iRobot Roomba 521

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.05)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Rekommenderas för den som har mattor och hinder! Den rengör verkligen! Frun var väldigt skeptiskt mot en robot dammsugare, nu är hon jätte glad för att slippa dammsuga nu..
  Dock är det som alla andra säger, det ersätter aldrig din "vanliga" dammsugare utan nu kör du kanske 1 gng i månaden istället för 2 gr i veckan.

  Prisvärd robot..
  Testade denna vs Samsung billigaste modell! 8445

  Plus:
  Tar sig nästan överallt!
  Ljud om den fastnar
  Enkel och sköta

  Minus:
  Enda minus är ett det borde ha kommit med åtminstone 1 virtual wall!
  Konkurrenterna som Samsung erbjuder 1 virtual wall + fjärr + extra filter + borste i sin billigaste modell som är i nästan samma prisklass som denna!
  Går att köpa till Virtual wall, och finns endast i 2 pack (Passande till just denna modell) och kostar 530 kr + frakt!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Har haft den i tre veckor och har inte haft framme vår vanliga dammsugare sedan dess!
  Som sagts här tidigare så kör den omkring utan någon som helst logik men ändå är det rent på golven när man kommer hem.

  Jag kan tycka att den kunde vara lite intelligentare. Det verkar inte som att den mappar upp rummet på något sätt utan den studsar helt slumpmässigt runt när den stöter emot något.
  Eftersom dockningsstationen måste stå någorlunda öppet, för att den ska kunna hitta tillbaka till den, så kan man inte gömma undan roboten hur som helst när den laddas.
  Vi har den här mattan: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00206548/ och i 9 fall av 10 så klarar Roomban inte av att ta sig upp för kanten. I övrigt så har den inga problem med vår lite högre (1.5cm) tröskel till badrummet.

  Eftersom den drastiskt minskar tiden man måste dammsuga "manuellt" så kan jag verkligen rekommendera ett köp!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fått fascinerande rena golv här hemma. Totalt avskydde att dammsuga, så detta har blivit som en frälsare för mina golv.

  Den har hittills bara fastnat på en enda möbel här hemma, men den går att luta upp när man kör igång.

  Finner inget behov av att köpa en värre variant med schemaläggning. Är bara att trycka på 'Clean'-knappen när man lämnar hemmet för att åka till jobbet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Överraskande bra!
  Har haft denna i två veckor nu efter att Elgiganten "reade" ut den för 1690 kr.

  Precis som andra skriver så blir det inte helt rent i hörnen och längs tröskelkanten, men det är ju i princip förväntat och enkelt att ta bort med handdammsugare efteråt.

  Kan bara rekommendera produkten, då den verkligen möjliggör att man dammsuger med "riktig" dammsugare betydligt mer sällan.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Minsann, den funkar! Ganska bra dessutom. Uppfinningen "robotdammsugare" som sådan får ju utan tvekan full pott. Denna modell har dock en gnutta förbättringspotential.

  Den städar inte felfritt, men tillräckligt bra för att golven ska upplevas som rena efter en körning. Den glider runt tillsynes helt oregelbundet men har tack och lov lång batteritid så merparten av golvytan lyckas den ändå pricka. Städar bra längs väggar, dock inte allra längst in i hörnen. Normalhöga trösklar är inget problem för den att ta sig över, dock kan den lämna en del smuts vid tröskelkanten. Tystare än jag trodde, men knappast något man kör igång när barnen sover.

  Betalade 1700:- på Elgiganten och för det priset är jag helnöjd.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En underbar maskin som gör livet lite lättare!

  Köp!
 • Bra
  5 år sedan
  Har använt min Roomba i några veckor nu, och är helt klart nöjd. Den passar mig väldigt bra, bor ensam och någorlunda öppet i lägenheten.

  Brukar ställa upp köksstolarna på bordet, köra igång dammsugaren och sedan gå hemifrån. Då är det rent och fint när jag kommer hem igen. Visst, den är ju inte felfri, missar lite damm/skräp ibland. Men den dammsuger nog ändå bättre än jag brukar göra :-P Jag är bara hemma var 3:e vecka pga jobb, men då jag är hemma blir det dammsugit kanske 2 ggr/vecka. Om jag inte haft Roomban skulle det nog inte bli dammsugit ens en gång var gång jag är hemma.

