Det här är januarirean

Januarirean är en kampanjperiod som sträcker sig över hela januari månad. Den följer mellandagsrean som en förlängd rea med nya erbjudanden och rabatterade produkter. I många fall går det att hitta bättre priser på januarirean jämfört med mellandagsrean.

Januarirean är inte lika omtalad som Black Friday, Cyber Monday och mellandagsrean. Inte heller har rean ett lika utbrett deltagande hos butikerna som under de andra, stora kampanjperioderna. Men det betyder inte att shoppingsugna går lottlösa hela januari.

Slå till i början på januarirean

Om du letar bra kampanjerbjudanden och vill göra riktigt bra klipp så gäller det att slå till i början på månaden. Vår statistik visar nämligen att pristrenden pekar uppåt på många prylar när januarirean närmar sig sitt slut.

I år hade sex av tio datorkomponenter ett högre pris i slutet av månaden jämfört med när januarirean drog igång. Mer än var femte produkt som gick upp i pris ökade dessutom med mer än 10 procent.

Även varannan TV, datorskärm, grafikkort, hårddisk och processor hade gått upp i pris när januarirean var över. Det gäller alltså att hålla extra bra koll så att du inte går på en prisnit istället för att göra ett prisklipp.

Produkterna som trendar under januarirean

När januarirean är i full gång är det många som letar prylar till vintersport, främst för skidåkning och skridskoåkning. Vår statistik visar att de är kategorierna som ökat mest i januari jämfört med resten av året.

Störst trendändring har skidglasögon som ökade med 159 procent i januari jämfört med andra månader på året. Skidglasögonen följs av skidhjälmar som ökade med 158 procent och skridskor med 132 procent.

Det är dock varken skid- eller skridskotillbehör som är mest populärt. Precis som under Black Friday och Cyber Monday så är det tekniken som dominerar. Här är topplistorna över de tio populäraste prylarna och produktkategorierna under januarirean 2021:

Populäraste kategorierna

 1. Mobiltelefoner
 2. Hörlurar
 3. Grafikkort
 4. TV
 5. Datorskärmar
 6. Jackor
 7. Spelkonsoler
 8. Löparskor
 9. Bärbara datorer
 10. Surfplattor

Populäraste prylarna

 1. Sony PlayStation 5 (PS5) 825GB
 2. AMD Ryzen 5 5600X
 3. Apple AirPods Pro
 4. Nintendo Switch (2019)
 5. Apple iPhone 12 Pro 128GB
 6. Apple AirPods (2nd Generation) med laddningsetui
 7. Google Chromecast (3rd Generation)
 8. Apple iPhone 12 64GB
 9. iPhone 12 Mini 64GB
 10. AMD Ryzen 9 5900X

Så shoppar du smartare under januarirean

1. Prisjämför innan du köper

Lita inte på att alla kampanjerbjudanden du hittar i butik är de bästa. Gör en prisjämförelse med Prisjakt – antingen i webbläsaren eller med mobilappen – så ser du direkt om det är ett bra köp eller inte.

2. Kolla prishistoriken

Vår prishistorik avslöjar hur ofta priserna höjs och sänks av butikerna. Det hjälper dig att se om någon butik smyghöjer sina priser före en kampanjperiod och om du bör slå till på det där tidsbegränsade erbjudandet eller vänta på nästa prissänkning.

3. Bevaka pris

Prisbevakningar gör att du slipper kolla efter prissänkningar manuellt. Bevaka en produkt på Prisjakt så meddelar vi dig när butikerna sänker sina priser eller när en produkt finns i lager igen. Du kan få meddelandet via mejl och i mobilappen.

Januarirea 2023

Alla januarireans erbjudanden på ett ställe

Besök kampanj