Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa spinningcykeln

  • Topplista
  • 2 experter
Benny Sjölind
Benny Sjölind
11 961 har blivit hjälpta av Benny

Med en spinningcykel kan man få till riktigt effektiva pass, oavsett om man är tävlingscyklist eller en motionär som vill höja konditionen. Till de största fördelarna hör mångsidigheten hos spinningcykeln. Det har även blivit allt vanligare att köpa en spinningcykel snarare än en traditionell motionscykel till hemmet. Man har kanske vant sig vid hur mycket lättare och smidigare hjulen rullar på spinningcykeln i gymmet, och sett dess fördelar i jämförelse med motionscykeln.

På spinningcyklar genereras motståndet av ett svänghjul, som är betydligt större och kraftigare än på motionscyklar. Cykelramen på spinningcyklar är också oftast betydligt kraftigare och stabilare - allt för att tåla en kraftigare belastning. Här har jag listat några av de bästa spinningcyklarna på marknaden utifrån olika prisnivåer och behov. Förutom storleken på svänghjulet finns det nämligen även andra saker att hålla reda på när man skaffar en spinningcykel till hemmet.

1. Abilica Premium Pro Bike

fr. 14 990 kr

Jämför priser
Stabil, mångsidig, hållbar

Detta är populära Abilicas mest kraftfulla spinningcykel där du har ett svänghjul på hela 30 kg. Det möjliggör hög belastning och mycket variationsmöjligheter i träningen.

Den har magnetiska bromsar som ger helt tyst drift. Den har även förstärkt ram som gör att den är väldigt hållbar oavsett din vikt och hur ofta den används.

Det som speciellt utmärker denna spinningcykel i jämförelse med de flesta andra är komforten. Den har både bockstyre och traditionellt spinninghandtag. Det gör att du har stor variation gällande sittställning och grepp.

Det finns en lättläst cykeldator som visar allt från Watt, hastighet och avstånd samt kadens. Du har även kombinationspedalter med SPD för fastsättning av cykelskor.

På denna cykel är alla delar genomtänkta och det är kvalitet rakt igenom. Det gör också att jag kan rekommendera den för alla oavsett nivå. Här har du en spinningcykel som kommer att hålla väldigt länge!

2. Master Fitness S4050

fr. 5 950 kr

Jämför priser
Pris, stabilitet, går tyst
Ingen display, saknar SPD-pedaler

Master Fitness S4050 är ett riktigt prisvärt alternativ! Trots det låga priset har den ett rejält svänghjul på 21 kg som tål långa och tuffa träningspass.

Den är remdriven och har steglös justering av motståndet. En cykel som är tystlåten och riktigt bra att använda i hemmamiljö.

Även denna spinningcykel har många alternativ vid justering av sittställning. Du kan justera sadeln både i höjd och längd samt styret i höjd. Det finns ett racerstyre som gör att du har många olika alternativ i sittställningar även när du kör tuff träning.

Det finns också en särskilt konstruerad V-låsning som ger en effektiv och mjuk bromsfunktion. Alla som kör tuff träning vet att detta är en uppskattad funktion!

Denna cykel kan speciellt rekommenderas för den som söker ett förmånligare alternativ på marknaden, utan att för den sakens skull tumma på kvaliteten.

I dagsläget är detta en av de mest prisvärda på marknaden. Inte minst tack vare den stabila konstruktionen på cykeln.

3. InSportLine Spinningcykel Signa

fr. 6 495 kr

Jämför priser
Pris, bekvämlighet, stabilitet
Svänghjul

Denna spinningcykel har kanske inte så imponerande storlek på svänghjulet (18 kg), men den har många andra fördelar som gör den väldigt prisvärd.

Den har en mycket behaglig och tystgående remdrift som ger ett riktigt bra träningsmotstånd. Ramen är stabil och av bra kvalitet. Den tål en användarvikt ända upp till 120 kg och en maxlängd på 200 cm.

Detta är en spinningcykel som överraskar positivt på många punkter. Den ger en genuin känsla i all sin enkelhet och är perfekt för den som söker sin första spinningcykel till hemmet. En av de största fördelarna är att sitsen är väldigt ergonomisk och kan justeras både lodrätt och vågrätt.

Helt klart en av de mer prisvärda alternativen som finns på marknaden. Kanske inget för proffsen, men för den som önskar testa på träningskänslan hos en spinningcykel är det ett riktigt bra alternativ.

4. Titan Life Spinbike Magnetic S 80 Pro

fr. 11 990 kr

Jämför priser
Bra display, mångsidig, lätt
Svänghjul

S80 Pro från Titan Life är en modern spinningcykel med ett imponerande antal moderna funktioner. Den kan bland annat anslutas till Zwifts träningsplattform där du har tillgång till mer än 120 olika träningsrutter.

Det finns 32 olika motståndsnivåer och en pedalarm monterad på en vev med ett kraftfullt 4-punktssystem, vilket ger en omedelbar kraftöverföring. Det som gör denna spinningcykel speciellt intressant är de högteknologiska lösningarna där bland annat belastningen justeras automatiskt efter den miljö du cyklar i.

Inbyggd Bluetooth och anslutning till Swift ger genom en träningsplattform möjlighet att cykla flera olika rutter, antingen ensam eller tillsammans med andra. Träningsplattformen har många funktioner som gör träningen mer rolig!

Spinningcykeln kan rekommenderas för den som lätt blir uttråkad och som vill ha omväxling i träningen.

