Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bugaboo High Performance - en riktigt varm allround-åkpåse

Clara Ernberg
Clara Ernberg
29 november 2019
Totalbetyg:
4.0
Se när vår expert Clara Ernberg testar Bugaboo High Performance Åkpåse.
Betyg efter behovVi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
För dig som vill ha en året runt-åkpåse
5.0

High Performance funkar verkligen från tidig höst, genom kall vinter och även vår eftersom du enkelt kan välja när du vill använda det tillhörande duntäcket.

Vill du ha en glidfri åkpåse?
3.0

Eftersom High Performance inte har någon antiglid på baksidan så kan den glida rätt lätt i många sitsar.

Funkar alla årstider

HP går att anpassa efter hur kallt det är ute eller hur värmande ni vill att åkpåsen ska vara. Åkpåsen har en överdel med fleecefoder och i den delen finns en ficka där det går att knäppa fast ett extra duntäcke som medföljer när du köper åkpåsen. Jag tycker att det är en smart funktion, det är enkelt att växla täcke under den perioden när det kan vara väldigt kallt ena dagen och inte alls lika kallt nästa dag. Dock blir jag alltid lite skeptisk när det kommer till tryckknappar, kommer de att hålla? Det känns iof inte som att de kommer lossna och jag kan inte komma på vad som skulle vara en bättre lösning.

Passform i sittdel

HP är anpassad för ergonomiska sittdelar, dessa är ofta skålformade och hela sittdelen fälls när en justerar läget, till skillnad från vanliga sittdelar där det bara är ryggstödet som fälls när läget justeras. HP har en ficka undertill som går att fästa fästa under sittdelsplattan på vissa av Bugaboos vagnar vilket motverkar att den glider. Den har även två öglor som går att fästa i knapparna för suffletten på Bugaboo Bee. Locket på åkpåsen går att ta av helt men du kan också vika ner den övre delen och knäppa fast den (t.ex. om du har ett mindre barn), eller knäppa upp den nedre delen (t.ex. för att undvika att blöta ner åkpåsen om barnet har blöta skor). På ryggen av åkpåsen finns kardborreöppningar för att öppna upp för selen, det är enkelt och en väldigt smart och smidig funktion.

Funktioner och knep

Eftersom åkpåsen inte är helt rak i sin form och liggdelen är mindre än sittdelen så viks åkpåsen för att passa i liggdelen, då viker du delen där öppningen för selen är, alltså ryggen på åkpåsen. Då blir åkpåsen väldigt mysig och ombonad. Ovansidan av åkpåsen är i ett vattenavvisande material vilket känns som givet att en åkpåse som är tänkt att användas på vintern ska ha. Fodret är i fleece som är värmande och mjukt. Det finns en dragsko i locket och på varsin sida längst upp på åkpåsen som går att dra runt barnets huvud om det är väldigt kallt, åkpåsen blir då lite mindre öppen högst upp.

Specifikationer
Längd
100 cm
Bredd
45 cm
Ytterfoder
100% polyester
Fyllning vinterinlägg
Dun
Maskintvätt
30°C
Övrigt
Vattenavvisande, vindtätt ytterfoder
Om Åkpåsar från Bugaboo

Bugaboo är ett barnvagnsmärke i den övre prisklassen och jag tycker det återspeglas i deras produkter, de är av hög kvalitet och genomarbetade funktionsmässigt, både vagnar och tillbehör. Bugaboo har två åkpåsar för sittdelar och en mindre åkpåse som är för spädbarn. High Performance är Bugaboos allround-åkpåse, på sommaren ser jag ofta vagnar där föräldrarna endast tagit av locket på åkpåsen och har underdelen som en dyna, enligt mig en väldigt varm dyna men ja, rent praktiskt, det går att använda den året runt.