Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa hörlurarna under 1000 kr

Joakim Ewenson

Joakim Ewenson

  • Topplista
  • 29 apr 2021

När det kommer till bra ljud är det lätt att bli kräsen, allra helst i takt med att man köper dyrare utrustning och lär sig uppskatta den allt mer. För mig är det väldigt viktigt med en neutral och så ofärgad ljudbild som möjligt när det kommer till hörlurar. Detta avspeglar sig även i mina val, där det framför allt är hörlurar av typen over-ear som förekommer.

Även om det är väldigt lätt att springa iväg med kostnaderna när det kommer till bra ljud så måste man inte, det går faktiskt att hitta riktigt bra ljud under tusenlappen! Här listar jag fyra favoriter med tre par over-ear och ett par in-ear som jag själv skulle spana in om jag vore på marknaden för att köpa ett par hörlurar för under 1000 kr.

1. Beyerdynamic DT 240 Pro

Lätta att bära med sig
Lite små för att passa alla öron

På jakt efter ett par riktigt professionella och trevliga hörlurar som lätt går att vika ihop och bära med sig vart man än går? Då skulle jag tveklöst titta närmre på dessa, Beyerdynamic DT 240 Pro!

Här får du ett par over-/on-earlurar i bra materialval och med komfort högt upp på prioriteringslistan, perfekt för dig som vill kunna eller behöver sitta långa stunder för att lyssna på musik eller övervaka ljud- eller filminspelning.

Den löstagbara kabeln innebär att du får möjlighet att byta ut den om den antingen inte passar eller om den skulle råka gå sönder med tiden. Utmärkt för att kunna få mesta möjliga livslängd ur dessa hörlurar.

Överlag erbjuder Beyerdynamic DT 240 Pro riktigt bra valuta för pengarna och faktum är att jag själv sitter och hovrar över köpknappen för ett par alldeles egna!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Beyerdynamic DT 240 Pro
Beyerdynamic DT 240 Pro
677 kr
Kanalen The Nitpicker visar vad som ingår när man köper DT 240 Pro och recenserar hörlurarna.

2. Sennheiser HD 559

Fantastiskt bekväma
Endast en lång sladd medföljer

Sennheiser hör tveklöst till en av mina favorittillverkare utav hörlurar och hör föga förvånande då hemma högt upp på listan.

I Sennheiser HD 559 hittar vi likt listettan ett par riktigt välljudande och neutrala hörlurar som passar din inre finsmakare. En stor fördel är att du vid behov kan byta ut sladden och du får även hög komfort och ett par hörlurar som du kan bära i timmar utan besvär!

Med Sennheiser HD 559 får du "endast" en medföljande kabel som dessutom är hela tre meter lång, vilket gör dessa tveksamt lämpliga för dig på språng, utan snarare är alternativet för dig som vill sitta hemma i finfåtöljen med något gott att dricka under tiden som du avnjuter din musik. Är det så du gillar att ha det, då tycker jag definitivt du bör kika närmare på dessa lurar.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Sennheiser HD 559
(2)
Sennheiser HD 559
775 kr
Första delen av en recensionsserie av Sennheisers HD 500-hörlurar. Här recenseras HD 559.

3. Audio Technica ATH-M30x

Vikbara och lätta att transportera
Endast en lång sladd medföljer

Audio Technica är för gemene man ett mindre känt märke i Sverige, något jag tycker allt är en smula oförtjänt.

Dessa mellanklasslurar spelar definitivt detaljerat och väl nog för att passa såväl i studio som hemma i finfåtöljen. Även här hittar vi dock en tre meter lång kabel som dessutom är fastmonterad, vilket gör dem ännu mindre lämpliga än ovan rekommenderade hörlurar för dig på språng.

Har du däremot inget emot det, eller rent av föredrar en lång kabel, så är detta tveklöst ytterligare ett högst intressant alternativ att spana in, dessutom till ett något lägre pris än listans topplurar.

