

4. Deltaco TB-509 (Nordisk)

fr. 770 kr

Jämför priser
Bra vatten- & dammtålighet

Är du kontorets klumpeduns? Då har jag tangentbordet för dig! Det här tangentbordet från Deltaco är spillsäkert och IP68-certifierat vilket innebär en bra tålighet för både vatten och damm.

Tangentbordet har blå bakgrundsbelysning som är ställbar i 4 olika lägen. Det finns även en "pointing-stick" som gör att du även kan styra musen ifrån tangentbordet. Livslängden på tangenterna uppskattas vara 2 miljoner knapptryckningar!

Det här är ett litet och kompakt tangentbord som du inte behöver oroa dig för att spilla på, eller få damm över.

Jobbar du utomhus eller inne i ett badhus? Då är det här det bästa tangentbordet för dig!