  Jag bytte till platta trösklar i lägenheten, även om den klarade av mina gamla trösklar. Men det hände att den fastnade på de gamla trösklarna. Jag har en fotölj med "platta" fötter (ca 27 mm höga), och det häder att den fastnar på dem. Jag har därför börjat ställa upp även fotöljen från golvet om jag lämnar hemmet när jag kör igång dammsugaren.

  Dammsugaren är inte jättetyst, men ändå inte så värst störande. Betydligt tystare än min gamla iaf. Den har inte några problem att klara ytan i min lägenhet (55 kvm), och även om batteriet skulle vara dåligt så åker den ju iväg till dockningsstation när det är dags :-)

  Man bör ju plocka undan helt och hållet från golvet, om man inte vill att Roomban ska äta upp det. Hade råkat ha en usb-kabel som hängde der från en bänk en gång, och när jag kom hem hade Roomban fått svans ;-)

  Överlag riktigt nöjd, även om den inte är felfri.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bästa köpet på länge!

  Var oerhört tveksam och kollade noga runt bland flera modeller och användarrecensioner. Läste tester och stod i valet om att köpa en bättre "riktig" damsugare istället.
  Tur nog så lyckades jag hitta denna på blocket, för halva priset. (Det här är en sak som man inte behöver köpa nytt...)

  Den fungerar utmärkt. Finns tre knappar på den...
  Clean = Städar ett rum noggramt. Den åker runt kors och tvärs till den känner sig färdig. När den är klar letar den upp dockan och åker och laddar sig.
  Dock = Åker tillbaka till dockan.
  Spot = Kör runt som en virvel på en bestämd plats, och gör rent just där.

  Det ingår ingen fjärkontroll, men det är lätt ordnat med en multifjärr. Fungerar till denna modell :)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Vi köpte denna Roomba på Netonnet i förrgår kväll. Har superledsnat på att städa/dammsuga, dom goda recensionerna här gjorde att vi valde just den.
  Såg att Elgiganten hade en Hoover för 1490.- men köpte denna för 2390.- ändå.
  Var lite nervös nyss när den kom fram till trappkanten, men det gick bra, gjorde rent ända fram på trappkanten.
  Mattor upplever jag att den har lite problem med, rekommenderas inte till den som har mkt mattor, trösklar däremot går finfint.

  I övrigt är jag jättenöjd, kommer släppa den lös i nått rum varje dag framöver, nu ska här städas :)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Köpte en Roomba 521 i slutet av juli och är fortfarande jättenöjd. Hunden började fälla för två veckor sedan så nu är den igång dagligen för att hålla undan all päls och det fungerar jättebra.

  Här är några saker jag upptäckt som är mindre positivt:
  - Den kan missa längs kanterna på en av våra mattor, där sätter sig hundhåren fast och vill inte lossna så där får jag hjälpa till, men räcker med vanlig sopborste.
  - Ibland fastnar den bland mina skor, men aldrig på trösklarna, ca 3cm höga.
  - När den kör över trösklarna kan den tappa damm och hundhår som ännu inte helt "sugits in", men tar upp det nästa vända så är inget jätteproblem.

  Några tips till dig som köpt/tänker köpa en:
  - Luftfiltrena är väldigt dyra att köpa nya i Sverige så bäst är att beställa från brittiska amazon, blir bara en tredjedel av priset trots frakten.
  - Använd en hyfsat styv tandborste till att göra rent luftfiltret samtidigt som du tömmer dammsugaren så håller de längre, jag har fortfarande inte behövt byta luftfilter (snart 3mån).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Kan bara gå med i hyllningskören. Den lille rackaren städar verkligen bra. Trodde aldrig att den kunde hitta så mycket damm som den gör. Trycker på Clean-knappen och den städar ett rum ordentligt. Nästa gång får den gå i ett annat rum.
  En fördel är att man måste plocka undan saker så det ser snyggt och städat ut hela tiden.
  Rekommenderar!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Grymt nöjda är vi med vår Roomba, samlar upp mer damm och skit än man tror, lätt att tömma och göra ren. Saknar inte schemaläggningen som vissa dyrare modeller har, jag vill ändå gå ett varv och plocka upp leksaker osv som kidsen släpat ut och som sugaren kan tugga i sig. Till den här ingår ingen fjärrkontroll men går utmärkt att styra med en multifjärr om ni har en sådan, jag hittade den som enhet till min Logitech Harmony 1000, rätt festligt, men den blir ju aldrig så kul som en radiostyrd bil!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Klockren kompis! Mer valuta för pengarna får man inte idag - den gör precis vad den ska och städar riktigt bra. Saknar glidarfunktioner som schemaläggning och fjärrkontroll men det är verkligen inget jag har behov av...

