Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Najell Winter Cover - en smart åkpåse med hög mysfaktor

Caroline Engvall
Caroline Engvall
26 november 2019
Totalbetyg:
4.0
Se när vår expert Caroline Engvall testar Najell Winter Cover Åkpåse.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För dig som tycker åkpåsens funktioner är viktigast
5.0

Winter Cover har alla funktioner och egenskaper som jag söker efter i en grym åkpåse. Den har aldrig krånglat och sitter där den ska, en fullpott på denna!

Är ett unikt utseende viktigt för dig?
3.0

Jag gillar den neutrala designen, den matchar fint till alla sorters vagnar. Jag personligen tycker dock mer om när det finns någon liten extra detalj som får åkpåsen att sticka ut, men vad man tycker om är såklart väldigt individuellt.

Att använda åkpåsen i vardagen

Jag gillar verkligen hur okomplicerat det känns att använda Winter Cover i vardagen. När barnet ska sätta sig i vagnen sitter den stadigt på plats utan att glida ner eller korva ihop sig på sidorna.

Man kan lätt öppna upp blixtlåset helt om barnet har skor på sig och man inte vill smutsa ner i åkpåsen. Eftersom den har ett svart skydd i fotändan som är enkelt att torka av efter användning så behöver man inte heller vara särskild rädd för detta.

Rör man sig med vagnen utomhus och går in i till exempel ett köpcentrum kan man plocka av locket helt eller bara öppna upp lite med hjälp av lockets knappar och blixtlås för att undvika att barnet blir för varmt. När barnet somnar och behöver lite mer skydd för ansiktet är även detta enkelt att justera, locket täcker väldigt bra för blåsigt väder. Även för de minsta bebisarna är den otroligt smidig att använda i vardagen, läs mer om detta under ”Smarta funktioner”.

Mysfaktor utöver det vanliga

Det första man slås av är hur otroligt mjuk åkpåsens insida är. Med ett gosigt fleecefoder som täcker hela barnets kropp finns ingen oro för att hen ska frysa eller känna obehag. Sover barnet i åkpåsen är det enkelt att justera hur mycket av kroppen som ska täckas med lockets knappjustering.

Detta är en av de absolut skönaste åkpåsar jag har klämt på, och jag förstår varför mina barn bråkar om vem som ska få sitta i vagnen här hemma och burra ner sig. Min yngsta son, 16 månader, somnar direkt på vilostunden när han får ligga i den. Min äldsta son, 3,5 år, säger att den är jättegosig och varm - ett bra betyg från min minirecensent!

Smarta funktioner

Jag älskar smarta produkter som underlättar för mig som förälder i vardagen. Och jag tycker att det är imponerande hur väl Najell har tänkt funktionsmässigt när de skapade denna åkpåse. Först och främst är den bästa funktionen att man kan kombinera Winter Cover med Najells SleepCarrier (babynest/mjuklift) för den första tiden med bebis i liggdelen. Jag har haft två nykläckta bebisar hemma som allra helst sov i vagnen och jag hade uppskattat denna kombination väldigt mycket, som bekant är det inte helt lätt att flytta en lättväckt bebis från vagnen till en annan plats.

Åkpåsen går självklart även att använda separat (utan SleepCarrier) till nyfödd då man kan vika den till att passa i alla liggdelar. En annan sak som jag tycker är super är att den är formad till att passa ergonomisk sittdel, något som blivit väldigt populärt på senaste årens barnvagnar. Den sitter verkligen perfekt utan att förlora utrymme som det lätt kan bli med en helt rak åkpåse.

Jag blir extra glad över att den verkligen sitter på plats med hjälp av ett elastiskt band som man trär över barnvagnens rygg samt ett bredare band man kan trä på under sittplattan på de vagnar som har den funktionen (ex. modeller från Bugaboo och Joolz). Jag har även med hjälp av sidoöglorna fäst åkpåsen ännu bättre runt sittramen, vet dock inte om dessa är till för det men jag tyckte det var mycket passande. Till sist gillar jag den stora kardborreöppningen i ryggen som lätt fungerar med alla slags selar, det är jättesmidigt när man använder åkpåsen till flera vagnar och vill att det ska gå smidigt att byta.

Miljövänlig tillverkning

Något som Najell verkligen brinner för är miljön. De jobbar kontinuerligt framåt för att skapa ett ännu mer miljövänligt och hållbart företag. I en bransch där slit-och släng produkter tyvärr har blivit vardag känns det uppfriskande med någon som tar sitt ansvar på stort allvar.

Alla material är av Oeko-Tex Klass 1, Standard 100-certifierade, vilket betyder att åkpåsen innehåller minimala mängder kemikalier och tillverkas med absolut minsta påverkan på miljön. Ända från skiss, till fabrik och slutligen i händerna på konsumenten arbetar Najell med sitt miljövänliga tänk. Åkpåsen har inte utsatts för några farliga kemikalier eller gifter, utan är utifrån många hårda tester helt säkert för barnet att använda, något som är det absolut viktigaste enligt mig. Åkpåsen har även tillverkats i återvunnet material för en lägre miljöpåverkan vilket är ett extra plus.

Kvalité med hållbarhetstänk

Winter Cover håller en väldigt hög kvalité i varje detalj som utformats på åkpåsen. Jag tycker det är lysande att de tänkt till när det kommer till att kunna använda åkpåsen under hela barnvagnstiden utan att behöva förlora den där ny-känslan.

Åkpåsen har en Soronafyllning vilken är gjord av återvunnen polyester, en fyllning som håller formen utan att klumpa ihop sig även efter ett besök i tvättmaskinen. Detta gör att åkpåsen får en längre hållbarhet och behåller sin fluffiga känsla, man känner verkligen på materialet att det är speciellt och av riktigt bra kvalité.

Dragkedjan är smidig, följsam och har inga tendenser till att haka upp sig. Sömmarna har jag hårdtestat och dessa finner jag välsydda och starka. Najell har finurligt nog inte sytt fast knapparna i vanlig tråd utan dragit dessa genom remmar istället för att de ska bli extra slitstarka, man kan vara säker på att dessa inte ramlar av. En annan sak som gör att åkpåsen håller sin fräschhet längre är “skoskyddet” som finns längst ner inuti påsen med ett hållbart material som inte sliter på fleecefodret i onödan.

I sin helhet tycker jag att denna åkpåse är briljant vad gäller tillverkning och hållbarhet.

Specifikationer
Mått
115 x 31 x 18 cm
Material
Utsida och foder: 100% polyester
Fyllnad
80% Sorona (återvunnen polyester) och 20% polyester
Tvättråd
Maskintvätt 40°C
Om Åkpåsar från Najell

Historien om det svenska företaget Najell startade år 2012 då grundarna och paret Niklas Najafi och Freja Ljungdell Kristensen fick idén att producera deras första produkt, SleepCarrier, en mjuklift för att underlätta sömnen under barnets första månader. Detta har utvecklats vidare med en rad olika smarta produkter från Najell, bland annat åkpåsen Winter Cover som just nu finns i tre härliga färger vilka har anpassats till att kunna användas just med deras SleepCarrier. Najell är ett företag som strävar framåt även på den globala marknaden i utvecklingen att göra produkter anpassade för den urbana, jämställda familjen i rörelse.