HTC Sensation XE

 Lägg i lista  Jämför
Sensation XE är en uppdaterad version av HTC:s Sensation. Den har samma 4,3-tumsskärm men mer inbyggt minne, snabbare processor på 1,5 GHz. Lanserad 2011.
Jämför pris på alla HTC Mobiltelefoner (35)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.55)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte min idag på expert för 5999kr, öppnade paketet i butiken och började använda den direkt för ville ha något att leka med påväg hem.
  Blev besviken direkt, jag var jättenyfiken på hörlurarna och beats profilen som skall göra ljudet bättre. Tankar ner spotify direkt, pluggar i lurarna. Beats funkade inte i spotify... Satte på en hiphop låt med mycket bas. Sämsta jag hört i mitt liv. Fruktansvärt dåligt ljud.
  Jag tänkte att det berodde på att beats notifieringen inte dök upp som ljudet sög.
  När jag kommer hem för jag över nåra låtar med 320kbit/s bitrate.
  Drar igång en låt, beatsnotifieringen dyker upp. "spännande".. Fortfarande lika uselt, noll bas och låter sämre än mina klipsch hörlurar för 400 kr.
  Det har varit mycket snack om detta med beats och att det ska bli htc's nya grej bla bla. Men sålängde ljudchipet i telefonen är lika dåligt som det är nu spelar det inte så stor roll vad du har för lurar, sad but true.
  Köp inte mobilen om du är ute efter bra ljud.

  För övrigt en fin telefon, flyter på kanon och den är snygg. Behöver inte skriva mer om prestanda osv, är ju i princip en vanlig sensation, lite starkare processor bara.
  Om man bortser från ljudet hade jag gett den en 9a eller 10a, men då besvikelsen var så stor kan jag inte ge den mer än en 6a.
  Hoppas detta är till lite hjälp för någon.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den som haft HTC tidigare känner igen sig. Kvalitetskänslan är påtaglig när man håller i telefonen. Jag gillar HTC sense. Det som sparar mig från att ge sista stjärnan är:

  - Skärmen har sämre svärta om men jämför med Galaxy S2
  - Vikten. 151 gram. Galaxy S2 väger 116gram. (Samtidigt så ger tyngden lite mer känsla av kvalitet. S2 känns plastig. Tryckknappen längst ner på S2 känns lite billig. Ingen riktig känsla i den.)

  Annars en RIKTIGT bra smartphone. Den är väldigt snabb. Märks särskilt vid installation och avinstallation av appar. Har jämfört med Galaxy S2 och jag har valt rätt telefon. Tycker Beats Audio gör telefonen lite unik samt en dual core processor på 1,5 Ghz.
  Gällande Beatslurarna så känns de gedigna och sluter riktigt tätt. De känns dock lite tunga. Ljudet är bra, men tycker den lågfrekventa bastonerna är lite för påträngande. Skulle varit bättre om man upplevt lite mer av "snärtigare" bas och lite mindre av lågfrekvent.

  Nu efter några månader av användande är jag mycket nöjd. Med de bästa applikationerna är luren fantastisk. Rekommenderar att ladda ner appen "Equalizer". Det är verkligen skillnad till det bättre. Har även köpt Logitechs bluetooth mottagare (299:-) som kopplas in i hemmastereon med rca-kablar. Supersmidigt! Mottagaren startas med telefonen o sen är det bara att spela. Via stereon gör "Equalizer" är skillnaden ändå mer märkbar.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Bra
  3 år sedan
  Nöjd med telefonen som helhet, minus för batteritid och kameran.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Tung, stabil och ganska snygg. Känns mycket gedigen. På mina fingrar och tår kan jag inte räkna till alla gånger jag tappat den, något som knappt syns bortsett från ett par märken på skalet.
  + Än idag räcker specifikationerna till mer än väl.
  + Grymt ljud, om man skaffar sig ordentliga hörlurar.

  - Kameran, kameran, kameran. Handen på hjärtat, bildkvaliteten är pinsam. Utan att överdriva kan jag närmast jämföra den med Sony Ericsson P1i eller C902 (min gamla Aino tog bättre bilder). Däremot är videokameran, märkligt nog, imponerande bra.
  - Blir väldigt varm vid intensiv användning. Drar mer batteri än den laddar om man spelar vid laddning. Till slut kan luren plötsligt bara dö, för att sedan visa 50-75% återstående batteri vid nästa uppstart.
  - Galet segt knapplås. Ibland kan man få trycka 4-5 gånger innan skärmen överhuvudtaget reagerar.
  - Liksom min gamla non-XE Sensation delar även denna stundvis ut små elstötar via skalet, dock inte i närheten av lika kraftiga.

  Uppdatering: Efter cirkus 1.5 år av totalt problemfri användning måste min SXE dessvärre lämna plats åt en HTC One, då jag föll för designen och ville prova något nytt. Upplevelsen har dock inte förändrats sedan köpet; kvaliteten har varit bra och mobilen har aldrig svikit mig. Ett bra begköp!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Säger bara 10! resten får ni lista ut själva ;)

  Uppdatering:

  1 år senare håller den samma klass som när den kom ut!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är överlag väldigt nöjd med telefonen. Det är tre små saker som drar ner intrycket för mig.

