Synology DiskStation DS212j

 Lägg i lista  Jämför
Disk Station DS212j från Synology är en populär NAS-server med plats för två interna hårddiskar samt möjlighet att koppla in fler via USB-portar. RAID-diskspegling fungerar också. Nätverksanslutningen är klarar upp till 1000 Mbit/s. Lanserad 2011. Stäng
Disk Station DS212j från Synology är en populär NAS-server med plats för två interna hårddiskar samt möjlighet att koppla in fler via USB-portar. RAID-diskspegling fungerar också.... Läs mer
Jämför pris på alla Synology NAS-servrar (61)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft den nu i ca 2v, fyller alla mina behov. Kör 2st 2tb westen digital green diskar. Den låter nästan ingenting, grymt stabil att streama 1080p från, webaccess, raid osv.

  Jag kan starkt rekommendera att installera torrent klienten Transmission istället för den äldre versionen "Download Station" som finns inbyggd. Sedan installerar du även "Transmission Remote GUI" som är ett klient program till din vanliga dator, detta agerar som interface mot transmission som körs på din nas. Detta gör att du kan hantera magnet länkar, stöd för privata trackers med mera. Guider för hur du installerar dessa finns både i minhembio forumet och på synologys forum.

  Intressanta länkar:

  Hur du installerar 3e parts paket (fler program/plugins!)
  http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=190&t=48705

  Kort guide för Transmission 2.50
  "DSM Package Center -> Settings -> Package Sources. Add a new entry there with source :
  http://synopkg.superzebulon.org/spkrepo/packages " , ladda sedan ner Remote GUI från http://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/ och installera, skapa sedan ny anslutning mot NAS IP och logga in med valfri användare som har tillgång till mapparna där du tänkte ladda hem torrents (Dessa mappar skapar du i Sharedfolder under Controlpanel). Tips är även att sätta max 5-10 anslutningar per torrent, annars kommer hastigheterna bli lidande pga svag processor.

  Officellt forum med massor av intressanta lösningar för att maximera din NAS: http://forum.synology.com/enu/ , speciellt underforumet för 3e parts program http://forum.synology.com/enu/viewforum.php?f=190 .

  Kan även tipsa om att kolla in programmet "Sickbeard"..
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra produkt som jag haft i något år nu.
  Nya uppdateringar kommer veckovis/månadsvis och apputbudet är bra, finns även 3:e partsappar som levererar bl.a. för nerladdning av torrents.

  Använder den för lagring och spela musik och visa filmer via min mediaspelare.

  När mitt moderkort gick sönder fick jag skicka iväg den till utlandet men det var inga problem då man fick en postsedel och allt betalt. Fick en helt ny DS212j när de hade konstaterat felet. Toppen och inga problem med detta.

  Finns enorm uppsjö av forum och hjälp om man behöver det. Räds inte att någon tycker att man behöver vara expert för att installera den, det stämmer inte. Visst en del kunskap behöver man men inget expertkunnande.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fruktansvärt seg maskin. Den lagrar ens filer men att använda den till något annat är inte lönt. Extremt långsam beroende på att CPUn belastas konstant. Uppdateringar av DSM har gjort det värre med tiden, den blir bara sämre och sämre, tyvärr kan man inte rulla tillbaka till tidigare versioner.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Works good.

  +
  Easy set up
  Small

  -

  If the disks gets corrupt your data is gone if running raid 1. Happened to me :o(

  I had version DSM 4.3 running when my problem started. My device had been up for 118 days when i logged in. I saw that i needed to upgrade photo station and some other applications (forgot) So i ungraded these and then my problem started. I restarted my device and after that it was impossible to login. I got like " system is getting ready. Try to log in later" This was written in Swedish so the real text was "systemet håller på att bli färdig. Försök logga in senare"

  I tried to restart the system by unplug the power
  I tried to reset the system. (nothing happened, Got the blue led instantly flashing)
  I tried to add my hard disk to my computer an sata adapter. (Could´n see the disks)

  So then i remembered that i have a sata dock device somewhere. I tried that and vola the disk was shown in my windows disk manager. This dock adapter has power adapter so i could hear the disks start.

