Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa gaming-tangentbordet

Jesper Grandien

Jesper Grandien

  • Topplista
  • 08 mar 2021

Det här med gaming-tangentbord har blivit en oerhört stor marknad. Idag finns det väldigt många olika sorter att välja mellan - mekaniska eller med membran, programmerbara knappar eller inte, trådat eller trådlöst, RGB-belysning eller inte - och så vidare...

Tycker du om klickljudet från tangenterna? Eller föredrar du ett så tyst mekaniskt tangentbord som möjligt? Det är lugnt, jag har tipsen för dig! I den här listan berättar jag om mina favoriter och dess fördelar, hoppas du hittar ett tangentbord som passar just ditt spelande!

1. Logitech G915 Lightspeed Tactile (Nordisk)

Tillfredställande ljud
Dyrt

G915 Lightspeed, ett svårslaget tangentbord på marknaden. Trådlöst? Japp! Mekaniskt? Jajamen! RGB? Absolut!

Med de taktila switcharna får man en trevlig responsiv bump när man trycker ner tangenterna.

Är det något märke jag hade litat på när det gäller trådlösa tangentbord så är de verkligen Logitech. Enligt mig är de hel otroliga när det gäller trådlös teknik.

Det här tangentbordet passar utmärkt för dig som vill ha ett någorlunda "klickigt" tangentbord men som inte vill väcka hela familjen när du spelar på natten.

För mig är det här tangentbordet helt banbrytande med den låga profilen och med anslutning via både USB-mottagare eller Bluetooth.

Tangentbordet går bra att använda samtidigt som det laddar och laddar fullt på 3 timmar och ger en batteritid på upp till 30 timmar med högsta ljusstyrka.

Logitech G915 Lightspeed Tactile (Nordisk)
(6)
Logitech G915 Lightspeed Tactile (Nordisk)
2 179 kr

2. SteelSeries Apex Pro (Nordisk)

Supersnabb respons & aktivering
Priset

Apex Pro är för mig ett väldigt unikt tangentbord.

Detta må vara ett av de dyraste tangentborden på marknaden men vill man ha det allra bästa så kostar det.

Tangentbordet använder sig av en unik teknik med ställbara mekaniska switchar vilket innebär att det går att ställa in hur mycket tangenten behöver tryckas ned för att aktiveras (som minst 0.4mm). Detta ger en enastående prestanda med en responstid på så lite som 0.7ms. Traditionella mekaniska switchar reagerar på ungefär 5ms.

Även hållbarheten för dessa switchar är riktigt bra, 100 miljoner nedtryckningar.

Jag rekommenderar Apex Pro till någon som är världsvan spelare och kanske även spelar professionellt eftersom tangenterna kan ställas ner till så pass korta aktiveringslängder, vilket gör att tangenterna reagerar på minsta lilla tryck i princip.

SteelSeries Apex Pro (Nordisk)
(8)
SteelSeries Apex Pro (Nordisk)
2 188 kr

3. Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)

Plug n' play, prisvärd
Låter en del, belysning zonvis

Näst ut är XTRFY's K4-modell.

Det här tangentbordet känns riktigt hållbart och robust. Det ligger stadigt på skrivbordet och tangenterna känns kvalitativa.

Jag har även recenserat Xtrfy K4 här på Advized tidigare och det som jag tyckte var bäst med tangentbordet är att det är så enkelt och simpelt trots bra prestanda. Det behövs till exempel ingen programvara för att ändra färgerna på tangentbordet, utan det görs direkt med hjälp av tangenterna.

Xtrfy K4 är väldigt prisvärt, du får ett prestandakraftigt tangentbord som responsivt hänger med när du spelar. Byggkvalitén i Xtrfy K4 är bland det allra bästa av alla tangentbord jag provat.

K4 passar utmärkt för dig som inte vill hålla på och krångla med att installera program för att ändra lite belysning. Det är bara att koppla in och använda!

Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)
(13)
Xtrfy K4 RGB TKL (Nordisk)
979 kr
Vår expert Jesper Grandien har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

4. SteelSeries Apex 3 (Nordisk)

Prisvärt alternativ med membran
Belysning zonvis

Känner du att mekaniska tangentbord inte riktigt är din grej? Då har jag ett annat alternativ för dig. Apex 3 är ett membran-tangentbord som har blivit väldigt populärt.

Tangenterna är gjorda för att klara minst 20 miljoner nedtryckningar och tangentbordet har en IP32-klassificering, vilket innebär att det ska skydda lite bättre mot spill och vattenstänk.

Belysningen är uppdelad i 10 zoner och kan lysa upp i reaktiva färger när någon till exempel skriver till dig på Discord eller när du förlorar liv i Minecraft.

Handledsstödet medföljer och är magnetiskt.

Apex 3 marknadsförs som lika tyst som en viskning, detta kan nog vara en liten överdrift men tangentbordet är ändå väldigt tyst av sig.

SteelSeries Apex 3 (Nordisk)
SteelSeries Apex 3 (Nordisk)
848 kr