Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa glassmaskinen med kompressor

  • Topplista
  • 1 expert
Peter Wåhlén
Peter Wåhlén
8 870 har blivit hjälpta av Peter

Våren 2016 började jag med desserter på allvar. För mig är inte en dessert komplett utan olika texturer, så som något krispigt, krämigt, rumstempererat och självklart glass eller sorbet. Ett bra resultat på glassen eller sorbeten handlar mycket om hur små iskristallerna är i slutprodukten.

Om man ska bortse från maskiner som kostar runt 200.000 kronor (som tillverkar glass på runt 4 minuter) så rekommenderar jag en glassmaskin med kompressor. Varför? Skälet är enkelt: en maskin med kompressor arbetar effektivt, håller en konstant och jämn temperatur under hela bearbetningen, och du behöver på inte vänta på att skålen ska bli fryst igen, som man måste med en glassmaskin utan kompressor. Om det är det värt pengarna får du självklart svara på själv, men för mig personligen är svaret ja. Jag arbetar med glasstillverkning i stort sett dagligen, och ser man till vad man får i kvalitet och livslängd kan det verkligen vara ett inköp värt att överväga. Ett tips för bättre resultat: starta maskinen ca 10 minuter innan så den kommer ner i temperatur, då får du en snabbare frysning vilket ger en krämigare glass.