Sony Tablet S SGPT111

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Surfplattor (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.61)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  + Skärmen
  + Fjärrkontroll

  - Plastig
  - Android
  4 år sedan
 • Acceptabel
  Detta är min första surfplatta så jag har inget att jämföra med. Efter att ha varit skeptisk mot surfplattor föll jag till föga för mitt prylbehov och skaffade denna surfplatta. Till en början var jag mycket glatt överraskad, jag surfade, lyssnade på musik, barnen ritade, kunde till och med ändra kanal på TV:n, hemmabion osv... Men efter smekmånaden så började bristerna bli märkbara, börjar dock med det positiva:

  + Bra batteritid
  + Bra flyt i plattan, filmer och spel i 3D typ Max Payne funkar kanon
  + Skön att läsa böcker på
  + IR-funktionen

  - Den inbyggda webläsaren är under all kritik, finns ingen möjlighet att blockera annonser vilket gör att surf på allt annat än mobilanpassade sidor fruktansvärt segt. Cachar inte sidor om du tex vill gå tillbaka ett steg -> måste ladda sidor och annonser igen... Visar inte nya sidor innan de är färdigladdade men kommer ändå ihåg var du pekar på den sida som syns men applicerar det på den som inte syns -> många felklick och frustration. Att fylla i formulär och logga in på sidor funkar långt ifrån alltid. Har installerat Chrome istället, då går surfandet snabbare men då har du inget flash-stöd och alla websidor funkar inte i denna heller. Filmer på websidor funkar generellt mycket dåligt både i den medföljande webläsaren och Chrome. Så mycket för "surfplatta".
  - Wifi-mottagningen är väldigt dålig, kan typ sittta bredvid routern men ändå inte ha full mottagning vilket begränsar surfandet ytterligare.
  - Den inbyggda läsappen för böcker har en förmåga att glömma var du är i boken, otroligt irriterande.
  - Satte i SD-kort för att kolla om det behövde formateras, tog ut det förde över en film från datorn och satte tillbaks det. Då hade ett gäng appar helt plötsligt försvunnit, det var bara att installera igen men vafan ändå? Jag hade alltså INTE flyttat några appar till SD-kortet.
  - Dålig volym på högtalarna, du kommer att behöva hörlurar.

  Sammanfattningsvis är det en väldigt lovande produkt men otroligt omogen i vissa avseenden, vilket förmodligen gäller för de flesta liknande produkter. Har du ingen surfplatta sen innan rekommenderar jag dig att vänta 1-2 år till så produktsegmentet har mognat ytterligare.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Bästa plattan jag använt! Designen är inte bara en gimmick utan den ligger väldigt bra i handen och har en bra tyngd. Fantastisk skärm som gör sig utmärkt som fotoram/väckarklocka med stället man kan köpa till. Har inte använt Playstation stödet så mycket, men vad jag förstår så kommer antalet titlar bara bli fler och fler. I recensioner klagar dom på byggkvalitén men det tycker jag är helt fel, den känns väldigt välbyggd.

  Enda negativa jag kan komma på är att laddaren sitter lite löst men laddar man den i Sonys cradle löser man det bekymret.

  Rekommenderas!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Mycket trevlig en kvalitets surf platta från sony
  Sony visar att man kan bygga produkter i plast med kvalitet.
  Mycket trevlig att hålla i internet flyter på bra fjärrkontrollen funkar fint.
  Även sd kortet funkar fint och då har jag överfört video,musik. Och bilder från kortet till plattan

  Har inget att klaga på direkt känns nästan konstigt MEN jag tycker man borde ha fått me en usb kabel till plattan.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Väldigt nöjd efter att ha haft plattan några dagar nu.

  Köpte "smålänningen" utan 3G, men lätt som en plätt att koppla ihop med sin smartphone om man är utanför sin egen routers area!

  Där sparar man lätt en tusenlapp + abbonemang kostnad :)

  Appar och uppdateringar funkar bra, väntar bara på att android 4.0 ska släppas, då ska den tydligen bli ännu bättre, enligt säljaren på MediaMarkt.

  Smart med ir funktionen då man kan nyttja plattan som remote till det som önskas.

  Rekommenderar denna platta!
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Nöjd än så länge, funkar bra ihop med sony bravia!
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Sjukt smidig och lättanvänd, barnen älskar den.
  Fjärrkontrollen funkar så bra å är så lätt att konfa så det är nästan löjligt.

  Några småsaker bara, skärmen är inte så färgrik och ljusstark som jag önskat, men den är inte dålig!
  Den känns även en aning "plastig", men ändå stabil.

  En trevlig padda som sticker ut lite från mängden med sin lite säregna form/design.

  (Nu ser vi bara fram emot ICS, så blir den nog ännu bättre)
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Haft plattan i cirka 1 vecka nu. Valde mellan denna, Galaxy Tab 10.1 och Asus Transformer.
  Fick bli denna då jag tycker skärmen är i prefekt storlek och designen lite udda.

  Är väldigt nöjd så här långt. Skärmen är verkligen kanon och att läsa tidningen, surfa och se på film är verkligen en fröjd.
  Plattan ligger otroligt skönt i handen och just att dom fördelat mer vikt i den tjockare delen gör den verkligen stabil.

