Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa smarta högtalaren

  • Topplista
  • 1 expert
Victor Svaleklint
Victor Svaleklint
1 285 har blivit hjälpta av Victor

När det kommer till högtalare kan man antingen välja den mer traditionella vägen med sladd, eller den lite mer bekväma vägen med trådlös blåtand. Den som vill ha ut ännu mer av sin högtalare har hittat rätt, för nu är det inte bara din TV som kan vara smart utan även din högtalare! En smart högtalare kan enkelt sammanfattas som en vanlig högtalare fast med någon av de stora röstassistenterna (Alexa, Siri, Cortana) inbyggd. Röstassistenterna är i stort sett lika bra och här är det högtalarens ljud som skiljer agnarna från vetet.

Listan fokuserar på pris och kvalitet. När det kommer till smarta högtalare vill man ha bra ljud och smarta applikationer. Fräcka gimmicks eller blinkande lampor ger inga pluspoäng utan här, här är det kvalitét för kronan som gäller. Håll till godo!

1. Sonos One (Gen 2)

fr. 2 327 kr

Jämför priser
Kvalitét, kvalitét, kvalitét

Sonos är och var kungarna av högkvalitativa högtalare med smarta funktioner.

Anledningen till Sonos ganska överlägsna plats på marknaden tordes vara en kombination av snygg design, riktigt bra högtalare och kompabilitet med andra smarta system.

De går sömlöst att koppla till din smarta TV eller direkt till telefonen. För att inte tala om deras mycket funktionella multiroom-funktionalitet som lätt gör att du kan para flera Sonos med varandra och spela musik i flera rum samtidigt.

Sonos får även bonuspoäng för användarvänligheten och enkelheten i att ställa in ljudet precis rätt för just ena egna hem. Det går på fem minuter och är lätt som en plätt - något som röstassistenterna Alexa eller Google Assistent kan hjälpa till med.

Skall det sägas något negativt om Sonos kanske det kan vara att de är bland de dyrare när det kommer till smarta högtalare. Men i förhållande till ljudkvalité per krona är de absolut värda sin förstaplats.

3. Harman Kardon Citation 100 MK2

fr. 2 990 kr

Jämför priser
Tung bas, stort ljud
Oskarpt ljud vid höga volymer

Harman Kardons svar på Sonos stavas Citation och 100-serien med den nyare modellen MRK II så ger den verkligen Sonos något att vara orolig för.

Citation 100 MRK II är ett riktigt kraftpaket för sin storlek. Kraftfull bas är den största försäljningspunkten och pang i bygget säger det när man skruvar upp volymen. Ett stort pluspoäng för basen med andra ord.

Men även solen har sina fläckar och likaså MRK II. Musikfantaster och audiofiler har nog lite att säga om ljudet då det kan vara lite ojämnt. Den har bra tryck men förväntar man sig studiokvalitet kommer man bli besviken.

Citation-serien erbjuder likt Sonos multiroom-lösningar, Google Assistant och passar dig som vill ha mer bas på bekostnad av ljudåtergivningen om du är en kräsen ljudälskare.

MRK II är för dig som vill kunna röststyra en högtalare som inte bara kan användas i hemmet utan även på festen.

4. Google Nest Audio

fr. 884 kr

Jämför priser
Smartast, mest användarvänlig
Ljudet är medelmåttigt

I Google Nest Audio försöker man fokusera på ljudkvalitet utan att för den delen tumma på smartheten. Det går bra, men inte perfekt.

Många höjer nog på ögonbrynen av att Nest Audio får en plats på listan och det kan jag förstå. Basen är medelmåttig, ljudet är inte det renaste och den fyller inte större rum.

Men! Den är den smartaste av smarta högtalare. Många högtalare har problem med att plocka upp röstkommandon om de spelar musik samtidigt - inte GNA. Vissa högtalare har dålig användarvänlighet på sina tillhörande appar - inte GNA Vissa sätter en hög prislapp för varumärkets status - inte GNA.

Ledtråden till Nest Audio finns i namnet; Nest. Som ett näste i ditt smarta hem kopplar du upp resten av dina smarta produkter till denna hub och du gör det sömlöst. Ljudet är inte felfritt men AI:n är bäst på marknaden.

P.S! Vill du hellre ha en mindre variant med en helt ok högtalare? Då finns Google Nest Mini, en supersmidig variant för dig som planerar att använda din nya kompis mer som assistent än som högtalare.