Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa stationära datorn

  • Topplista
  • 2 experter
Åge Nielsen
Åge Nielsen
35 122 har blivit hjälpta av Åge

"Vem sjutton använder en stationär dator idag?" är en kommentar jag fick i början av sommaren 2019. Det är en bra fråga när bärbart är så omfattande. Att köpa en stationär dator kanske kan kännas onödigt, men det finns minst tre fördelar med en stationär jämfört med en bärbar: 1. Det går att få betydligt högre prestanda. 2. Den går att bygga om och uppgradera på ett mer omfattande sätt. 3. Den är betydligt enklare och i många fall billigare att reparera.

Om du ska ha den allra, allra bästa stationära datorn blir det extremt dyrt. Den här listan innehåller datorer som jag tycker är prisvärda och i huvudsak tänkta för "tunga program" som CAD och 3D-konstruktion.

Jesper Grandien
Jesper Grandien
6 587 har blivit hjälpta av Jesper

Det finns många anledningar till att välja en laptop när man ska köpa en ny dator, och allt fler väljer faktiskt laptops framför stationära datorer. Men det går inte att undkomma att prestandan inte blir densamma i en laptop! Speciellt kylningen är omöjlig att få till på samma sätt som i en stationär dator och detta medför att prestandan i laptops inte går att pressa på samma sätt. I alla fall inte för samma pris.

Just nu väntar vi på många nya släpp av komponenter och därför har jag, medan vi väntar, lagt till en helt ny dator på förstaplatsen i listan. Den går just nu bara att förbeställa, men om du verkligen vill ha det allra bästa, då bör du vänta tills november. Annars har jag listat två andra bra datorer som bör kunna bli rabatterade nu när nya komponenter är på väg in i lager. På grund av att vi är precis i en övergång med nya kommande modeller så har flera datorer som tidigare låg på listan utgått. Därför har listan enbart 3 datorer just nu.