Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa mekaniska tangentbordet

Adam Strömberg

Adam Strömberg

  • Topplista
  • 25 feb 2020

Ett mekaniskt tangentbord har så kallade mekaniska brytare, vilket innebär att det sitter en egen brytare under varje tangent. Ett vanligt tangentbord har istället en så kallad membranplatta som fungerar som en enda stor brytare. Ett mekaniskt tangentbord har generellt sätt betydligt högre kvalitet, längre livslängd och ger snabbare respons. Det medför även en viss känsla som många gånger uppfattas som bättre och mer bekväm. Det finns många olika färger på de olika brytarna, bl.a. svarta, blåa, röda, bruna och vita, och varje färg ger olika mycket motstånd. Röda är mest likt känslan av ett icke-mekaniskt bord, vilket generellt uppskattas vid spelande, medan blåa är de som oftast används vid skrift.

Generellt sett kostar mekaniska tangentbord betydligt mer än icke-mekaniska. Men vet man med sig att det är mekaniskt man vill ha, så är här en lista med de absolut bästa alternativen på marknaden idag. Jag har utgått från vilka produkter jag anser presterar bäst i sin prisklass. Jag själv testat alla tangentborden i listan.

1. Vortex POK3R PBT MX Red (Nordisk)

PBT-tangenter, aluminiumskal

Vortex levererar här det enligt mig absolut bästa mekaniska tangentbordet.

Det är en perfekt storlek, där onödiga tangenter slopats bort. Ett aluminiumskal med PBT-tangenter ger dig en helt annan känsla än standard ABS-tangenterna som de flesta tangentbord kommer utrustade med. PBT är en annan typ av plast som är tjockare och av högre kvalitet. Känslan är obeskrivlig och när du väl fått känna på PBT-tangenter blir ABS ett minne blott.

Tangentbordet kommer med MX Cherry-switchar som är världsledande inom mekaniska tangentbord. Här har jag valt röda switchar då de är väldigt tysta och mjuka att hantera - perfekt för gaming och skrift.

Utöver dess minimalistiska form har detta tangentbord en otroligt snygg design, stilrent och enkelt som passar in oavsett om du är en gamer, programmerare eller kontorsarbetare.

Ett tangentbord som dominerar marknaden och ett MÅSTE HA-objekt.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Vortex POK3R PBT MX Red (Nordisk)
Vortex POK3R PBT MX Red (Nordisk)

2. Ducky DKME2061ST One 2 Mecha Mini 2020 RGB Cherry MX Red (Nordisk)

Konstruktion och design
Dyrt

Ducky Mecha är ett mini-size tangentbord där 40% av de onödiga tangenterna är borttagna. Detta ger mer yta på ditt skrivbord för mus och musmatta och är ett enkelt och snyggt koncept, för den som vill ha det enkla. Även här finns flera switchalternativ och jag har valt varianten med röda switchar.

En av nackdelarna med ett mini-size bord är att det kan ta tid att vänja sig, då tangenternas placering kan skilja sig en aning från ett full-size. Men det är ändå relativt lätt att komma in i.

Ducky Mecha Mini är välkonstruerat och kommer i aluminiumram och PBT-plast. Det ansluts med USB-C, har en vikt på ca 800 g och känns rejält och stabilt.

Det finns inte mycket att klaga på mer än att det kostar en slant, men vill man ha något unikt och rejält bör man inte tveka. Snygg design, många funktioner och passar dig som är gamer.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Ducky DKME2061ST One 2 Mecha Mini 2020 RGB Cherry MX Red (Nordisk)
Ducky DKME2061ST One 2 Mecha Mini 2020 RGB Cherry MX Red (Nordisk)
1 690 kr

3. HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red (EN)

Priset
Inte riktigt high end-kvalitet

HyperX Alloys mid-size är en vän för plånboken som ligger under tusenlappen.

Detta är ett tangentbord som går att använda som ett allround-bord, men är mer åt gaminghållet och främst designat för FPS-spel. Tangentbordet är litet med en smidig och enkel design som liknar de flesta numer väldigt populära minimalistiska tangentborden på marknaden. Det är enkelt att ta med och vid köp medföljer en liten reseväska att packa ned tangentbordet i.

Ramen är byggd i solitt stål och ger en känsla av kvalitet. Dock kommer detta tangentbord endast med röd backlight på tangenterna, men rött går ju alltid hem. Vill du kunna ändra och mixtra med ljuset själv bör du dock välja ett annat tangentbord.

Detta tangentbord kommer med standard ABS-plasttangenter, men är ett bra val för dig som inte vant in dig med PBT-tangenterna.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red (EN)
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red (EN)
703 kr

4. Das Keyboard 4 Ultimate Cherry MX Brown (Nordisk)

Stilren design, finns med tryck

Das Keyboard 4 Ultimate har ett överdimensionerat volymhjul längst upp till höger för att justera volymen på din dator, sedvanliga multimedia-tangenter och möjlighet att försätta datorn i sömnläge. Notera att detta tangentbord kommer utan tryck, det är alltså helt svarta tangenter.

På baksidan sitter två USB 3.0-portar, perfekt för dig som inte har tillräckligt många portar på datorn. Das Keyboard 4 Ultimate kommer med 100% anti-ghosting, detta innebär att hur många tangenter du än använder registreras alla tangenttryckningar.

Det medföljer en gummilist som du kan använda för att höja upp tangentbordet så du kan ställa in en skön vinkel. Denna list fäster du på undersidan av bordet med magneter.

Detta är ett klockrent tangentbord som passar till precis allting. Det är ett av de skönaste borden du kan använda dig av och levererar i nivå med det du betalar.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Das Keyboard 4 Ultimate Cherry MX Brown (Nordisk)
(1)
Das Keyboard 4 Ultimate Cherry MX Brown (Nordisk)
1 590 kr