Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa foundation för oljig hy

  • Topplista
  • 04 mar 2021
  • 1 expert
Therese Parner
Therese Parner
6 788 har blivit hjälpta av Therese
Listan publicerades 04 mar 2021

När man har oljig hy så har man oftast en överproduktion av oljorna i huden. Detta kan bero på många olika saker. Man kan (hur konstigt det än låter) egentligen vara torr och huden försöker därför smörja sig själv allt vad den kan. Som du hör kan orsaken vara raka motsatsen mot vad man kanske tror, så ett besök hos en bra hudterapeut kan vara bra för att fastställa orsaken.

En foundation för oljig hud bör vara nermattande och hålla sig matt hela dagen, men utan att täppa till porerna. Här listar jag bra foundations för oljig hud. Har du testat nån av dom? Om inte så hoppas jag kunna guida dig till att hitta en favorit!

1. Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation 30ml

fr. 186 kr

Jämför priser
Nyanserna, resultatet

Urban Decay gör enligt mig en av marknadens bästa foundations!

Eftersom den andas och ligger lätt på huden känns det knappt som att man har smink på sig.

Det går själv att välja hur mycket täckning man vill ha och resultatet blir väldigt naturligt med en matt finish. Den lägger sig väldigt fint på huden och porernas synlighet minskas.

Den är dryg som bara den och det går inte åt särskilt mycket för att få ett fint resultat. Namnet "Naked" passar den väldigt bra då den blir så naturlig på huden.

En riktigt bra grej är att här har vi en foundation som finns i hela 40 olika nyanser, med 3 mastertoner (kall, varm, neutral) och 7 undertoner. Ett otroligt bra utbud, vilket inte alla produkter har!

För dig som vill ha en kanonbra mattande foundation som täcker men ser naturlig ut!

2. MAC Cosmetics Studio Fix Fluid SPF15 30ml

fr. 188 kr

Jämför priser
Täcker bra, många nyanser!
Pump får köpas separat.

Studio Fix Fluid är en oljefri foundation och passar därför väldigt bra till en oljig hy. Den håller sig matt länge på huden.

Den kontrollerar olja och glansighet på ett otroligt bra sätt och får huden att se fräsch ut i många timmar.

Täckningen sträcker sig från medel till hög och du väljer själv hur mycket du vill dölja genom att applicera mer eller mindre av den. Foundationen känns, trots att den så täcker bra, inte tjock, utan är mjuk och lätt.

Även här har vi ett sjukt bra utbud på nyanser - hela 60 stycken olika! Så jag tror att du har en stor chans att hitta en riktigt bra matchning för just din hudton.

Det jag tycker är ett minus är att man får köpa till pumpen separat. Finns det en pump så tycker jag att den ska ingå. I övrigt, riktigt bra produkt.

För dig som vill ha en täckande foundation som håller sig matt länge på huden.

3. Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup SPF10 30ml

fr. 309 kr

Jämför priser
Fint matt resultat!
Lite i dyraste laget

Estee Lauder är en klassiker som många säkert känner till.

Jag tycker att resultatet med den här blir superfint och naturligt. Den ger en fin, matt finish. Foundationen är oljefri och ger därmed kontroll över hudens naturliga oljor. Den är något tjockare i konsistensen och täcker riktigt bra.

Den sitter även på plats länge, tillverkaren utlovar 24 timmars hållbarhet men så länge har jag aldrig testat den.

I likhet med de andra märkena så har vi många nyanser att välja på - över 55 stycken med olika undertoner.

Den är lite dyrare än sina konkurrenter, och det drar ner betyget något...

Men om du vill ha en foundation som håller sig matt, även om du håller igång hela dagen, då tycker jag att du ska testa den här!

4. NYX Can't Stop Won't Stop Full Coverage Foundation 30ml

fr. 69 kr

Jämför priser
Kanonprodukt till bra pris!
Lite konstiga undertoner...

Jag tycker att Nyx har riktigt bra produkter till bra priser!

Den här foundationen är riktigt krämig, men känns ändå så himla lätt på huden! Den kontrollerar blank hud och håller sig matt hela dagen lång!

Du kan bygga upp täckningsgraden så den blir riktigt hög - utan att den kakar sig! Den täpper inte igen porerna och passar även om du har en känsligare hudtyp som blir oljig.

Du kan välja mellan 45 olika nyanser som alla har matt finish. Det här är en foundation som passar extra bra för dig som gillar att röra på dig då den sitter på plats trots att man blir lite varm.

Jag hade så gärna velat att en sådan här foundation funnits när jag var tonåring, för det är en billig foundation som håller riktigt hög klass. Och därför anser jag att den är perfekt för tonåringen som vill täcka och dölja oljig hy, utan att behöva vräka på med smink.