Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa rouge

  • Topplista
  • 26 mar 2021
  • 1 expert
Therese Parner
Therese Parner
6 788 har blivit hjälpta av Therese
Listan publicerades 26 mar 2021

Ett snyggt rouge fulländar verkligen makeupen. Om jag hoppar över det en dag kan det kännas som att något saknas. På vintern gör en kallare rosa nyans att jag får lite liv till mitt annars ganska livlösa ansikte den årstiden och på sommaren går jag gärna åt det varmare, mer glödande, koralliga hållet. Att hitta en perfekt nyans kan vara lite svårt men jag skulle säga att det finns en perfekt nyans för alla.

Tänk på att smink ska vara roligt, att testa olika nyanser kan vara riktigt kul! En lite rosig rosa nyans, eller en som drar mot aprikost är oftast väldigt klädsamt på de allra flesta. Idag finns det massor med bra klipp på Youtube att kolla in för de som är osäkra på hur man ska lägga rouget. Men återigen, våga testa dig fram - smink ska vara kul! Här nedan kommer några tips på rouge som inte alls är särskilt dyra, men som är riktigt bra. Tänk på att rougen jag rekommenderar oftast finns i flera nyanser, klicka till butik för att se vilka nyanser just den butiken erbjuder.

1. Makeup Revolution Reloaded Blush 7,5g

fr. 44 kr

Jämför priser
Resultatet, fina nyanser!

En av mina absoluta favoriter!

Bara själva förpackningen och rougets utformning är magiskt fint. Rouget är som sammet och lägger sig riktigt fint på huden.

Det har bra pigmentering och jag upplever att det blandar ut sig väldigt fint och utan några kanter.

Nyanserna som är åt det mer starka hållet får man vara lite lätt på handen på för de har mycket bra pigment i sig. Men är man medveten om det, och jobbar med lite i taget och bygger upp färgen steg för steg, då har man ett av marknadens absolut bästa rouge i sin hand!

Jag tycker att färgen håller bra under dagen men det har självklart att göra med vad du har under rouget och hur bra det sitter. Dåligt underlag gör ju att även rouget sitter sämre.

För dig som vill ha ett snyggt rouge både på kinden och i dosan.

2. Makeup Revolution Ultra Blush Palette

fr. 60 kr

Jämför priser
Nyanserna, spegeln, valmöjligheten

Här har vi en hel palett med rouge som finns i flera olika nyanser. Jag har en snarlik den på bilden och den är en stor favorit.

Jag tycker om att ha flera nyanser att välja på, så att jag kan matcha den övriga makeupen på bästa sätt. Det är även smidigt om man ska iväg och inte vill behöva packa ner massa olika produkter. Dosan är dessutom väldigt sleek och tar inte mycket plats. Det finns även en stor och bra spegel i locket vilket jag uppskattar!

Nyanserna är väldigt fina och i min palett har jag alltifrån väldigt ljus rosa till mer rostiga toner. Detta gör att jag har en bra nyans för varje årstid, och jag kan även blanda flera nyanser för att skapa en egen unik nyans för dagen.

De är lättutblandade och sitter bra hela dagen/kvällen.

En riktigt bra palett till superbra pris - för dig som vill ha en nyans för varje tillfälle!

3. Milani Baked Blush

fr. 108 kr

Jämför priser
Finfin lyster, bra pigmententering
Lite få nyanser att tillgå

Här är mitt favoritmärke på sommaren!

Anledningen till det är att dessa innehåller en del lyster, vilket är superfint ovanpå solbrännan. De är inte glittriga, utan ger en lyster som är magisk.

Denna finns i flera fina nyanser, från mer neutral till stark rosa och korall. Förpackningen är supersnygg och hela rouget känns väldigt lyxigt.

Även här är pigmenteringen riktigt bra, så var lätt på handen om du inte vill ha för mycket färg. Dock så blandar det ut fint och jag upplever inte att kanterna blir skarpa.

Enda anledningen till att det inte kommer högre upp på listan är att jag upplever det likvärdigt med Makup Revolution och det märket har både fler nyanser och är billigare än Milani.

För dig som vill ha ett riktigt bra rouge som ger jättefin lyster.

4. Essence The Blush 5g

fr. 32 kr

Jämför priser
Superbra pris, bra pigment
Lite tråkig förpackning

Om du aldrig köpt ett rouge innan och inte är säker på om det är din grej, då kan jag verkligen rekommendera dessa rouge från budgetmärket Essence. 32kr på Lyko, det är ju som hittat!

Nyanserna är neutrala och lite åt det dovare hållet. Perfekt om du inte vill ha för mycket färg på kinderna. De är däremot inte dåligt pigmenterade, så även om färgerna är neutrala så får du mycket pigment.

Jag tycker att de lägger sig fint ovanpå kinden och det är inga problem att blanda ut dem. De lämnar heller inga skarpa kanter så länge du jobbar med lite i taget. Som alltid med rouge är det bästa att jobba med tunna lager och bygga upp färgen.

Förpackningen är lite plastig och inte så lyxig, men hallå, för det priset liksom! Färgutbudet är inte heller det bredaste, men färgerna är fina.

För dig som vill ha ett jättebilligt rouge som ändå är bra! Bästa budgetrouge!