  GPS-mottagningen är inte speciellt bra. Har tidigare använt en HTC Desire och den tog ut min position och hastighet väldigt exakt. Med HTC Sensation XE så diffar min hastighet +-40km/h från sekund till sekund och kör man sakta genom städer händer ganska ofta att den ber en svänga efter att man har passerat korsningen.

  Ibland är den seg på att vakna. Man klickar igång den men inget händer så man klickar igen och det resulterar i att skärmen vaknar till för att sedan slockna då den tolkar ditt andra knapptryck som att du vill släcka den. Vet inte om detta är mjukvaruproblem eller inte. Vidare händer det att den får starta om "skrivbordet".

  Jag personligen föredrar fysiska knappar framför touch-knappar. Händer då och då att jag råkar klicka på knapparna istället för på menyn som oftast dyker upp längst ner på skärmen.

  Bra telefon men framför allt GPS-problemen drar ner betyget.

  EDIT:
  Efter senaste uppdateringen så vaknar telefonen blixtsnabbt och den har inte startat om "skrivbordet" heller!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter att ha använt min i snart 9 månader kan jag säga att den verkligen är robust - inga problem whatsoever efter att ha tappat mobilen ute på asfalt i regnigt väder några gånger och hemma på golvet ett obegränsat antal gånger. Jag själv är lite av en musikfantast så detta är den perfekta mobilen för mig. Ljudet är jävligt bra och hörlurarna kompletterar detta nåt enormt. Läste att någons ljud dog i vänsterlur - för min del så fungerar fortfarande lurarna felfritt efter 9 månaders konstant användning (varje morgon och kväll på tåget, som huvudhörlur till datorn och på gymmet där jag svettas ihjäl till den punkt att svettet rinner ner in i öronen och på lurarna; förvånas av att de inte är sönder än!).

  Får 9 stjärnor av mig. -1 stjärna för att mobilen är en aningen för stor - men detta visste jag dock redan innan jag köpte den.

  ++++
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Mycket nöjd med denna telefon!
  + Känns bra i handen
  + Väldigt snabb
  + Bra skärm
  + Snygg, gedigen design

  - Förbättringen av ljudet som Beats ska ge, funkar ej med Spotify.
  - Blixten på kameran går ej att använda då man har mindre än hälften av batteritiden kvar.

  Sensation XE är ändå den bästa lur jag haft, rekommenderas!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Stabil och funktionell. Snygg! Premiumprodukt. Sannolikt ännu bättre i slutet av mars då ICS släpps OTA.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Inköpt för en månad sen på Elgiganten i samband med förnyad abonemangsperiod hos Telia. Har gjort ett stort hopp från min gamla HTC Hero (som jag var mycket nöjd med, men inte överlevde en 60 graders kulörtvätt) till den här XE-modellen, lockad av Dr Dre och lurarna. Alla prestanda och funktioner är avsevärt mycket bättre och snabbare än tidigare. Kvaliten på telefonen är hög och är den samma som Heron, kommer den se fin ut med repfri skärm även om två år. Jag använder inga skyddsfilmer eller fodral, men är aktsam med hur den ligger i byxfickan eller innerfickan.
  Snabb och intuitiv i handhavande. Startar snabbt. Kopplar upp sig på nätverk snabbt. Bläddrar i mappar snabbt. Fotar SNABBT. Det gjorde inte Heron. Allt funkar som man förväntar sig och jag kommer inte dra allt som är bra, för jag märker att det blir rätt tjatigt.

  Skärmen är stor och trevlig att titta på. Upplösningen är hög (större än XL som har en ännu större skärm). Däremot tycker jag att den har begränsad betraktningsvinkel och kräver att man tittar rakt framifrån för att se färgstark/kontrastrik ut och ser man snett, ser det mjölkigt ut, vilket inte är kul om man är fler än en och ska titta på något.

  Ljudet har jag inte hunnit testa så mycket, men det låter väldigt bra om kvalitetsfiler spelas upp. Tyvärr vill inte öronpluggarna sitta kvar i öronen och förmodligen vet jag inte om det ska va små gummiringar på och pluggarna sitta intryckta i hörselgången (mina är uppenbarligen koniska och med vax som smörjmedel, glider dom sakta ut hela tiden) eller stora gummiringar och låta pluggarna få fäste i ytterörats vindlingar närmast hörselgången (då hörs nästan inget och ingen bas alls...), så jag borde tjatat till mig de stora Monsterlurarna istället när jag pröjsade telefonen.

  Verkar vara en klen inbyggd högtalare. Musik låter tunt, men telefonsamtal låter dock högt och tydligt.

  Under samtal verkar inte telefonen kunna bestämma sig om skärmen ska vara tänd eller släckt. Den kan blinka fram och tillbaka, vilket irriterar när man använder högtalartelefonen. Kanske håller jag den fel eller fladdrar med handen. Hoppas en uppgradering av mjukvaran råder bot på detta.

