Prisjakt
Sportutrustning, kameror och spel sänks mest på Black Friday
Sportutrustning, kameror och spel sänks mest på Black Friday
Sportutrustning, kameror och spel sänks mest på Black Friday

Sportutrustning, kameror och spel sänks mest på Black Friday

Den som letar efter prissänkta produkter under Black Friday har störst chans att lyckas i sportsegmentet. Sju av tio av dessa prylar var prissänkta under Black Friday 2016. Även många kameror och spel fick lägre priser.

Om man vill veta vad man har att se fram emot under Black Friday kan det vara klokt att blicka bakåt. Det har vi gjort. Genom att jämföra priset på Prisjakts drygt 800 000 produkter under förra Black Friday med oktober 2016, kan vi ge en fingervisning om vad som brukar reas ut.

Om du är intresserad av sport, sportutrustning, träningsredskap, camping och andra typer av friluftsliv har du tur. Det är nämligen den typen av produkter som reas ut i störst utsträckning. Vår jämförelse visar att 73 procent av den här typen av produkter hade ett lägre pris under Black Friday än föregående månad.

Även du som är intresserad av foto och video har tur. Systemkameror, kompaktkameror, videokameror, actionkameror och fototillbehör hade till stor del lägre pris under Black Friday. 72 procent av de produkter som finns i Prisjakts databas hade lägre pris då än i oktober.

Den tredje mest frekvent prissänkta kategorin är de spel- och filmrelaterade prylarna. Spelkonsoler, tv-spel, datorspel, spelkontroller och filmer sänktes flitigt. 71 procent av dem hade ett lägre pris under Black Friday.

Här är de kategorier på Prisjakt där andelen prissänkta varor under Black Friday 2016 var störst (andel produkter som hade lägre pris under Black Friday-helgen jämfört med oktober):

 1. Sport & friluftsliv (73 %)
 2. Foto & video (72 %)
 3. Spel & film (71 %)
 4. Hem & trädgård (70 %)
 5. Ljud, bild & musik (68 %)
 6. Skönhet & hälsa (65 %)
 7. Skor, kläder & accessoarer (64 %)
 8. Barn & leksaker (63 %)
 9. Mobil & GPS (63 %)
 10. Datorer & tillbehör (57 %)

Fotnot: I den här artikeln har vi jämfört det genomsnittliga lägstapriset i oktober 2016 (medelvärde av varje dags lägsta pris i någon nätbutik) med det absoluta lägstapriset den 25-28 november 2016.

Patrik Pettersson

Foto: iStock.com / monkeybusinessimages

Pågående kampanjer

 • Dagens Deals

  Alla deals samlade på ett ställe