Är du beredd att testa på ett något mindre känt märke så kan dessa definitivt vara ett riktigt fynd.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Audio Technica ATH-M30x
(1)
Audio Technica ATH-M30x
611 kr
Här ger unga tech-youtubern KDCloudy sin recension av ATH-M30x år 2019.

4. Supra Headphones Nitro

Riktigt bra ljud för sin storlek

Mina genom tiderna absoluta favoritlurar när det kommer till in-ear-varianter är dessa, Supra Nitro!

Jag har ett par i min ägo sedan ett antal år tillbaka och slås varje gång jag använder dem hur fantastiskt bra de spelar för sin storlek!

Inte nog med att de låter fantastiskt bra och har en högkvalitativ känsla överlag - de har även anpassningsbara kuddar för dina öron vilket ger både god komfort och utmärkt dämpning som passar de flesta örongångar.

Som extra trevlig finess och stort plus i kanten så fungerar dessa och deras styrning med såväl iOS, Android och om du mot all förmodan fortfarande kör Windows Phone.

Definitivt mitt val när det kommer till trådade in-earlurar, alla dagar i veckan!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Supra Headphones Nitro
(86)
Supra Headphones Nitro
699 kr
Björn Sige

Björn Sige

  • Topplista
  • 29 apr 2021

På många sätt är budgetsegmentet på hörlursmarknaden det mest intressanta, och då menar jag inte bara för att man som köpare gärna vill spara pengar. Att bygga hörlurar utan hänsyn till prislappen är en sak. Men att få ner så många kvalitéer som möjligt i ett par hörlurar för under 1000 kronor och gå plus (med hänsyn till produktionskostnader, material, emballage och marknadsföring) är inte så enkelt. Som med andra tech-industrier är det i regel de större företagen som lyckas bäst med detta.

Man kan ha flera skäl till att inte vilja lägga flera tusenlappar på hörlurar. Kanske har du redan riktigt bra lurar liggandes men vill ha ett par extra. Eller så är valet av hörlurar helt enkelt inte en viktig faktor i livet, men du vill ändå göra ett välinformerat köp. Oavsett vilket så är dessa hörlurar de bästa alternativen! P.S: Urvalet nedan tar hänsyn till byggkvalitet, men i slutändan är det upp till dig att vara rädd om dina lurar, förvara dem säkert och bruka dem med förnuft.

1. Shure SRH440

Neutral röståtergivning, tåliga
Klumpiga, klen djupbas

De bästa lurarna under 1000 kronor för professionellt allmänbruk som mixning och musikproduktion är Shure SRH-440.

Med "professionella" hörlurar menar man i regel att frekvensgången är neutralt stämd samt att de är anpassade för att lira bra med utrustning som DJ:s, studioartister och TV/radioproduktioner ofta använder. Det är därför "pro"-hörlurar ofta har en rejäl kabel (här också avtagbar, yes!) med en ordentlig 6,3mm-kontakt.

Basälskare lär sakna lite tryck i SRH-440 men för priset är de oerhört välbalanserade och korrekta studiolurar framförallt i mellanregistret. De är dessutom byggda för att tåla, men är inte subtila precis och inte heller anpassade för att stänga ute maximalt med omgivningsljud, så det är ingen ideal resehörlur.

Med det sagt; har du precis slagit upp en hemmastudio eller bara vill ha en billig, stryktålig och neutral musikförmedlare är de ett utmärkt alternativ, kanske det bästa alternativet för pengen!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Shure SRH440
(6)
Shure SRH440
699 kr

2. Audio Technica ATH-M40x

Varmt ljud. Avtagbar kabel
Lite svamliga i basen

M50X är nog en av de mest rekommenderade hörlurarna på hela internet och lillebror M40X delar många av dess styrkor för en ännu mindre peng.

De är inte lika detaljerade och raffinerade som M50X men har ett varmare ljud som lämpar sig bättre för "rolig" lyssning än kritisk sådan.

Byggkvalitén är inte heller lika bra men å andra sidan ovanligt bra för priset. Liksom Shure SRH-440 är kabeln (den del som ofta går sönder först) avtagbar. Pluspoäng!