  Jag är för övrigt nöjd med min HTC Sensation XE
  (HTC Heron startade faktiskt efter att ha körts i tvättmaskinen och fått torka ett par dar, men touch-funktionen kunde inte ta min pinkod.)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  riktigt bra mobil
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Bästa lur ja ägt, och jag har ägt många lurar :)

  Trist de inte pillar in lite maffigare D/A omvandlare utan bara skickar på en EQ inställning i form av hängmatta. Testat ett gäng mobiler med min miles davis tribute lurar och det finns tyvärr fortarande inga HTC lurar som spelar bättre än apples enheter. Dock blir det aldrig bra HIFI från sådana här sorts apparater.

  I övrigt är det en grym kvalitetslur som ligger riktigt fint i handen!

  Tråkigt de kör med en överklockad äldre processorariktektur än t.ex galaxy S2. Kan bli otroligt varm ibland. ICS kommer förhoppningsvis göra susen framöver får vi hoppas på!

  Anser dock ändå att de är det bästa alternativet som finns på marknaden idag!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Underbar lur!

  Stod mellan denna och 4S (som brorsan har)
  Var ett jobbigt beslut då man inte haft möjlighet att leka med en HTC innan...

  Med facit i hand var valet helt rätt! Finns alldeles för mycket positivt att skriva, för att nämna något: Snabbheten, skärmen, Sense, slipper köpa till lurar, utbytbart minneskort mm...

  Givetvis har solen sina fläckar: inget beats audio till spotify, knarrar lite ibland, och givetvis batteritiden(detta gäller dock 98% av dagens grymma smart phones)

  Ser dock ingen som helst anledning att sänka betyget pga detta...

  Inte mycket att tveka på grym telefon! (saken blir inte sämre av att men halkar in på Media Markt och får den för det mycket fina priset 4290:-)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Den bästa telefon jag ägt hittils.

  +Sense
  +Skärmen
  +Kvalitetskänslan
  +Väldigt snabb

  - Hörlurarna är inte precis vad man förväntar sig.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har haft en S2 innan, men denna är trots specifikationerna en mycket bättre lur! Känns snabbare, bättre respons i skärmen bättre batteritid än SGS2. Enligt mig en riktig monsterlur och lurarna , det går inte att klaga på, bra ljud och bra bas ! HTC kan smartphones!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Hade HTC Sensation innan så hoppet till XE är naturligtvis inte så stort, tycker dock att responsen i skärmen är bättre, lurarna som följer med fungerar mycket bra med skön tyngd och kvalitets känsla i.
  Överlag en verkar det som att man tagit en bra telefon o gjort den bättre men inte ännu helt perfekt.
  Jämfört en del med 2 kamraters S2, den är min smak för dålig kvalitetskänsla i och verkar även ha sämre respons på skärmen.

  Helt enkelt en rackarns bra lur
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har precis fått min Sensation XE och innan har jag haft två olika Desire HD, en med Amoled skärm och en med LCD skärm och jag vart nöjd med båda och HTC är den enda mobil jag varit nöjd! Sensation XE är ett flaggskepp som ger kvalité!

  När jag fick hem min XE så märkte jag direkt skillnad, skärmen, batteritid och innehållet och hur otroligt snabb den är mot en Desire HD. Dessutom ligger den väldigt bra i handen.

  Har sett att någon här klagat på ljudet men jag har aldrig hört ett bättre ljud på en mobil med lurar från Beats By. Dre!
  Jag är helnöjd, ger mycket bra ljud i Spotify och basen är otroligt bra. Lurarna sitter riktigt bra utan att man får ont efter ett tag som med andra medföljande standardlurar och dom stänger ute störande ljud riktigt bra.

  Vill du ha en mobil som är snabb och gjort för musik så ska du helt klart inskaffa en HTC Sensation XE!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Köpte min för någon vecka sedan. Hade HTC HD2 innan med Android, men olyckan var framme så displayen sprack. Väntade då på att denna skulle släppas.

  Den är snabb som sjutton, hyffsat ljud, bra byggkvalité m.m

  Har inte kunnat hitta något negativt om den direkt, men skulle man klaga på något så kan man ju säga att Beats är lite över-hypat.

  Testade att hyra film från HTC Watch också, fungerade prima!

  Lite komiskt att man fick med en väska till hörlurarna men inget fodral till telefonen :). Men det blir att beställa fodralet och HDMI adaptern lite senare från HTCs hemsida.

  Mycket nöjd med denna lur i övrigt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har haft telefonen i några dagar nu och är jäkligt imponerad.
  Snabb som jävel, bra ljud ( i mina örön blir det en rätt stor skillnad med beats jämfört med utan), ligger bra i handen, gedigen. ja helt kanon helt enkelt. Skönt att äntligen gått över till Android me och det känns helt rätt.
  Sen är det inget minus att telefonen kan vara den snyggaste ute förtillfället. Jäkligt snyggt med svart och röda detaljer. ( om man bryr sig om sånt ).

  Skulle vara ett minus att det inte finns någon kamera knapp men det vet man ju redan innan man köper så.