Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa bluetooth-högtalaren

  • Topplista
  • 1 expert
Andreas Theander
Andreas Theander
1 909 har blivit hjälpta av Andreas

Musik ger alltid njutning hemma, men när man är på semester eller ute i trädgården är det perfekt med en trådlös bluetooth-högtalare. Marknaden har exploderat med mängder av bluetooth-högtalare och här listar jag några du borde kolla lite extra på, utifrån pris, ljudkvalitet och funktioner.

Du kan välja olika vägar när du ska köpa en bluetooth-högtalare. Antingen satsar du på en liten, smidig högtalare som får plats i jackfickan och ger bra ljud i mindre miljöer, eller så går du all in och väljer en större som kan skapa en fest var som helst! Funktioner som en del ger på köpet är stöd för Google assistant, handsfree-samtal, och möjlighet att använda högtalaren som en powerbank.

Alla högtalarna i denna lista ger bra ljud i förhållande till storlek och pris. De är kanske lite dyrare än de allra enklaste och billigaste, men dessa gör en oftast besviken när det kommer till ljudkvalitén. Här är fem trådlösa högtalare som alla är bra på olika sätt.

1. Marshall Stanmore II

fr. 2 948 kr

Jämför priser
Ljudet, finishen
Behöver strömkabel

Nämn Marshall och man tänker sig en förstärkarvägg från en rockkonsert! Deras bluetooth-högtalare är som miniatyrer av dessa och ger en nostalgi som man bara kan gilla.

Högtalarna är mycket välgjorda och kvaliteten känns både i reglagen och materialvalet på lådan, som är av samma vinylfinish som originalen.

Men ett snyggt yttre är ju inte allt när det gäller högtalare. Marshall Stanmore II BT levererar även ett mycket bra ljud för sin kompakta storlek. Jag tycker dessa spelar utmärkt och de fyller även lite större rum med välljud. Bra bas och en upplöst diskant som gör att man kan urskilja detaljerna i musiken.

Högtalaren kontrolleras via din smartphone där inställningar för ljud m.m. kan göras. Dock är detta inte en s.k. portabel högtalare då den saknar batteri, den måste alltså vara inkopplad med strömkabel för att funka.

Den bästa bluetooth-högtalaren och det absolut bästa valet enligt mig!

2. Audio Pro Addon T3

fr. 1 990 kr

Jämför priser
Tech-youtubern J. Williams unboxar och testar Addon T3 från Audio Pro.
Bra ljud, lätt att ta med, snygg
Spelar inte högst

Här har Audio Pro fått till en trevligt förpackad högtalare som låter väldigt bra!

Audio Pro har använt sin långa erfarenhet från högtalartillverkning och resultatet är ett ljud som är både fylligt och klart. Högtalaren är snyggt designad och den gråa färgen med matchande läderhandtag tycker jag är den snyggaste kombinationen.

Du får upp till 30 timmar (!) musiklyssning på "lagom" nivå och 12 timmar på full volym. Det är inte många konkurrenter som matchar detta.

Reglagen för volym, play/pause och låtbyte är lätt åtkomliga på ovansidan. Du kan ladda din mobiltelefon i USB-uttaget på baksidan. Själva högtalaren laddas enkelt genom vägguttaget utan att någon strömadapter behövs (som man annars lätt blir av med).

Portabel design och rätt val för audiofilen!

3. Soundboks 3

fr. 9 199 kr

Jämför priser
Störst, ljudet, robust
Storleken, designen, dyr

The New Soundboks är den senaste högtalaren från Soundboks. Detta är en helt galen bluetooth-högtalare som får allt annat att blekna.

Här får du upp till 40 timmar batteridrift. Högtalaren spelar på konsertnivå, så högt som 126db vilket är mer än öronen orkar med. Den kommer byggd som en PA-högtalare tagen direkt från en konsert.

Hur låter detta då? Ja, det låter MYCKET! Det låter bra också och ger den där punchen i bröstet när volymen åker upp mot 11. Mycket av detta beror på tekniken - komponenterna är välmatchade och kommer från PA-marknaden. De tåls att plågas timme efter timme på hög volym, dessutom spelar den högre volymer väldigt bra.

Tycker man inte att 1 Soundboks räcker kan man trådlöst para ihop upp till 4 högtalare för ännu mer ljud. Musiken kan spelas via bluetooth eller så kan man koppla in mixerbordet eller gitarren i högtalaren via XLR-anslutningarna.

Den här är för dig som vill spela högt. Partyhögtalaren nr 1!

4. Bang & Olufsen Beolit 20

fr. 5 490 kr

Jämför priser
Snygg, välljudande, QI-laddning
Spelar inte högst, dyr

De flesta vet att Bang & Olufsen levererar snyggt designade produkter som oftast låter bra men kostar en slant. Beolit 20 stämmer in på detta, då den inte direkt är billig, men däremot snygg, låter mycket bra och har smidiga funktioner.

Ljudet sprids 360 grader, så man får bra ljud var man än befinner sig. B&O har länge tillverkat högtalare och har nyttjat dessa kunskaper i tillverkningen av Beolit 20. Den låter riktigt bra och behagligt med en god botten och krispig diskant.

Ljudet räcker även för lite större rum, dock är det kanske inte högtalaren som spelar högst eller fyller dansgolvet. Men för den som vill ha mer går det att para ihop två för stereolyssning.

Bra batteritid på upp till 37 timmar vid lägre volym och 8 vid hög volym, högtalaren kan även ladda din mobil via trådlös QI-laddning.

Rätt val för den som prioriterar design.

5. JBL Charge 4

fr. 990 kr

Jämför priser
Smidigt format, stänksäker
Inte toppval när det gäller ljudet

JBL är en av de äldsta och mest välkända högtalartillverkarna i världen och deras logga är något nästan alla känner igen. De har anpassat sig väl till bluetooth-marknaden och det moderna sättet att lyssna på musik, där man tar med sig ljudet dit man vill istället för att alltid sitta i fåtöljen i vardagsrummet.

Charge 4 är en kompakt högtalare men med kraftigare ljud än utseendet ger sken av. De låter riktigt fylligt och bra. Basljudet förstärks av de passiva basradiatorerna i ändarna medan resten av ljudet spelar framåt.

Man får ca 20 timmar speltid vilket räcker för de flesta. Även här kan man ladda sin mobil via ett USB-uttag på baksidan vilket är smart. Något som också är mycket bra är att den är stänksäker vilket gör den till självklara valet vid poolen!