Gaggia Classic

Gaggia Classic

 • Typ: Halvautomatisk
 • Funktioner: Mjölkskummare, Värmehållning, Droppstopp, Display, Dubbelbryggare, Vattenanslutning
 • Placering: Fristående
Jämför pris på alla Gaggia Espressomaskiner
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Gaggia Classic

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Typ: Halvautomatisk
 • Funktioner: Mjölkskummare, Värmehållning, Droppstopp, Display, Dubbelbryggare, Vattenanslutning
 • Placering: Fristående

4.3 av 5 stjärnor

Baserat på 19 omdömen

Sorterat efter datum
2016-01-24
  c
  clarkie(17 omdömen)
  Efter 10 års användning. (köpt 2006) Har alltid fungerat stabilt och inte gjort mig besviken. Använd nästan dagligen. Börjar bli dags att byta ut plastpackningarna för själva handtaget snart, annars har jag rengjort och skruvat isär den ca 2 gånger. Presterar fortfarande mycket bra och tycker hemmakaffet med rätt bönor ofta slår Cafékoppar. Positivt: - Blir varm snabbt, brukar vänta ca 5min. - Mycket stabil och bra byggkvalitet Negativt - Plastig skummarm - Plasttamp som följde med är mindre än kaffefiltret
  2015-10-24
   z
   zeb0(4 omdömen)
   Stora delar av innamätet utbytt. Gaggia köptes av Philips 2009. Nu har STORA DELAR AV INNANMÄTET BYTTS UT, och tillverkas mu i Rumänien istället för Italien. Dsv Gaggia classic är in vad den varit. - Värmepannan är nu mindre och gjord av rostfritt stål jämfört med den tidigare som var av aluminium. Rostfritt stål har usel värmeledningsförmåga jämfört med aluminium. Större panna lagrar mer värme - Värmeelementet har nu dessutom ca 25% lägre effekt än tidigare. - En 3-vägs ventil är borttagen som annars avlastar trycket i maskinen effektivt efter bryggning. Ny EU- regel säger att maskinen måste stängas av (alt lågförbruknings standby) efter viss tid. Gaggia RI9403 har minuter. Tyvärr tar det i regel längre tid att komma upp i jämn optimal arbetstemperatur för maskinen där brygghuset/filterhållaren ska bli varm också. Det kommer att ta ännu längre tid nu med större värmepanna och mindre effekt samt sämre värmeledningsförmåga pga rostfritt istället för aluminium. D.V.S. att använda äldre testbetyg för den senaste modellen blir nog inte riktigt pålitligt. Lite modeller o referenser: RI9403: ( även kallad Ckasuc2015)Tillverkad i Rumänien.Värmepanna i stål mm. RI9303 och tidigare: Värmepanna i eloxerad aluminium mm www.gaggiausersgroup.com/index.php/topic,984.0.html www.gaggiausersgroup.com/index.php?action=ezportal;sa=page;p=67 www.gaggiausersgroup.com/index.php/board,35.0.html www.kaffee-netz.de/threads/gaggia-classic-modellunterschiede.86054/page-9  m.youtube.com/watch?v=zeuqgpKIa7c Jag har inte testat Gaggia RI9403 classic 2015, så ta inte betyget så allvarligt. Jag har satt ett dåligt betyg då jag anser att maskinen inte bör heta classic när så mycket är omgjort i den. Fult av tillverkaren tycker jag. (Jag har 2 st gamla Gaggia classic Den nyaste av dem är tillverkad år 2002. En har min syster fått ta över. Båda gör gott kaffe om man har rätt malning till.)
   2015-01-22
    g
    geo14rche(2 omdömen)
    Bra
    2014-03-13
     A
     ASUS-freak(5 omdömen)
     Byter nu ut min Siemens TK54001 som jag haft sedan 2008, säkert gjort 5000 bryggningar och den funkar fortfarande bra, men nu vill jag göra espresso manuellt igen! Har länge velat mellan Gaggia och Rancilio, men det blev Gaggian då jag hittade en som fyndvara hos Komplett.se för 2000kr med 12 mån garanti. Helt oanvänd maskin fick jag ! Och den funkar bra. Robust uppbyggnad, lätt att laga själv och framförallt lätt att modifiera med PID, vilket det blir om 1 år. Skall även in en tryckmätare. Väntar på non-pressurized dubbel filter + en ny kvarn från en annan butik innan jag kan göra riktig espresso. Pressurized filter som kommer med är en skräplösning, fattar inte varför Gaggia skickar dessa? Lägg på en hundralapp och skicka riktigt från början.
     2013-12-12
      M
      Macatho(6 omdömen)
      Tog isär min för o kolla runt då jag tycker om att pilla :) Genuint mycket bra kvalitet. Ägt min i ca 6 år nu och den fungerar fortfarande klockrent, tror inte att den någonsin kommer att gå sönder. Efter 4-5 år behövs den rengöras då vattnet innehåller kalk som sätter sig lite här o där, enkelt fixat genom att köra den med lite ättika några varv. Det enda negativa som jag kan tänka på är att den är lite högljudd, så om man bor i en etta och flickvännen sover bör man inte köra den.
      Sida 1