  So I removed all partions for every disk ( I have to 3tb disk) On every disk it was 3 partions) No need for new partion and formatting. I then plugged in the disk to my Synology 212j and the device started up correctly. When i checked the device from Synology Assistant i could see it and had now the option to install DSM. So it was the disk that was corrupt in someway and the system could handle this. All my data was gone and i couldn't get out any data from the disk whit my tools. I'm not unix/linux guy but it was maybe possible to run a live disk with correct tool to retrieve the data. Anyway i dident have full trust in the machine so i had extra copy of my data on a usb disk. (Happy me)

  Sorry for my grammar English ;o) Just wanted to share.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar fin-fint, inget att anmärka något grövre på. Ibland när jag tynger den med multipla torrentar >50 mbit/s segar den ner pga för klen CPU men det är det enda jag kan komma på.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar bra för att streama musik och backa upp data.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Går inte komma på ngt obra med denna NAS. Byggkvaliteten är bra, prestandan likaså. Väldigt många bra funktioner. Full pott!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft min över 1 år nu.
  Fungerar fortfarande lika bra som första dagen.

  Otroligt lätt att köra igång.
  Inga som helst strul.

  Lätt och bekvämt UI att logga in på.
  Möjlighet till allt från hostning, kamera övervakning osv.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt enkelt när den väl är igång.
  Snygg interface,
  ser snygg ut med,
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har suttit och konfigurerat en sån här åt en kompis ett par timmar. Den som säger att den är lättanvänd vet inte var lättanvänd är. Jag är väldigt bra på datorer men jag gick bet på en del saker och fick börja leta i guider på nätet.

  Vet att den här är en avancerad pryl men utan mig skulle polaren aldrig ha fått igång den och det säger ett och annat om att den kanske inte så lättanvänd. Ta en sån sak som att det första man var tvungen att göra var att förbereda HD och ladda in ett operativsystem till NASen. Hade inte varit något problem om det inte var för att det följde med på en CD-skiva och polaren har en MacBook Air. Varför inte skicka med en USB-sticka istället? Klar det går och ladda ner men med långsamt mobilt bredband blev det en plåga som tog flera timmar.

  Jag säger inte att andra fabrikat är mycket bättre. Själv har jag en Zyxel NSA325 och den är lika krånglig att ställa in men iallafall snabbare,billigare och har i princip alla finesser som den här har.

  Ska man få ut max ur en NAS måste man nästan ta in ett proffs eller ägna åtskilliga timmar till att plöja sig fram bland guider på nätet.

  När den väl funkar så är det inga problem. Inget fartmonster direkt men å andra sidan är det bara en 1,2 GHz CPU med 256mb minne så man kan inte vänta sig mirakel.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Stilrent utseende, och lätt att installera/konfigurera/använda.

  Finns gott om funktioner, men jag har hittills bara använt för
  - Extra lagringsutrymme (RAID) för min dator på samma LAN
  - Lagra backup från datorn med Data Replicator 3
  - Torrent (Download Station)

  Data Replicator 3 är ett gratisprogram från Synology för backup, som jag installerat på min dator. Det har egentligen inget med NASen att göra, annat än att jag valt att spara min backup på NASen. Man kan lika gärna spara på en extern hårddisk.

  Download Station installeras på NASen via web-gränssnittet. Man kan konfigurera så att den letar i en viss katalog efter torrents, och automatiskt laddar ner dem. Perfekt för stora/långsamma nerladdningar, så behöver man inte ha datorn igång.

  Jag har satt i 2 st WD Red 3TB (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1335006). För att få den så tyst som möjligt bytte jag ut orginalfläkten mot en Noctua NF-B9 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=278039) på lågvarv. Efter närmare inspektion visade det sig att ljudet kom från hårddiskarna, den medföljande fläkten är väldigt tyst (inte Noctua-tyst, men nästan).

  Det enda jag saknar är möjlighet till ljuddämpad montering av hårddiskarna. När man skjutit hårddiskarna på plats sitter de direkt mot metallchassit.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt fantastiskt produkt som gör allting jag behöver.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte DiskStation DS212j + 2x3TB hos netonnet för 4228:- för 2 månader sedan och ha rinte hittat ett enda fel eller problem med denna. Grymt mkt bättre än den jag hade tidigare som var en D-link DNS 320 1TB.