  Jag upplever plattan som väldigt snabb och följsam, dock kan ibland skärmen vara lite väl känslig och notera min minsta beröring som ett tryck och då starta ett program. Men hellre detta än en seg och slö skärm.

  Sony har gjort en hel del egna förändringar på utseendet i sin platta, inget negativt men personligen tycker jag originalet är aningen läckrare.

  En unik funktion som fungerar klockrent är fjärrkontrollen.
  Tog inte mig mer än 5-10 minuter att få igång den på alla möjliga prylar här hemma, bara välj apparattyp, märke och sen testa dig fram tills du hittar den rätta.
  Så nu styr jag TVn, Blu-Ray, VHS, Digitalbox med min platta!

  Plus:
  + Designen
  + Skärmen och bektraktningsvinkeln
  + IR-Porten (Fjärrkontrollen)
  + Byggkvalitén

  Minus:
  - Laddaren & Laddningskontakten (inte vanlig standard)
  - Tillbehören (Finns för närvarande endast en väska/fodral med ställning och den kostar 800:- från SONY)
  - Apparna (Gäller inte bara Tablet S utan alla Honeycomb tablets, finns för få appar som är optimerade för dessa stora skärmar)

  Sammanfattning:
  Jag kan varmt rekommendera Tablet S för dig som vill ha en unik platta med en grym skärm med bra ergonomi.
  Visst känns den plastigare än t.ex. Ipad men den känns fortfarande gedigen och kvalitativ. Fodral och väskor hoppas jag kommer mer till denna platta då den fortfarande är ny på marknaden. Men SONY har utan tvekan lyckats göra en läcker och riktigt användarvänlig platta med en unik funktion: Fjärrkontrollen.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Jag gillar verkligen designen. Den sticker ut och plattan är riktigt skön att hålla med en hand. Kul att den kan användas som fjärrkontroll också. Skärmen är bra.

  Har stött på ett par buggar men detta kommer förhoppningsvis åtgärdas i kommande uppdateringar. Kvalitetskänslan är inte riktigt i klass med iPad men den är inte dålig. USB-kabel medföljer inte.

  Jag är mycket nöjd med plattan och kan rekommendera den!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Hur nöjd som helst änsålänge. Funkar klockrent på jobbet också då widgets löser alla problem som iPaden har med översikt etc.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Jag köpte den här på Sony online. Bra service. Plattan motsvarade mina förväntningar med råge. Android är bra mycket roligare än ios. Lite mekigare och färre appar, men klart häftigare enligt min mening. Kanske inget för nybörjaren. Plus för fjärrkontrollen, DLNA-server, skärmen, ergonomin. Suverän kompis på vardagsrumsbordet och resan. Har inte testat allt än, men jättenöjd så här långt.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Helt perfekt platta, den får föja med mig vart jag än går.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  jag köpte min tablet s igår och har leka en helt dag men den,och gillar stark den, jag gillar mer att spela musik och kan säga att media spelare slår alla andra inklusive ipad, 5 band eq,bass förstarkare, lyrics, senseme funktion som väljer själv musik på din humor, massor av gudis i den,IR fjärrkontroll till alla dina apparater hemma, och det klarar vad som helst ,SD card son läser och överförar dina filer t.ex från kameran, flash player!m.m.....själv har en ipad som köpte föra året i USA och nu är till salu!....största minus är laddaren,tråkigt design och klumpigt, men ingenting är perekt! en stark 9a utan mig! rekommenderar!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Helt klart den bästa plattan ute just nu, Sony har ännu en gång att dom vet vad dom gör! Testat alla android 3.0 och aldrig vart så nöjd som denna. Skärmen är perfekt, de där ljusa skenet som brukar vara på lcd skärmar finns inte med denna teknikn och snygga färger. Soft att styra resten av hemmet med den inbyggda ir. Minst buggig mjukvara hittils. Man vänjer sig vid formen på plattan. Inte sett några minus hittils.
  5 år sedan
 • Perfekt
  kan inte säga annat än fullträff med Honeycomb 3.2, vilken skärm "knivskarp", underbara färger, väldigt behaglig att hålla i vilket man ju gör med en surfplatta, inga konstigheter efter några dagars användande.
  Helt klart bästa surfplattan jag provat, o de e några st.
  Köpte även en laddstation till den, fungerar som en väckarklocka eller fotoram, skapar en snygg kombination ihop med plattan.

  MrDTS
  5 år sedan
 • Mycket bra
  kan inte göra annat än att hålla med föregående talare,
  riktigt härlig platta, IR sändaren som gör den till en Fjärrkontroll är underbar, och många koder är redan förprogramerade (extremt många)
  den är riktigt skön att hålla i.
  lite tjockare än ipad, men det gör att den ligger stadigare och skönare i handen.

  negativt: HDMI ut vore trevligt, och en skärm som inte blir så kladdig.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Supernöjd. Bra skärm med bra respons, kortläsare SDHC (vilket saknas på t ex Galaxy Tab:en), IR vilket innebär att man enkelt kan kontrollera sin hemelektronik. Denna funktion fungerar extremt bra oavsett märke på tv:n etc. Design som gör den skön att hålla i vid läsning av e-böcker.

  Negativt....hm möjligen att det saknas HDMI ut. En funktion som jag dock inte är i behov av (den har DLNA).

  Köpt på Sony Center
  6 år sedan