Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa elbryggaren

Paul Allaverdi

Paul Allaverdi

  • Topplista
  • 16 apr 2021

Kaffe är en sån stor del i mitt liv, och att sköta allt manuellt är väldigt viktigt för mig. Så när jag ska göra en lista för elbryggare som sköter det jag vanligtvis gör för hand har jag jättehöga krav. Det finns också vissa bryggare därute som enligt mig kostar alldeles för mycket om man jämför med de jag tagit med på listan.

För att komma med på denna lista så måste bryggaren givetvis vara testad av mig, den ska hålla jämn temperatur vid bryggning, ha enkla funktioner som skapar en bättre upplevelse, vara fin på diskbänken och slutligen ha ett rimligt pris för dess prestation.

Jag vill även uppmärksamma att trots att topplistan har en ordning från 1-4 så betyder det inte att den som hamnar sist är sämst utan att den är fjärde bäst, jag hoppas att ni har det i åtanke.

1. Graef FK 702

Nytänkande och helt enkelt bäst!
Touch-panel på gott och ont

Detta är en favorit i repris som jag skrivit om i tidigare listor och som här landar på en förstaplats.

Graefs nytänkande när det kommer till denna kaffebryggare slår alla andras. Du kan fylla kaffebryggaren med vatten och efteråt välja hur många koppar du vill ha, det är alltså inte vattenmängden som bestämmer som i vanliga fall, utan den digitala funktionen där du kan välja mellan 2, 4, 6, 8 och 10 koppar. Graefs bryggare har också bra funktioner som snabb tömning av vattentank, perfekt droppstopp, ljudsignal vid färdig bryggning och ett lock till kaffekannan som skall aromsäkra ditt kaffe. Bryggaren har touch-panel vilket är lite på gott och på ont; det är stilrent, men å andra sidan kan det bli svårt att knappa in om du har fuktiga händer.

Vill du ha den absolut bästa kaffebryggaren på marknaden för ett resonabelt pris så är detta det bästa valet.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Graef FK 702
Graef FK 702

2. Moccamaster KBG741 AO

Hög kvalitet
Stor, saknar automatisk droppstopp

Den kanske mest berömda superbryggaren, som gjort sig väl förtjänt av sitt rykte. Den mest solida kaffebryggaren skulle jag säga, den har kanske inte lika många finesser som en Graef FK702, men den gör sitt jobb utmärkt under flera år.

Moccamastern är väldigt lik Melittas (Nr.4) och även Smegs (Nr.3) kaffebryggare. Du har både automatiskt droppstopp och möjlighet att på egen hand stänga av droppfunktionen, vilket har sina fördelar då du kan brygga enligt "steep"-metoden. Du kan även manuellt välja mellan 3 dropplägen: fullt, halvt och stopp. Vid de två första lägena justerar du också hastigheten av droppet, som i sin tur skapar en mildare eller starkare arom.

Detta är en kaffebryggare som håller i en evighet om den sköts med med avkalkning, och passar fint för alla.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Moccamaster KBG741 AO
(24)
Moccamaster KBG741 AO
1 990 kr

3. SMEG DCF02

Fin design, jämn bryggning
Högt pris

Vill du ha en kaffebryggare med en unik look som ger ett bra resultat? Med Smegs bryggare får du både gott kaffe och den där 50tals-känslan.

Det fasta filtret som följer med kan man återanvända om man föredrar att inte köpa pappersfilter. Fördelarna med ett sådant filter är att fler kaffeoljor tar sig ner i koppen vilket skapar ett mustigare kaffe. Det negativa är att det kan komma med lite sump, men vad gör man inte för miljön!

Vid första användning ställer man in den stilrena klockan samt berättar för apparaten vilken hårdhet vattnet i ditt hem har, så bryggaren ska kunna leverera ett så bra resultat som möjligt. Man kan också välja aromstyrka vid varje bryggning.

Detta är en mycket fin apparat som piper när kaffet är klart, har 20 minuters värmehållning och en helt unik look!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
SMEG DCF02
(2)
SMEG DCF02
1 890 kr

4. Melitta Aroma Signature DeLuxe

Bra budgetval!
Billigare variant på Moccamastern

Melittas bryggare är något billigare än de tre första i listan, och personligen så tycker jag att detta är den absolut bästa kaffebryggaren i denna prisklass.

Melitta har varit enorma inom kaffe sen Melitta-filterhållaren i porslin, men har tappat en del inom filterkaffe sen Moccamaster, Graef och Wilfa kom in på marknaden. Då tog de till styrkor som finns hos Moccamasters kaffebryggare och gjorde en budgetvariant som faktiskt presterar väldigt bra.

Denna bryggare har ett Eco-mode som är väldigt trevligt för den som har apparaten inkopplad konstant, samt en funktion som jag tycker är efterlängtad: en avkalkningsknapp. Den sköter hela processen åt dig, det enda du behöver göra är att ha i rätt avkalkningsmedel.

Söker du efter en kaffebryggare för en lite billigare peng men har ändå höga krav på kaffet så är denna helt rätt för dig!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Melitta Aroma Signature DeLuxe
(28)
Melitta Aroma Signature DeLuxe
1 189 kr