  + Tyst
  + Snabb
  + Stabil
  + Bra torrentklient
  - Apparna som man har på telefon/platta kunde ha varit bättre. De olika funktioner är uppdelat på 5 olika appar.
  - Verkar låsa upp filer ibland (till synes helt random) så att man inte kan flytta dem på annat sätt än att gå in webgränssnittet, går alltså inte att flytta filer genom utforskaren.

  Trotts ovanstående ( - ) så är jag grymt nöjd i förhållande till priset.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Om några år kommer alla ha en NAS hemma. Vi som redan upptäckt vilka fantastiska möjligheter det ger kan glädjas redan nu.

  Synologys NAS fungerar strålande. Allt från TimeMachine backup från Mac till mediaserverfunktioner (via DLNA) fungerar strålande. Att dessutom kunna komma åt hela sitt musikbibliotek när man är ute och far (via appen DsAudio) är pricken över i:et. Kan verkligen rekommendera alla som inte gjort det att sätta upp ett dynamiskt DNS-konto så att man komma åt sin DiskStation var man än befinner sig...

  Negativt är fotoappen som behöver en evinnerlig tid att indexera foton och helt ärligt är ganska usel.

  Totalt sett är jag mycket nöjd med mitt köp. Kör med 2 st 2 TB WD red som funkar perfekt än så länge. När det gäller användarvänligheten tycker jag inte det är några större problem. Om man får man problem finns i allmänhet bra info på Synologys forum. Tveka inte, köp!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan bara hålla med spinxen nedan. Inte direkt något för nybörjaren om man ska sätta upp något annat än bara själva lagringen och kanske en mediaserver. Kan vara bra med unixvana.
  Extremt kompetent burk om man väl klarar av att konfigurera den, helt tyst verkar den vara också.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft denna NAS ca två veckor nu, och jag måste säga att den är den bästa NAS jag haft.
  Den låter nästan ingenting, funkar att streama 1080p material material på ca 20 GB. Ett otroligt interface, där man kan kontrollera ALLT på enheten.

  Det ända som inte är så bra är att det tar ca 8 timmar att formatera en 2 Tb hårdisk.
  Det andra är att den "Download manager" som är inlagt inte tar emot magnet-länkar, Men som tur kan man installera "Transmission" på NASen och "Transmission Remote GUI" så kan man styr nedladdningen vi datorn.

  Får 9 av 10 p.g.a Formateringstiden
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta är min andra NAS, och oj vilken skillnad. Sett att några recensenter har synpunkter på användarvänligheten, jag håller inte med. Trots min avsevärda ålder tycker jag att här finns ett mycket användarvänligt gränssnitt, jättefin bittorrent-klient, enkelt att uppgradera fw, som utvecklas och lyfter produkten. lätt att uppgradera till VPN-server, så nu kommer jag åt den från landet också. På min förra NAS var man tvungen att linuxprogammera, och det var inte användarvänligt! Låg ljudnivå. Och va mycket man får för pengarna.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk NAS som är väldigt enkel att komma igång med. Tillräckligt snabb för strömning av HD filmer och flertalet trevliga appar som kan göra den än mer funktionabel. Dessa behöver man dock inte utnyttja om man endast söker en bra NAS med RAID funktion. Även då tycker jag denna är en stabil och prisvärd NAS.
  Om inte annat kan jag rekomendera att man tar hem en media server app exempelvis Synologys egen alt. plex media server.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är du ingen expert så ska du nog låta bli att köpa den. Jag har nu bråkat med den i snart en vecka. Får inte ut alla funktioner. Bara att komma åt "paket center" för att installera appar är ett helvete. Det fungerade bra i 1 dag. Sen hände något.

  Flera timmar för att barra initiera hdd. Bläääää

  Om det är någon som har tid att hjälpa mig med appar och VPN så hör gärna av er.

  EDIT:
  Efter ca 1 månad så har jag äntligen fixat den. Dock jobbar jag på VPN.
  Där av höjer jag någon stjärna.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  UPDATE:

  Nu finns även PLEX Media server! Uppskattat av många. Ännu inte upptäckt möjligheterna med detta dock..
  ---------------------------

  Rekommenderas starkt!