  Tar sig fram över mattor, mellan stolar och bord och städar även bra i hörn och längst kanter. Kan säga att gamla dammsugaren har stått stilla i städskåpet sen Roomban anslöt sig till familjen.

  Om jag ska dela ut nåt litet minus så är det kanske att den inte tar sig upp på den lite tjockare fransiga vardagsrumsmattan men jag klandrar den inte för den är bökig att rengöra även med vanlig dammsugare.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Mycket positivt överraskad! Fungerar mycket bra och jag (som tidigare dammsugade noga minst en gång i veckan tidigare) har aldrig haft så rent.

  Låter inte för mycket. Enkel att starta och rengöra etc.

  Man bör dock se till att ha plockat upp ordentligt innan. Strumpor sladdar mm går inte att ha på golvet. Men det är bara bra.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Jag älskar den här! Vi har haft den i fem dagar och den är kanon! Inga fler smulor i köket längs golvlister, under köksbord eller runt sockeln på köksön och katthåren har minskat, särskilt på mattorna ;)

  Den har inga problem att komma över trösklarna i vårt hus från 70-talet där inte alla trösklar är utbytta och den plöjer även över benen på en fåtölj från ikea (poäng)! Fast ibland fastnar den och då får man hjälpa den lite. Den körde även över grabbens tågbana (brio) utan några problem, tyvärr släpades den med ibland så numera tar vi undan tågbanan, eller rättare sagt grabben gör det, han gör rekord efter rekord i att plocka undan sina leksaker sen vi skaffade roomban och det gör tösen med för den delen ;)

  Drar man ut stolarna från borden har den inga problem att dammsuga där heller. Annars kan det bli ganska svårframkomligt för den.

  Den är lätt att tömma och rymmer mer än man tror. Man behöver nog inte tömma den efter varje städtillfälle, men det är lika bra att göra det då filtret iofs brukar vara fullt men själva behållaren har mer plats. Borsten behöver också rengöras, både från katthår och främst mina långa hårstrån som snurrat sig runt borsten.

  Bra pris om man inte vill ha en massa lull-lull som till t ex 581 som jag först tittade på. Jag köpte vår roomba på clasohlson.se när det var kampanj och den kostade 2500 kr, kunde inte låta bli då utan var tvungen att slå till och det ångrar jag inte :D

  Trodde först jag skulle sakna att det inte fanns nån schemaläggning, men det gör jag inte :) vi kan ändå inte ha den på då vi inte är hemma, iom att den kan fastna i fåtöljens ben och ljudnivån är inte så störande heller att vi inte kan ha den igång när vi är hemma.

  Se gärna recensionen i min blogg också, där finns även en bild på fåtöljen vi har: http://victoriasgottochblandat.wordpress.com/2012/05/27/utvardering-irobot-roomba-521/

  Där finns även bilder på den in action:
  http://victoriasgottochblandat.wordpress.com/2012/05/23/invigning-av-robotdammsugaren/
 • Perfekt
  5 år sedan
  Fantastiskt bra. Hade en dyrare Samsung innan som trots finesser inte kommer i närheten vad gäller städresultat.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Otoroligt bra maskin kan ta sig över trösklar städdar damsugar rent överallt. har något form anti trassel sysstem så när den fastnar i sladdar så kommer den loss efter stund.. Har aldrig varit så nöjd över dammsugare.
 • Perfekt
  6 år sedan
  .