Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa kaffebryggaren med kvarn

  • Topplista
  • 1 expert
Paul Allaverdi
Paul Allaverdi
12 941 har blivit hjälpta av Paul

I den här listan hittar du kaffebryggare som har en inbyggd kaffekvarn. För att kvalificera sig in på listan så vill jag att kaffekvarnen gör ett gott jobb, samt är hållbar.

Jag har med två stycken helautomatiska maskiner som brygger utan pappersfilter, dessa gör ett extremt bra jobb ifrån sig. Eller vad sägs om en hederlig elfilterbryggare? Jag har även med två sådana. Anledningen till varför det inte blir fler är att efterfrågan är så pass låg att det inte tillverkas tillräckligt många, och det finns inte så många som har lång hållbarhet heller. Men de som är med i listan har jag använt mig av, och vet att de kommer brygga och mala kaffe en lång tid framöver hemma hos er.

1. Jura A1

fr. 6 987 kr

Jämför priser
Bäst på svart kaffe
Brygger endast en kopp åt gången

Jura A1 har jag tidigare haft med på en annan lista, anledningen till varför är enkel. Jura står för hållbarhet och kvalitet, och med deras A1 får du riktigt bra bryggt kaffe. Det stannar dock där, Jura A1 är endast avsedd för dig som vill dricka Espresso, Ristretto och Kaffe. Du kan däremot ställa in de tre förvalda recepten hur du vill, men det är i stort sett det de har tänkt på - svart kaffe.

Jura ligger alltid i framkant, de har en kalkmätare som talar om för dig när det är dags att avkalka, vilket den gör själv med ett inbyggt program.

Deras pulsextraktion är något de är stolta över och jag måste faktiskt erkänna att jag tycker Jura är bäst på det. En bra extraktion ger en mer korrekt bryggtid av kaffet, vilket i sin tur ger en godare smak. Det är viktigt hos automatiska kaffemaskiner, och allra viktigast för mindre drinkar som t.ex. Espresso.

För bäst kopp kaffe tycker jag att Jura är allra bäst! Vill du ha en annan färg finns den även i vitt, båda är grymt stilrena och håller sig till temat "Piano".

2. Melitta CI Touch

fr. 7 990 kr

Jämför priser
Automatisk utan krångel + mjölk
Extern mjölbehållare saknar estetik

Ännu en maskin som jag haft med på en annan topplista. Jag tänker att du som söker en kaffebryggare med kvarn kanske är sugen på en som även skummar mjölk, direkt ner i din kopp dessutom!

Melitta Ci Touch är en rejäl maskin som klarar av flera recept, både med och utan mjölk. Den har dessutom två stycken bönbehållare, vilket gör det bekvämt för dig som gillar att variera mycket mellan olika bönor.

Vid start och avslut gör maskinen en automatisk sköljning, antingen hamnar det i droppbehållaren eller så kan du ha ett glas på plats. Vid varje användning av mjölksskummaren blir du förfrågad om att skölja slangen mellan maskin och mjölkbehållaren, då kopplar du in ena änden i droppbehållaren istället för mjölkbehållaren, mycket enkelt.

Maskinen talar verkligen för automatik - den har program för rengöring av maskin, mjölkbehållare, avkalkning. Allt! Låter detta talande så har du hittat rätt!

3. Philips HD7769

fr. 1 854 kr

Jämför priser
Två bönhållare, komplett & snygg!
Relativt högt pris

Nu börjar vi med vanliga elbryggare som har en inbyggd kvarn i sig. Till skillnad från den som är näst på tur så är denna lite mer utrustad med finesser och lyxiga detaljer.

Den har två olika behållare för bönor, vilket ger dig två olika alternativ för smak, eller varför inte blanda? Det finns faktiskt ett programalternativ som tar lite av vardera. Min personliga favorit här är att toppa ena behållaren med mitt favoritkaffe, och den andra med ett schysst koffeinfritt kaffe!

Här har du dessutom de vanliga funktionerna - efter bryggning håller den ditt kaffe varmt, timerfunktion finns, malgrad och styrka på kaffet kan du också välja.

Enligt mig är detta den mest kompletta elbryggaren, om man inte jämför den med en Graefs eller Moccamaster, å andra sidan har de inte en inbyggd kaffekvarn, vilket måste ge favör till Philips Grind & Brew HD7769/00.

4. Melitta Aroma Fresh

fr. 1 213 kr

Jämför priser
Billig och gör sitt jobb
Saknar lyxiga funktioner

Melitta AromaFresh är den billigaste på listan, och ett jättebra alternativ för den som vill ha en budgetkaffebryggare med inbyggd kvarn. Däremot så känns det som att den skall kosta ett par hundralappar mer än vad den faktiskt gör!

Till skillnad från kaffebryggaren innan så har denna endast en behållare för kaffebönor, men det bör egentligen inte vara ett problem, två behållare är bara en lyxig detalj att ha.

Det jag gillar mest med Melitta Aromafresh är att den är busenkel - du kan välja malgrad, styrka på kaffet, och om du ska använda kaffepulver eller kaffebönor. Timerfunktion finns, ett automatiskt program för avkalkning likaså.

Så vill du ha en busenkel kaffebryggare med kvarn, utan särskilda funktioner, så är detta det bästa alternativet!