  Köpte en liknande produkt av annat märke... det finns inget som ens kommer i närheten av denna vad gäller kompatibilitet och användarvänlighet.

  Fungerar utmärkt för streaming av video. 1080p fungerar utan problem.
  Inga problem att få ut media på nätverket. Några enkla steg att komma igång. När man väl lärt sig hur det fungerar är det klockrent.

  Det du behöver tänka på är att hårddisken som ska monteras in (antagligen har du en hårddisk full med saker) behöver FORMATERAS. Därför är det bra att ha en extra hårddisk att lägga sakerna på medan den andra formateras och anpassas för synologyn.

  Synology har eget operativsystem som går att styra från datorn eller från t.ex. din smartphone. Otroliga möjigheter pga detta.
  Downlad Station (torrent klienten) som den heter i Synologyn är riktigt bra. Liknar en väldigt känd och vanlig klient.

  Själv köpte jag synologyn mest pga att jag ville dela ut min musik på nätverket och få tillgång till den från mina prylar utan att ha datorn igång. Jag har en Logitech Squeezebox som KRÄVER att ett serverprogram installeras för att dela musiken. Detta fungerar otroligt smidigt med synology. Skulle detta inte finnas hade jag inte köpt den.

  Man inser dock i efterhand hur användbar en NAS är....
  Nu har jag två extra hårddiskar i "Den här datorn" som behandlas av windows som vilken annan hårddisk som helst... Skillnaden är att det gäller alla datorer på nätverket och jag kommer åt allt hela tiden. Klockrent!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft den i någon vecka nu.
  Hade först tänkt bara sätta i mina hd med all information redan lagrad på men det gick tyvärr inte. Hade lite otur där, så tog lite längre tid att fixa den så jag ville ha den.
  Inte riktigt gått igenom alla funktioner och sånt än.
  Inga problem att strömma data ifrån nasen till WD TV - Gen3 spelar upp det mesta via trådlösa nätverket.
  Helt nöjd och kan helt klart rekommendera den.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har länge funderat på att skaffa en NAS, men det vart först nu när jag skaffade mig en liten HTPC med endast en 2.5" HDD som det kändes riktigt aktuellt.
  Det är fruktansvärt otympligt att behöva ha en i7 rigg som drar kopiösa mängder ström bara för att kolla film på en helt annan dator.

  Tittade runt på en del olika företags lösningar, men den som hyllades mest var Synologys DS212j som dessutom inte kostar en förmögenhet.

  Har hittills ej hunnit testa allt för mycket funktioner, kommer uppdatera detta inlägg eftersom jag använder den.

  Nya DSM 4.1 är riktigt bra!
  Har lagt upp en MySQL databas för XBMC där min stationära och HTPC:n hämtar filminformationen, skönt att bara behöva scrapa på en dator, samt att man kan se en film på ena datorn och sedan fortsätta på den andra.

  Plus:

  +Lätt installation
  +Android appar för åtkomst ifrån mobilen
  +Snabbt interface
  +Kan interagera med din router(har dock inte fått det att fungera med min D-link DIR635 B3)
  +Smidig anslutning till DDNS tjänst, samt förslag på olika leverantörer vid installation.

  Minus:
  -Downloadstation är lite bökig att använda

  -Fläkten är tyst, men den är fortfarande lite störande då den inte verkar ha en 100% stabil hastighet, det låter som den pendlar 200-300rpm upp/ner konstant så det blir ett ojämnt fläkt-ljud. Samt att det är rätt högfrekvent.
  Har bytt ut den mot en tyst Noctua fläkt, nu är diskarna 1-2grader svalare och NASen är så gott som ljudlös!

  -Har varit tvungen att spendera en dag med att flytta ~3Tb data då DS212j formaterar de hårddiskar som man monterar in. Detta är troligen ofrånkomligt då 212:an partitionerar en del av hårddisken för att installera DSM på. Den genomför även en ordentlig test av disken.

