Asus PA238Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Bildskärmar (186)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oj, vilken skillnad det blev mot min förra TN LED-panel (XL2370). Starkare kontrast, klarare färger och fin svärta. Det är också en väldigt ergonomisk skärm med alla möjliga positioneringar. Negativt är dock att det finns en hel del backlight bleeding (något som givetvis är fel eftersom recensioner talar om ytterst lite), jag kommer därför returnera skärmen mot en ny. Uppdaterar därför senare.

  Uppdatering: Webhallen skickar ut en ny då Asus inte kunde göra detta utan att krångla onödigt mycket. Detta betyg kommer dock bara spegla produkten. Ett tips till Asus är att tänka mer långsiktigt mot kunder, inte tvärtom.

  Uppdatering 2: Har nu fått skärmen, fortfarande lite backlight bleeding men denna gång acceptabelt. Eftersom detta verkar vara enda nackdelen med skärmen får den 8/10.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nu har jag stött på lite negativa aspekter med denna skärm. Ljusblödning på gång nere i högre hörnet. Täcker ungefär från hälften av nedre kant upp till hälften av höger kant. Inget farligt egentligen men jag stör mig på det varje gång jag stöter på en mörk bild. Vet inte om det är möjligt att kanske få den utbytt, fixad eller om jag helt enkelt får leva med det. Fungerar dock fint annars. Finner dock linjal och rutnäts programmet, som är inbyggt i skärmen, lite onödig. Råkar komma åt den knappen när jag justerar bilden och blir bara förvånad över att det finns xD.
  -----
  Extremt bra skärm för pengarna!
  Om du är som mig och letar efter bra byggkvalitet, snygg design, bra pris och bra färger så är detta skärmen för dig. Denna skärm är helt klart en billigare variant av professionella "digital konst" skärmar som finns på marknaden men som är fantastisk att även spela på utan problem. När jag fick ut rackarn ur lådan blev jag oerhört glad och ville få igång den så snabbt som möjligt. Vackra färger, härlig skärpa. Detaljerna syns bra även om det bara är en 1080p skärm.
  Rekommenderar denna Asus PA238Q starkt!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag är nöjd med mitt köp. Skärmen är stilren och lagom stor, bilden är skarp och väldigt bra och räcker till de få (långsamma) spel som jag spelar. Jag kan se lite "backlight bleed" som det pratas om nere i höger hörn, men eftersom jag inte använder den i så mörka miljöer spelar det inte mig någon större roll. Dock är det tillräckligt för att den inte ska få full pott.

  Smidigt med USB-hubben på sidan också, synd bara att den inte är 3.0.
 • Bra
  2 år sedan
  + Bra betraktningsviklar
  + Byggkvalitet
  + Mycket anslutningar
  + Sober design med alla möjliga tänkbara funktioner

  - Bedrövligt GUI
  - Medelmåttig svärta
  - Inget direkt bra sätt att dra sladdarna på baksidan av skärmen
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Satt länge och kollade runt på en skärm i 23"-24" klassen som skulle fungera att spela på och bildbehandling och bestämde mig till slut för Asus PA238. Har inte ångrat mig en sekund. Redan när man fick hem kartongen kände man att det var kvalitet. Foten som följer med är riktigt stabil, bra även att man kan ställa i på alla sätt, höjd tilt och vrida 90grader. Gillar färgåtergivningen, betraktningsvinkel kontrasten. Har ännu inte upplevt något negativt så jag är Riktigt nöjd med mitt köp.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har använt ASUS PA238Q i några veckor och är nöjd med bildkvalitén. Köpte den från Dustin för 2390:- kr och i dagsläget tror jag inte att det går att hitta en bildskärm i samma prisklass och storlek som ger bättre bild.

  Bäst bildkvalité erhålls vid DVI-anslutning och då bildskärmens ursprungliga upplösning (1920 x 1080) används. Om andra upplösningar väljs blir bildkvalitén inte optimal men OK. Har tex testat att ansluta en äldre dator med VGA anslutning där upplösningen var inställd på 1024 x 768 vilket fungerade bra men gav inte lika bra bildkvalité som på min gamla 19" CRT. En fördel med PA238Q är att det går att välja visning i 4:3 format vilket gör att bildproportionerna blir korrekta även då tex upplösningen 1024 x 768 används. Det går enkelt att växla mellan flera olika anslutna enheter på bildskärmen. Det finns DVI, HDMI, VGA och Display port. Alla anslutningskablar som behövs följer med (DVI, HDMI, VGA, USB och el kablar bifogas).

  Betraktningsvinkeln på PA238Q mycket bra jämfört med en vanlig LCD och färgåtergivningen är bra. En annan fördel är att skärmytan inte har problem med reflektioner från omgivningen.

  Sedan så tycker jag att skärmens design är enkel och bra. Det går att justera höjd och även vända hela skärmen om så önskas. Foten är stabil.

  Det finns en riktig mekanisk strömbrytare vilket är bra och nätdelen är inbyggd i skärmen så man slipper ansluta en extern nätdel.

  Det finns även en USB hub med 2 anslutningar samt hörlurs uttag (för att lyssna på ljud via HDMI eller Display port).
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter att ha haft en Dell Ultrasharp U2312HM några dagar så höjer jag omdömet på PA238Q några snäpp som helt enkelt är en bättre skärm på alla plan utom just den lite grönaktiga backlight bleedingen. Skulle jag vara tvunget att välja mellan Dell Ultrasharp U2312HM och Asus PA238Q så tar jag Asus skärmen utan vidare funderingar.

  ++ Toppenbra bild direkt ur kartong, ingen kalibrering behövs
  ++ Inga eftersläpningar i spel eller film (vad jag kan se)
  ++ Mild Anti-glare som gör text lätt att läsa

  Enda akilleshälen:

  - - Små svagt grönlysande partier (backlight bleed) på skärmen som endast syns mot svart bakgrund i ett mörkt rum