Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa concealern för torr hy

  • Topplista
  • 08 mar 2021
  • 1 expert
Therese Parner
Therese Parner
6 788 har blivit hjälpta av Therese
Listan publicerades 08 mar 2021

Att vilja ljusa upp lite under ögonen för att se piggare ut är inte alltid det lättaste om man samtidigt har torr hy. För när man har torr hy har man väldigt ofta även en del torrhetslinjer under ögonen där huden är tunn. Risken är då att concealern lägger sig i dessa linjer och att man då ser ännu tröttare och torrare ut. Men det finns numera jättebra produkter på marknaden för oss med torr hy!

Det man främst ska leta efter är en lättare concealer som återfuktar bra! Jag själv är noga med att verkligen återfukta huden för att sedan jobba in concealern och direkt efter sätta den med puder innan den hinner lägga sig i linjerna. På så sätt brukar det hålla sig fint hela dagen! Hoppas att du ska finna en favorit bland de som är med på min lista!

1. Clinique Even Better All-Over Concealer + Eraser 6ml

fr. 195 kr

Jämför priser
Återfuktar, anpassar sig till huden

Jag har torr hy och området kring ögonen är inget undantag.

Dessutom är jag numera fyllda 40 år, så en del rynkor finns det. Det jag då verkligen uppskattar är en vårdande concealer som återfuktar huden samtidigt som den ljusar upp och döljer mörka ringar under ögonen. Med den här känner jag mig återfuktad hela dagen och den lägger sig inte synligt i rynkorna kring ögonen.

Färgen anpassar sig verkligen jättebra till huden! Även fast jag av misstag köpte en för mörk nyans så gjorde det inget för efter ett litet tag hade den smält samman med huden så det inte märktes. Huden ser fräsch ut och jag känner mig direkt piggare tack vare att jag SER piggare ut.

Det stora färgutbudet gör den tillgänglig för många olika hudnyanser vilket är ett plus.

För dig som vill ha en återfuktande concealer!

2. Maybelline Age Rewind Concealer 11ml

fr. 119 kr

Jämför priser
Täcker superbra!
Når inte hela vägen in i ögonvrån

Om du anser att du har mörka ringar under ögonen tycker jag att du ska spana in den här! Den döljer nämligen dessa mörka partier väldigt effektivt.

För dig som gillar anti age-formula så innehåller denna det och ska reducera fina linjer efter fyra veckors användning. Detta är inget jag själv kan skriva under på, men jag kan skriva under på att det är en grym concealer!

Jag tycker att det är en väldigt lätt concealer och fast den täcker så pass bra så känns den ändå inte tung mot huden.

Den har en rund applikator som är mjuk och bra mot huden, kanske lite otymplig då jag vill kunna gå hela vägen in i ögonvrån. Men sista biten löser jag med en liten pensel eller svamp.

En riktigt bra täckande concealer till ett bra pris! Täcker det mörka under ögonen väldigt fint.

3. IsaDora Light Up Brightening Cushion Concealer 4.2ml

fr. 79 kr

Jämför priser
Ljusar upp fint
Täcker inte allt, men naturligt!

En riktig kompis när man har såna där trötta dagar och behöver det där lilla extra...

Det här är en lättare fuktighetsbevarande concealer med en struktur som inte lägger sig i de fina linjerna. Den ljusar upp och suddar ut trötthetstecken och ojämnheter i ett litet kick. Den smälter samman med huden och gör att man ser piggare och mer vaken ut. Perfekt för dig som inte vill ha tunga produkter!

Även denna har en rund applikator men denna är något mindre än på föregående produkt vilket gör att man kommer åt bättre i ögonvrån.

Likheterna med föregående produkt fortsätter då den här också innehåller anti-age formula som ska jobba uppstramande. Denna formula är uppbyggd av grapefruktextrakt och antioxidanter.

Jag rekommenderar den här concealern till dig som vill ha en uppljusande concealer som känns lätt mot huden.

4. Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml

fr. 280 kr

Jämför priser
Multiprodukt, fin på torr hudtyp
Täcker inte supermycket

Här listar jag en riktig klassiker från Yves Saint Laurent . Deras Touche Éclat är både highlighter och concealer i ett.

Den har en fuktighetsbevarande formula och den ljusar upp på ett lätt och naturligt sätt. Jag gillar att den inte har skimmer eller glitter i sig, utan är helt naturlig på så vis.

Då det är både concealer och highlighter i samma produkt så får man inte det mest täckande resultatet, men jag gillar den verkligen på en torrare hy. Den lägger sig inte i linjer och den ser väldigt naturlig ut!

Det här är en lite dyrare produkt, men av många anses den vara en av de bästa i världen. Jag tycker att den är bra, men det finns bättre produkter i världen för det priset, i alla fall enligt mig.

För dig som vill ha en multiprodukt som både ger lätt täckning och som ljusar upp. Funkar även som ögonskuggsprimer!