  -Värt att tänka på är att inte aktivera någon automatisk avstängning när du skall formatera och kontrollera hårddiskarna, ~16h att skapa en JBOD partition med 2x2Tb, och den tar ej någon hänsyn till att detta håller på skapas om man ställt in schemalagd avstängning, den stänger rakt av bara.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har använt min i 4 månader nu och är mycket nöjd. Man bör dock veta vad man ger sig in på när man skaffar en så här pass avancerad produkt som är proppfylld med funktioner. Vill man använda alla dessa måste man vara beredd på en hel del manualläsande och letande på nätet beroende på nivå och förkunskap om nätverk och IT generellt.

  Jag upplever den som ultrastabil med många smarta funktioner. Har ett brett stöd av IOS appar och under tiden jag har haft den har det kommit minst en stor uppgradering som gjorde produkten bra mycket bättre.

  För min del upptäcker jag nästan dagligen nya smarta sätt att använda den. För att säga några negativa saker om den den så är det att det är ganska segt att jobba via en webbläsare. Varje klick tar längre tid och i bland blir man otålig. Den har ganska låga specar så vill du använda allt i den kan det vara värt att gå upp någon modell. Jag har upplevt problem med att tanka upp många och stora filder (film) till den, då den har timat ut och fått göra om jobbet några ggr.

  Annars rekommenderar jag den starkt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har kört denna i 11 månader nu och är riktigt nöjd med hur den fungerar.

  Det sitter 2x2TB WD Caviar Green i Raid 1.

  Största problemet jag hade när jag satte upp hela systemet var att få tillgång till den utifrån via nätet. Problemet låg dock inte hos NAS:en utan i min brandvägg skulle det visa sig ;)

  Ser en hel del på film via WDtv-live och det flyter på riktigt bra. Har också en del android telefoner som kör mot audiostation (lyssnar på ljudböcker) med hjälp av synologys egna app.

  Kör även filer till och från min kindle fire med hjälp av deras DS-file andriodapp och det funkar precis som jag vill :D

  Kör squezeebox server så att jag kan lira spotify på squezeeboxen i köket.

  För mig fungerar downloadstation bra, det kan ibland ta ett tag innan torrenten hoppar igång men det är nog bara jag som stressar upp mig...

  Farsan kopplar upp sig mot den hemifrån sig och kör över sina bilder till hans konto utan problem. Sen får han ta med sig sin lösa hårdisk till mig ibland och fylla på med mina bilder så att jag har nåt kvar om kåken brinner ner :S

  Skulle det vara något att klaga på skulle det vara ljudet från diskarna, det verkar som de aldrig går ner i viloläge. Har den dock i en avlägsen del av huset så det är bara när vi har gäster på besök som jag stänger ner den för att spara deras nattsömn.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft den nån månad nu och måste säga att jag är väldigt nöjd med den.
  Otroligt mycket funktionalitet i den. Prestanda har jag inte så mycket att jämföra med men för min del räcker den och blir över.

  Får inte riktigt fullt betyg, mest pga att den är lite onödigt komplex i vissa delar av setupen, behöver itne vara ett problem om man har lite koll på läget.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kanon!

  Hur bra och smidig som helst!

  +
  Lätt att få igång/konfa
  Smidigt att styra allt från telefonen, paddan eller dator.
  Tyst
  Snabbt operativ, även när man sitter utanför sitt egna nät.
  Många bra funtioner.

  -
  2 diskplatser, vill man ha mer så köper man en annan synology.

  Summa:
  Perfekt att ha som central lagringsplats för sina bilder, musik & filmer. Nu slipper man konfa upp eller krångla med datorer eller tv när man ska visa familj eller vänner film, foto eller musik....

  Köp!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är jäkligt nöjd med min efter att ha haft den i 1½ månad. Möjligen hade man velat att den varit lite mer responsiv i dess OS. Har inte tillräckligt med prestanda för att köra Plex Media server.

