Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa budget-mascaran

  • Topplista
  • 15 mar 2021
  • 1 expert
Therese Parner
Therese Parner
6 784 har blivit hjälpta av Therese
Listan publicerades 15 mar 2021

Jag älskar mascaror och särskilt till bra pris! Numera känns det nästan konstigt att köpa en dyr mascara när det finns så många bra till budget-priser. Det är riktigt kul att se hur bra resultat man kan få även om mascaran inte ens kostar över hundralappen! Jag vill självklart ha bra resultat i både längd och volym men även hållbarheten är viktigt för mig. Så detta tummar jag inte på i listan, det enda jag timmar på är priset!

I listan hittar du lite olika mascaror, jag hade tagit med både förlängande och volymgivande. Jag hoppas att du ska bli inspirerad och hitta en ny, grym mascara till ett bra pris!

1. Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

fr. 42 kr

Jämför priser
Resultatet & Priset

Det här är den bästa mascaran jag testat! Mina fransar blir superfina!

Jag har ofta bråttom och vill att allt ska gå fort, ett eller två lager, sen ska det vara klart. Exakt så är det med den här mascaran. Med ett endaste drag får jag långa, svarta och separerade fransar! Med två lager får man även en del volym på fransarna.

Mascaran sitter bra och blir inte svart under ögonen eller smular under dagen, i alla fall inte på mig. Jag använder den både till vardags, till fest och i stallet, där den står pall för allt vad det innebär. Oavsett hur min dag/kväll har sett ut så ser mina fransar lika fina ut när jag sminkar av mig som när jag precis har sminkat mig!

Den är lätt att tvätta av och det tackar mina känsliga ögon tackar för. Till sist, det bästa - priset! Endast 42 kr hos t.ex. Lyko. För hela 12 ml dessutom.

För ALLA!

2. Maybelline Lash Sensational Mascara

fr. 48 kr

Jämför priser
Ger både längd och volym!

Ytterligare en riktigt bra mascara!

Detta är mascaran för dig som gillar både längd och volym. Tack vare att borsten är böjd kan du forma fransarna snyggt när du målar på mascaran. Jag tycker dessutom att formen på fransarna håller riktigt bra under dagen. På kvällen böjer jag gärna med fransböjare för extra effekt.

Mascaran sitter på plats hela dagen utan att smula eller färga av sig under ögonen. Mängden är 10 ml.

Gillar du att jobba med mascaran ett tag när du applicerar den så funkar det bra, den klibbar nämligen inte ihop sig snabbt utan det går att jobba med den ett tag. Den är även perfekt för dig som gillar att måla på flera lager för maximal effekt.

Jag rekommenderar den här mascaran till dig som vill ha både volym och längd, som gillar en böjd form på borsten och som vill kunna måla flera lager!

3. L'Oreal Telescopic Mascara 8ml

fr. 88 kr

Jämför priser
Ger långa fina fransar
Borsten är en vattendelare

En riktig klassiker som jag tror de flesta känner igen. Har du inte testat den men varit sugen - då tycker jag du ska ge den en chans. För den är riktigt bra!

Borsten är en mjuk gummiborste och det är väl den som är en vattendelare. Vissa älskar att den är mjuk och flexibel medan andra inte gillar den alls.

Oavsett vad man föredrar så ska borsten med sina små "gummistrån" ge dig långa, separerade fransar. Det gör den också, och man kommer åt de små, korta fransarna väldigt bra. Sen är det kanske lite ovant till en början men man vänjer sig.

Den ger ingen volym att tala om, men vill du ha riktiga festfransar någon gång är ett tips att först använda volymmascara och sedan denna över. Mängd 8 ml.

Detta är en mascara för dig som gillar mjuka borstar och vill komma åt vartenda strå. Men framförallt är det en mascara för dig som vill ha långa, separerade fransar och en mascara som inte klumpar sig.

4. Wet N Wild Mega Length Mascara

fr. 29 kr

Jämför priser
Ger riktigt svarta fransar!
Ger inte så mycket längd & volym

En nästan löjligt billig mascara som ger riktigt svarta fransar.

Den ger mest naturliga fransar av alla mascaror på listan. Den ger viss volym och längd men framförallt så blir fransarna svarta som natten!

Detta är en populär budgetmascara, kolla t.ex. recensionerna på Lyko där den ligger på betyget 4/5 efter röster från användarna.

Gummiborstens form gör att du kommer åt dina allra kortaste fransar riktigt bra, perfekt för mig som har korta underfransar t.ex. Den sitter bra under dagen och smular inte. Den kan, när jag är riktigt varm, färga av sig en liten aning under ögat, men det är inte alls ofta.

Den är lätt att tvätta bort och mina känsliga ögon älskar att jag inte behöver gno för att få bort den. Några svep med remover så är det klart! Mängd 8 ml.

För dig som vill ha så naturliga fransar som möjligt, men vill få dom riktigt svarta.