Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa surfplattan för barn

Joakim Ewenson

Joakim Ewenson

  • Topplista
  • 30 apr 2021

En surfplatta kan bli världens bästa barnvakt när behovet faller på, oavsett hur mycket vi lovat oss själva att aldrig ta till elektroniken för att underhålla rastlösa barn.

Det finns dock ett och annat att tänka på när det kommer till surfplattor, och mycket handlar om hur du som förälder kan övervaka och styra barnets användning. Det är vad jag har haft i åtanke när jag valt ut dessa lämpliga produkter som jag tycker du bör spana in om du ska handla surfplatta till ditt barn! De flesta surfplattor i denna lista är i prisklassen 4-5000 kr då jag personligen hellre köper en välbyggd produkt och kompletterar med ett barntåligt skal än att köpa en billig platta som snart är trasig och behöver bytas ut.

1. Apple iPad 10.2" 32GB (8th Generation)

Plattan som passar nästan alla

När det kommer till surfplattor är jag av den åsikten att Apple fortfarande gör det bäst.

I det här fallet, likt många andra, blir därför den helt vanliga iPad mitt toppval - en platta som passar de allra flesta behov och det till en rimlig prislapp!

Här får du inte bara riktigt bra hårdvara, utan genom iOS får du också gott om möjligheter att övervaka och kontrollera vad barnen gör på plattan och exakt hur mycket skärmtid som ägnas åt vad.

Det finns också möjligheten att kontrollera och styra mängden skärmtid som tillåts. I kombination med det i övrigt lättanvända iOS, det stora utbudet av appar och spel samt tredjepartstillbehör är detta en solklar och prisvärd vinnare.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Apple iPad 10.2" 32GB (8th Generation)
(3)
Apple iPad 10.2" 32GB (8th Generation)
3 748 kr

2. Apple iPad Mini 64GB (5th Generation)

Bästa lilla surfplattan

Precis som med sitt större syskon på förstaplatsen har vi här samma fördelar med iOS och dess stora utbud av appar och spel, samt ett bra utbud av tredjepartstillbehör med exempelvis tåliga skal.

Nyheten i denna modell är att iPad mini äntligen fått en välbehövlig uppgradering av den interna hårdvaran. Numera får man ordentligt mycket prestanda i ett väldigt smidigt format, mer än väl för att kunna nyttja iPad mini under många år framöver.

Den i min mening största fördelen med iPad mini är, som namnet skvallrar om, dess klart mer portabla storlek och lägre vikt, något som kan vara nog så viktigt i vardagen.

Den perfekta lilla surfplattan för barnen, och när de somnat, även för dig som förälder!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Apple iPad Mini 64GB (5th Generation)
(6)
Apple iPad Mini 64GB (5th Generation)
4 677 kr

3. Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 SM-P610 64GB

Bra prestanda till bra pris

Samsung fortsätter att vara det kanske starkaste alternativet till Apples iPad när det gäller surfplattor överlag och mer specifikt, surfplattor med Android.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite är egentligen en mer än kompetent surfplatta rent generellt, klart bättre än tidigare generationer av A-plattor om än till ett något högre pris.

Komplettera med ett bra, tåligt skal och du har en mycket kompetent surfplatta som ger mer än god prestanda för barnens alla behov, inklusive en S-pen för de lite äldre och mer kreativa förmågorna.

Med funktionen Samsung Kids kan du dessutom få bra koll på vad barnen kan göra och hur mycket de använt sin platta, för att få viss trygghet i hur den används och när.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite är inte bara en riktigt bra surfplatta för barnen, det är en riktigt bra surfplatta, punkt!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 SM-P610 64GB
(4)
Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 SM-P610 64GB
3 328 kr

4. Samsung Galaxy Tab Active 2 8.0 SM-T395 16GB

Barnsäker design
Något lägre prestanda

Alla med barn vet alltför väl att det är långt ifrån alla barn som är snälla och försiktiga med sina grejer.

Alternativet till att köpa en vanlig surfplatta med ett tåligt skal kan vara att istället köpa en surfplatta som är anpassad efter hårdare tag redan i grund och botten!

Nackdelen är att hårdvaran inte är på topp, även om den sannolikt kommer räcka till alldeles utmärkt. I gengäld kan du istället se mellan fingrarna när barnen tar med sig sin platta ner i badkaret.

Vill du kunna andas ut och låta barnen vara barn med sin surfplatta, då är Samsung Galaxy Tab Active valet som får dig att sova gott om natten.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Tab Active 2 8.0 SM-T395 16GB
Samsung Galaxy Tab Active 2 8.0 SM-T395 16GB
4 595 kr

5. Huawei MediaPad T3 10 16GB

Priset
I stort sett allt annat

Är du på jakt efter billigast möjliga lösning, kanske för att dina barn kvaddat den femtioelfte digitala barnvakten i rad? Då har vi här ett prima exemplar för din plånbok!

Huawei MediaPad T3 kommer inte göra någon lycklig sett till dess prestanda. Men för runt tusenlappen är den bland de billigare på marknaden och ärligt talat, så länge barnen får se sitt på Netflix så är de väl rätt nöjda?

Det är inte direkt med glädje som jag rekommenderar någon att köpa en MediaPad T3, men å andra sidan, mycket billigare än såhär blir det inte för en ny surfplatta.

Huawei MediaPad T3 är valet för dig som vill spendera minsta möjliga på en ny surfplatta som klarar de mest grundläggande behoven: att spela video från streamingtjänster samt eventuellt något enklare spel här och var.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Huawei MediaPad T3 10 16GB
(5)
Huawei MediaPad T3 10 16GB
1 359 kr