  Fungerar alldeles utmärkt för annat bruk. Använder för schemalagd backup av data på PC, som torrentklient, använder cloudtjänsten, använder som lagring för HD-videos för min xtreamer att streama ifrån, använder som FTP-server, etc.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte precis en DS212j efter att ha läst hur lätt det är att installera och styra den här NASen. Helt allvarligt, de som lämnat kommentarar och berättar hur sjukt lättanvänt det är måste tagit en drink eller två alternativt jobbar på någon it-support. Jag har lagt 4 timmar på det här och det är så fruktansvärt mkt förkortningar DLS, DNS, WEBDAV mm. Hur svårt kan det vara att göra något enkelt??
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar smidigt även för en ovan nas nätverks person som jag :)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte den med enda kravet att den skulle vara tyst. Och den levererar! Körs just nu med 2st 2.5" diskar, står i vardagsrummet och är knäpptyst. I övrigt så är den mycket smidig att ha att göra med, och allting som jag har testat hittills fungerar utan problem. Lättanvänd och bra prestanda.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har haft produkten i ca en månad och till mina behov är den helt perfekt.

  Min plan var att köpa en billig NAS och ställa hos en kompis som backup. Genom rsync kan jag krypterat synka mina filer från en NAS som jag har ståendes hemma till min Synology.

  Dessutom har jag skapat ett konto med 50 gb utrymmer till min bror som han kan nå via rsync eller sftp.

  Kompisen som har NAS:en ståendes hos sig har 100 gb att förfoga över för backup mm.

  Totalt körs enheten med 2 TB i Raid1 (dvs spegling av diskarna).

  Allt som jag nämnt i recensionen ställs enkelt in via gränssnittet för DS212j och man behöver inte vara någon expert för att lyckas.

  Det enda negativa som jag kan komma på är att enheten är aningen klen, rent prestandamässigt, men för mitt ändamål är den helt outstanding!

  Jag rekommenderar denna produkten varmt!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Sjukt nice!

  Jag blev iaf helt mad när ja inte kom åt den externt efter att jag ställt i ordning alla inställningar. Det gick att komma åt den, bara det att man inte kunde komma in genom ftp:n när man var ansluten till samma wan som låg på lanet med nasen i. Nåt som kanske e självklart, men jag lärde mig det nu. När man sitter på lanet får man ansluta genom den lokala adressen.

  Jag lyckades konfigurera det med en 3G-router från huwaei, Registrerade en DDNS rakt i NAS:en och gjorde en port forwarding på port 21 och 80 till den lokala IP:n till NAS:en i routern (viritual server).
  Ända kruxet är att det inte finns nåt sätt att sätta statisk IP på enheter i nätverket genom routern.

  Edit 1/4-12:

  Fick sälja denna och köpa en 212 istället. Det går inte att strömma dom filmerna jag har genom en USB2.0-port. Ingenting fel med NASen men ändå. 212an ska ha metallskal med, vilket verkar riktigt trevligt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket nöjd!

  Första NASen och den gör allt jag förväntat mig. Enkelt att komma åt material utifrån med hjälp av DDNS och appar till iPhone. Enkla menyer för nybörjare men klart att det krävs viss datorkunskap att sätta upp allt i ett första skede. Bra funktionalitet med olika moduler så som Download station etc. Fungerar utmärkt med Squeezebox Center m.m.

  Har inget att klaga på. Fick dock en enhet med felaktig fläkt, tickade hela tiden och ett problem jag läst att andra fått, men supporten var väldigt bra och jag fick snabbt en ny fläkt och efter bytet låter den inte.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fungera bra, dock något långsam
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte en DS212j i förrgår och var helnöjd tills jag insåg att det var en liten detalj som inte stämde i Prisjakts uppgfiter: DS212j har inget Wake On LAN. Så jag har bytt till en DS212 som faktiskt har det. Men innan dess hann jag uppleva DS212j:ans fantastiskhet.

  Användargränssnittet är suveränt utformat. Det är lättanvänt (dock inte idiotsäkert så någon typ av datorkunskap borde man ha), snyggt och relativt snabbt för att vara via webbläsaren.

  Funktionaliteten är kanon. Dom har tänkt på det mesta. Det enda jag vill klaga på där egentligen är BitTorrentklienten som inte är lika bra som uTorrent. Apparna till iPhone/Android är en stor bonus. DLNA fungerar bra om man känner för att använda sig av den.

  Minus för att den inte har usb 3.0-port och för att chassit är plastigt. Så länge man inte rör vid den så ser den fin ut dock.

  Bytte som sagt till en DS212:a som jag gav en nia.