5. Finnlo Speed Bike CRT

fr. 9 499 kr

Jämför priser
Mångsidighet, stabilitet, går tyst

Här är en lite dyrare spinningcykel, men med ett riktigt bra pris/kvalitetsförhållande. SPEEDBIKE CRT från FINNLO har ett svänghjul på hela 25 kg och en stabil konstruktion som tillåter en användarvikt på 150 kg.

Till skillnad från många andra spinningcyklar har denna även en liten dator med LCD-display, som informerar om den viktigaste träningsdatan såsom puls, frekvens och avstånd. Den har även en integrerad pulsmottagare för bröstbälte.

Här finns ett så kallat SPD-Click-System som gör att man kan träna med både cykelskor och vanliga träningsskor. Cykeln har remdrift och drivs av ett ljud- och underhållsfritt bälte, något som gör den speciellt lämplig för hemmabruk.

Speciellt för den som gillar att ha mätbara fakta på sina framsteg i träningen är detta ett bra alternativ till ett relativt förmånligt pris.

6. Abilica Racer CG

fr. 7 990 kr

Jämför priser
Priset, stort svänghjul, går tyst
Saknar behållare för vattenflaska

När man söker efter träningsredskap för hemmet är ofta priset en avgörande faktor. Om man söker en spinningcykel som är förmånlig, samtidigt som den uppfyller alla de viktigaste kraven är Abilica Racer ett beaktansvärt alternativ.

Cykeln har ett kraftigt svänghjul på 22 kg och remdriften gör att spinningcykeln är relativt tystgående. En av de största fördelarna med spinningcyklar är möjligheten att justera även styret. Här kan man justera både sätet och styret horisontalt och vertikalt. Det smala racing-sätet gör även cykeln bekväm att köra längre pass på.

Många använder sig av speciella cykelskor på spinningcykel, men denna är precis som de flesta andra spinningcyklar utrustad med kombipedaler som gör att man kan cykla i höga farter utan att riskera att mista fotfästet med vanliga skor.

Detta är en av de mest prisvärda spinningcyklarna på marknaden för tillfället.

Conny Lundkvist
Conny Lundkvist
5 244 har blivit hjälpta av Conny

Många funderar över om de ska välja en motionscykel eller en spinningcykel till sitt hemmagym och vad som egentligen är skillnaden mellan dessa. Svaret är att den stora skillnaden är användningsområdet. En spinningcykel är tillverkad för lite tuffare tag medan många motionscyklar passar utmärkt för exempelvis rehabträning.

Motionscyklar har dessutom ofta en mera avancerad dator med kaloriförbrukning och olika färdiga program, medan spinningcykeln ofta är mera spartansk med om något en liten dator för sträcka och hastighet till exempel. Jag har i min lista valt några modeller av spinningcyklar i olika prisnivåer - förhoppningsvis kan du hitta den bästa spinningcykeln för just ditt hemmagym.

1. Finnlo Speed Bike CRT

fr. 9 499 kr

Jämför priser
Robust, 25 kg svänghjul, displayen

Detta är min nummer ett för att jag tycker den klarar av att kombinera ett vettigt pris med god prestanda.

En robust ram tillsammans med ett svänghjul på hela 25 kg borgar för att denna maskin kommer tåla riktigt tuffa spinningpass. SPD-Click-Systemet på tramporna gör att man kan använda både cykelskor och vanliga träningsskor med detta system.

LCD-skärmen visar alla de viktiga siffrorna som frekvens, tid och distans. Vill man även ha koll på sin puls under passet så finns pulsmätare att köpa till som ett tillval.

Den tysta remdriften gör att detta kan bli din perfekta träningspartner även om du har lättväckta grannar.

2. Master Fitness S4030

fr. 4 190 kr

Jämför priser
Robust, 18 kg svänghjul, enkelheten
Saknar display

Detta är spinningcykeln för dig som tycker att hög kvalitet och robusthet är viktigare än bling-bling.

Denna cykel saknar helt display och har inte heller någon pulsmätare för handen. Men den har något helt annat: nämligen ett svänghjul på hela 18 kg. Det gör att du får en jämn gång och möjlighet att vrida på ett riktigt tungt motstånd på ditt träningspass.

Den enkla designen överlag tycker jag passar i källargymmet eller i industrilokalen som blivit gym. Det finns ändå något charmigt med denna råa känsla under tunga träningspass med blod, svett och tårar. Håller ni med?

Enkelhet och trygghet är ledorden för denna skönhet!

3. Abilica IndiSpin

fr. 6 999 kr

Jämför priser
22 kg svänghjul, anpassningsbar
Saknar display

När du vill ha mycket men inte betala så mycket och dessutom vill ha känslan från din vanliga cykel, då är denna cykel från Abilica en solklar vinnare för dig.

Ta med dig sadel, styre och pedaler från din vanliga cykel och sätt helt enkelt fast dem på din Abilica-cykel. Vips har du känslan från sommarens träningspass även under vintern! Styret kräver ett eget fäste som införskaffas separat.

Även här kommer jag tjata om svänghjulet, hela 22 kg har denna cykel vilket är otroligt bra för prisklassen.

Något som kanske inte alla tycker är så viktigt och som dessutom är väldigt individuellt är ju detta med utseendet. Men jag personligen tycker att denna cykel är estetiskt vacker och skulle gärna skyltat med den hemma.