Fem steg till bra erbjudanden på Black Friday

Att lura någon som inte har koll är lätt. Att lura någon som har koll är betydligt svårare. Därför ger vi fem smarta tips för att ge dig koll under Black Friday. Det gör det enklare att hitta de bra erbjudandena och undvika de dåliga.

Kolla priset hos flera butiker

Många butiker försöker vara schyssta genom att jämföra priser åt dig när de rear ut prylar. Men det finns all anledning att vara skeptisk till butikernas egna jämförelser. Butikerna har så klart allt att vinna på att få skillnaden mellan ordinariepris och reapris att framstå som så stor som möjligt, genom att uppge ett ordinariepris som ingen egentligen tar.

Det första du bör göra för att kontrollera om ett erbjudande verkligen är så bra som det låter, är därför att jämföra andra butikers priser på Prisjakt. Det gör du lätt genom att leta upp produkten på Prisjakt.

Kolla prishistoriken

Priset på produkter varierar över tid och många butiker justerar priset löpande. En vanlig metod för att få produkter att se billigare ut är att först höja priset, för att sedan sänka det och jämföra med det gamla.

Du avslöjar knepet med hjälp av Prisjakts prishistorik. Den avslöjar vad det lägsta priset hos någon butik har varit tidigare och du hittar den på varje produktsida. Om du använder din dator klickar du på fliken "Statistik". Om du använder mobilens webbläsare eller mobilappen trycker du på prisgrafen, som finns nästan överst på produktsidan.

Automatisera rabattletandet

En smart funktion på Prisjakt som du kan dra nytta av under Black Friday är möjligheten att bevaka prisändringar. Genom att sätta bevakning på en produkt kommer du att få meddelanden varje gång en butik sänker priset. Du kan bli meddelad via mejl, sms eller pushnotiser i mobilen. På så vis behöver du inte sitta klistrad vid datorskärmen för att hålla koll på om någon av de produkter som du är intresserad av finns på rea.

Du bevakar genom att klicka på knappen "Bevaka" eller "Bevaka pris" som finns på varje produktsida.

Rabattkoder

Många nätbutiker använder rabattkoder under Black Friday. De ger rabatt på hela eller delar av sortimentet och sänker alltså priset som uppges i butiken ytterligare när du knappar in koden i kassan. Håll ögonen öppna efter rabattkoder om du spanar efter en produkt i en specifik butik.

Fri frakt

Glöm inte att titta på fraktkostnaden innan du beställer. Olika butiker har olika fraktalternativ och under Black Friday händer det att vissa butiker erbjuder gratis frakt. I slutänden kan fraktpriset vara det som avgör var det blir billigast att handla.

  • Black Friday 2019

    Black Fridays bästa erbjudanden samlade på ett ställe