Adata 500 Series S510 120GB

 Lägg i lista  Jämför
A-Data 500 Series S510 är en 120 GB solid state-disk med intressant prissättning. En SSD lagrar data på minneskretsar av flash-typ istället för på roterande skivor som i traditionella hårddiskar. Lanserad 2011. Stäng
A-Data 500 Series S510 är en 120 GB solid state-disk med intressant prissättning. En SSD lagrar data på minneskretsar av flash-typ istället för på roterande skivor som i tradition... Läs mer
Jämför pris på alla Adata Solid State-diskar (SSD) (157)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Stabil och bra.

  Det bästa med produkten är uppgraderingsmjukvaran, till skilnad mot nästan alla andra SSD enheter, raderas inte innehållet på disken. (Dock rekomenderar de att man gör en backup.)
  Har flashat två st, och utan att informationen på disken gått förlorad.

  Trots Sandforces dåliga rykte, har Adata lyckats skapa något riktigt härligt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Stabil, bra prestanda, bra pris 899:- när jag köpte den för 6 månader sen, enkel installation.
  Ja helt enkelt en suverän SSD för en billig peng!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  I stort sett identisk prestanda som de andra SSD-diskarna i samma klass (Agility 3, Force 3). ADATA (som tillverkaren heter, inte A-DATA som står lite varstans) verkar vara i fas med sina konkurrenter vad gäller firmware. Deras uppdateringsverktyg går också att köra på samma disk som systemet är installerat på, vilket är en bonus över exempelvis OCZ. Att uppdateringen är lätt att hitta på deras webbsida är också något som man inte kan ta för givet hos en del större konkurrenter, typ Corsair.

  Med tanke på att ADATA inter har något eget supportforum så kanske man inte skulle våga sig på att köpa en helt ny typ av disk från dem, men nu väntade ADATA också ett antal månader innan man lanserade sin Sandforce 2200 -baserade disk och det var nog klokt eftersom det varit stora problem för samtliga konkurrenter. Nu när firmwares mognat och diskarna ungefär halverats i pris sett ifrån när Sandforce 2200 lanserades så känns detta som ett riktigt prisvärt köp.

  * Uppdatering: Nämnvärt är att i dagsläget bör man _inte_ uppdatera till Firmware 5.0.2a eftersom det kan leda till problem med att TRIM-kommandot inte fungerar, vilket leder till försämrad skrivprestanda på längre sikt. Firmware 3.3.2 har varit helt problemfritt här och nyheterna i 5.0 -serien är egentligen mest relaterade till SSD-enheter som använder andra typer av minneskretsar än S510. De använder samma styrkrets och ADATA får firmwares av Sandforce och modifierar dem troligen inte i sin tur. Vad jag sett verkar samtliga Sandforce-enheter med firmware av version 5.02 ha samma problem just nu.
  ADATA har förresten ändrat lite på sin supportsida så att man måste registrera sig (e-post) innan man kan ladda ner filer från dem. Inget problem men ändå ett onödigt steg. -1 på betyget.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har ingen erfarenhet av SSD tidigare. Jag bytte till en sån i en netbook Asus eee.
  Jag valde denna pga priset, lagom storlek, bra omdömen och att jag hade nära till en återförsäljare över disk med bra pris.

  Det är stor och prisvärd effekt, kan jag säga... :-) Datorn fick en helt nytt liv. Effekten vid boot (tiden har iallafall halverats, minst!) och när man startar applikationer, är det klart märkbart. Likaså filkopiering. Jag hanterar ofta filmer på datorn och det är härligt att märka att kopiera en sån går ruskigt snabbt.

  Haft den igång några veckor och inte märkt något konstigt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Extremt snabb. Mycket snabbare än min tidigare SSD som hade ikring 300mb/s read (en tidig OCZ). Gick utmärkt att uppdatera firmwaret också (ville bara pröva), trots att man hade OS:et på samma disk.

  Snuskigt snabb på att kopiera och hålla på. Uppmätte även över 500mb/s read *och* write vid 90% full disk med Atto benchmark.

  Billig dessutom. Edit: Ibland hinner jag inte ens slå på skärmen innan Windows 7 hunnit boota klart. :P
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Bra disk, inget krångel hittills.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bytte ut en gammal Western Digital Raptor 74 GB mot denna SSD-disk i en dator med några år på nacken. Raptorn snurrar med 10000 RPM (jo den rasslar) och var på sin tid populär som snabb systemdisk. Tanken medbytet var främst att få datorn så tyst att den kunde vara standin för min nya Media-PC som just nu är på reparation. Och visst, det blev precis så tyst som jag tänkt mig. Väntade mig också bättre prestanda, men inte en sån dramatisk skillnad som det blev.

  SSD-disken har helt enkelt gett den gamla datorn ett nytt liv!

  Mitt första intryck är att denna SSD är en kanonprodukt till ett bra pris.
  + Snabb
  + Knäpptyst förstås
  + Medföljande licens på Acronis programvara för att klona disk mm
  + Medföljande monteringskit för placering i 3.5" plats

  Att klona disken gick som en dans efter att ha tittat på instruktionsvideon på hemsidan.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Inga problem, bootar windows 7 på ca 10 sek.
 • Perfekt
  5 år sedan
  En bra och stabil Sandforce 2 disk för pengarna! (Köpt hos Inet på kampanj, 999 kr!) Läs testet hos pureoverclock.com för mer info om disken.

  http://www.pureoverclock.com/review.php?id=1419

  Spring och köp om du vill ge din dator en skön boost! :-)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oj, oj, oj!

  Denna ssd är sjukt snabb och mycket stabil, inga blåskärmar eller liknande. Har läst att dem har stabiliserat den med ny firmware som funkar fin fint!

  Windows startas totalt på ca 25 sek från att man har tryckt på strömbrytaren, men när man ser "windows startas" loggan så tar det 5 sek innan man kan börja använda den(!)

  Grymt snabb och rekommenderar denna till alla, och för 999:- är den helt oslagbar!

  Dessutom får man med gratis ett monteringskitt 3.5 till 2.5 och ett program för att kopiera en hel hdd till ssdn, vilket inte är helt fel!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte denna underbara SSD Hårddisk efter att jag läst en recension om den - http://www.pureoverclock.com/review.php?id=1419

  Jag brukar sträva efter att få så mycket kvalitet och prestanda till så lite pengar som möjligt och detta köp vart inget undantag!

  + Stabil
  + Snabb på både SATA 2 och SATA 3
  + Medföljer en 3.5 tums monteringsvagga
  + Medföljer superb programvara så att man kan föra över allt på ens gamla systemdisk direkt till denna
  + Billig

  Rekomenderas!