Liksom storebror är M40X inte de mest bekväma hörlurarna i världen, de trycker ganska hårt och blir varma efter flera timmars lyssning. Och glöm allt vad trådlöst och smarta finesser heter.

Men för er ljudfantaster står M40X (ihop med Shure) högt på listan över "bästa ljudet under 1000 kronor". Om du söker ett varmare ljud med mer bas lär du föredra dessa framför Shure medan de sistnämnda vinner på neutralitet och passar bättre i studio.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Audio Technica ATH-M40x
(12)
Audio Technica ATH-M40x
868 kr
Youtubern Gamesky berättar vad han tycker om ATH-M40x och hur de skiljer sig från ATH-M50x.

3. Beyerdynamic DT 240 Pro

Bra för resenärer, robust kvalitet
Komfort, eventuellt

Vill du ha ett lite mer kompakt och estetiskt alternativ till Audio Technica och Shure kan du kika på Beyerdynamic DT240 Pro.

Jag är inte överförtjust i Beyerdynamic generellt sett och tycker att de ofta har en för spetsig och onaturlig diskant, men med DT240 Pro har de gjort ett litet guldkorn och en värdig följeslagare för resenärer världen över. Ljudet är snäppet varmare än neutralt - lite mer mainstream än "pro" kanske - och jämfört med Shure framkommer detaljer i toppen inte lika tydligt. Men DT 240 Pro har en mer bastant basåtergivning vilket många kommer att uppskatta. De är också minst lika välbyggda som Shure.

DT240 Pro är av on-ear typ och inte de bästa för stillasittande komfort i flera timmar. Har du bara det i åtanke ger de ett fantastiskt värde per krona.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Beyerdynamic DT 240 Pro
Beyerdynamic DT 240 Pro
677 kr
Kanalen The Nitpicker visar vad som ingår när man köper DT 240 Pro och recenserar hörlurarna.

4. Beats by Dr. Dre EP

Bra ljud, snygg design
Långtidskomforten

Säga vad man vill om Beats by Dre - företaget som tog hörlursmarknaden med storm och bevisade att ljudet var oviktigt så länge man hade en attraktiv design och ett tillräckligt starkt varumärke - men bättre har det iallafall blivit. Mycket bättre. Något hände på ingenjörsfronten i samband med Apples uppköp av företaget och nu gör de flera konkurrenskraftiga hörlurar som både musiklyssnaren och designern kan uppskatta.

EP är ett par helt hyggliga street-lurar som valt att spela på enkelhet istället för att dra ner på kvalitén, och de är både välbyggda och bekväma.

EP låter lite extra feta/varma i basen men utan att det tar ljudet helt ur balans, tvärtom är de ovanligt korrekta i de övre registren för att vara Beats. De är ingen studioreferens men det är heller inte tanken; detta är en utmärkt lur för vardagsanvändning och möjligtvis lågintensiv träning.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Beats by Dr. Dre EP
(4)
Beats by Dr. Dre EP
698 kr
Nick Capaccio har en kanal där han recenserar elektronikprylar och visar här upp Beats EP.

5. Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175

Batteritiden, designen, neutrala
Isoleringsförmågan, samtalsljudet

De troligtvis bästa true wireless-hörlurarna under 1000 kronor är Samsung Galaxy Buds Plus.

De är inte för dig som behöver ANC eller allmänt hög ljudisolering men för nästan alla andra levererar de, och mer därtill, för priset.

Över 11 timmars batteritid (!), snabb och trådlös laddning, rak och balanserad frekvensgång för neutralt ljud (med möjlighet till EQ-tuning) bekväm och trevlig design samt app-stöd för både iOS och Android är några av höjdpunkterna.

Till nackdelarna hör avsaknad av multiparkoppling samt rätt dåligt samtalsljud. Men samtalsljudet är å andra sidan generellt rätt kasst med true wireless-hörlurar, oavsett pris.

Är du sugen på att investera i ditt första par TW-lurar är detta en riktigt bra start, oavsett vilken mobilplattform du kör med.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175
(40)
Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175
975 kr