Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa gamingmusen

Jesper Grandien

Jesper Grandien

  • Topplista
  • 05 apr 2021

Gamingmöss är en kul marknad att följa, främst för att det redan finns så enormt många grymma möss och konkurrensen är stenhård. Men vad ska man som konsument egentligen tänka på? Ja, det finns faktiskt många grejer som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer mus. Till exempel om storleken passar din hand och om musen lever upp till dina krav när du spelar.

De flesta gamingmöss idag har en otroligt snabb respons, men vissa sticker ut lite mer än andra. I den här listan går jag igenom några gamingmöss som jag tycker är allra bäst på marknaden just nu.

1. Razer DeathAdder V2

Väldigt responsiv och alert
Inte lättast på marknaden

Min personliga favorit är den relativt nya Razer DeathAdder som går under namnet V2.

Jag har under åren haft många olika Razer DeathAdder och V2 känns som en riktigt fullträff med fullmatad prestanda, inbyggt minne, programmerbara knappar och optiska brytare som ska tåla 70 miljoner klick.

Det som fick mig att fastna för Razer DeathAdder från allra första början var passformen som passar utmärkt för dig med medelstora händer. Musen känns perfekt i handen och har inte för många knappar som sitter i vägen.

Skulle någon fråga mig om en mus för professionellt spelande så skulle jag rekommendera denna direkt då det inte finns några synliga kompromisser. Det skulle isåfall möjligtvis vara vikten som är 82 g, vilket inte är det lättaste, men det är ändå ganska lätt.

Maxhastigheten på 650 IPS (inches per second) är betydligt högre än konkurrenterna och ger denna mus en solklar förstaplats.

Razer DeathAdder V2
(6)
Razer DeathAdder V2
499 kr
Vår expert Jesper Grandien har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

2. Logitech G502 Lightspeed

Väldigt snabb att ladda
Tung, dyr

Den här musen från Logitech har jag fått upp ögonen för på senaste tiden. Det är ett av de bästa alternativen för dig som vill spela med en trådlös mus.

Logitech G502 Lightspeed lyckas trots att den är trådlös leva upp till väldigt likvärdig prestanda som Razer DeathAdder V2, även om specifikationen skiljer sig lite. Den största skillnaden för den vardagliga användaren bör rimligtvis vara vikten på musen, 114 g. För de som är mer insatta i specifikationer så är nog mätningen på 400 IPS ganska intressant (hur snabbt musen kan följa de fysiska rörelserna).

5 minuters laddning ger 2.5 timmars speltid och utan belysning räcker en full laddning i upp till 60 timmar.

Det är ingen nyhet att Logitech är bra på både trådlösa möss och tangentbord, kvalitén är väldigt hög. Men priset är därefter också och det är delvis därför denna hamnar på en andraplats.

Logitech G502 Lightspeed
(7)
Logitech G502 Lightspeed
999 kr
SweClockers visar upp och testar G502 Lightspeed.

3. Xtrfy M4 RGB

Oerhört lättmanövrerad
Eventuellt känslig för vätskor

Xtrfys M4 RGB är en mus som imponerade duktigt på mig när jag prövade den. Musen känns oerhört lätt och glider fram på musmattan som ingenting.

Jag tycker designen med hålen är riktigt cool och bidrar till en “luftig” känsla. Inte nog med det har musen konkurrenskraftig prestanda! Kanske inte lika bra som Razer DeathAdder på alla punkter, men i mitt spelande på hobbynivå så väger den lätta vikten upp för det.

Musen har dessutom ingen mjukvara man behöver installera, utan du kan ändra belysningen och rörelsekänsligheten direkt på musen. Vikten landar på 69 g och tack vare det grymma glidet känns den ännu lättare. Maxhastigheten är även här uppmätt till 400 IPS vilket fungerar mer än utmärkt för en hobbygamer.

Extra kul är att musen är designad i Sverige, Xtrfy är nämligen ett svenskt bolag.

Xtrfy M4 RGB
(21)
Xtrfy M4 RGB
599 kr
Vår expert Jesper Grandien har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

4. SteelSeries Rival 3

Billigare, hållbar
Lite lägre prestanda än andra

På en fjärde plats hittar vi en lite billigare mus som ändå håller riktigt bra klass. Rival 3 från Steelseries är väldigt populär och har en prestanda som räcker till för många.

Maxhastigheten uppges vara 300 IPS vilket är helt okej och många användare kommer inte märka någon skillnad mellan denna och Razers DeathAdder V2 med 650 IPS.

Även hållbarheten är något som jag tycker bör uppmärksammas, den är inte den bästa men verkligen inte heller den sämsta. 60 miljoner klick ska switcharna tåla, vilket är lite lägre än DeathAdder V2:s 70 miljoner, men mycket mer än M4 RGB:s 20 miljoner.

Denna mus passar perfekt om du vill få en lite billigare gamingmus. Med en stark belysning blir den en cool detalj till din gamingsetup.

SteelSeries Rival 3
SteelSeries Rival 3
391 kr