Apple Mac Mini - 2,3GHz DC 2GB 500GB

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple Mac Mini (Mid 2011). 31 produkter i generationen. 6 föregångare och 1 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Stationära datorer (464)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.54)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Update: Fungerar fortfarande utmärkt som HTPC. Har äntligen bytt ut disken till en SSD - blev en helt ny Mac!

  Fungerar utmärkt som HTPC. Denna + 8gb minne=winwin.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Fantastisk arbetshäst. Tryckt 16GB RAM och en Intel 180GB SSD. Går som en raket med uppgraderingarna och senaste Mountain Lion.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Mac OSX har aldrig varit så bra som Snow leopard (deras klart bästa OS) ... Mountain Lion innehåller skamligt många buggar (skäms apple) därav inte full pott...
 • Bra
  5 år sedan
  Har den som TV-dator.
  +Hyfsat snygg, tyst och smidig.
  -Tyvärr kommer jag inte överens med MacOS. Förvånandsvärt långsam, men då har jag ju inte uppgraderat minnet.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Många här poängterar att den är "snygg"... men jag tycker faktiskt att funktionen är viktigast. Men varför ha en i5 med en Mac, finns ju inte mkt spel o program att välja på. Så jag installerade Win7 på den. Fast grafiken är för klen för spel och går inte uppgradera. Och det börjar bli dyrt nu sammanlagt. Vill man ha en mediadator blir en E-350/E-450/Atom billigare, särskilt med Linux o XBMC. Vill man ha nåt som även är bra som dator är Windows klart bättre och mer prisvärt. Undrar om Apple byggt in subliminala budskap i sina apparater eftersom de får så omotiverat höga betyg.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har den som mediacenter med XBMC i OSX. Funkar mkt bra. Kör Ubuntu 10.04 i Fusion för att spela Sopcast-strömmar i, funkar också mkt bra. För lite minne som kommer standard, uppgraderade till 8gb, vilket känns som att det måste göras - löjligt att skicka den med 2gb även i minstakonfigen. Kanske blir en SSD i framtiden, men den medföljande HDDn är tyst nog och har man den i sovläge mellan användningar så är inte uppstarttiden en stor issue.

  Kör med Apple remote och trådlösa tangentbord och touchpad, inga problem där heller.

  På det hela taget mkt nöjd, men den kostar ju också en hel del jämfört med andra medialösningar (Boxee etc). Lite minus för kostnad och för lite minne.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Så vacker, så tyst och så potent som mediaspelare.
  Har tryckt in en SSD samt W7 x64 tillsammans med XBMC. Kan spela ALLT jag behöver, bit streamar HD ljud (DTS HD Master m.fl.) utan problem. Lite problem med DXVA2 (hårdvarudecoding) och vissa BD's, får macroblocking, men slog över till mjukvarudecoding (DXVA2 off) och då fungerar allt. i5-CPU'n har inga problem med högbitrate BluRay's. Tips till alla som vill spela upp 1080p i 24Hz, kör "true fullscreen" inte windowed.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Passar mig perfekt. Fast uppgradering av ram minne är nödvändigt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Grymt bra och prisvärd mediaserver
 • Perfekt
  5 år sedan
  Riktigt bra!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppgraderade nyligen från en tidigare mac-mini (1,6GHz, 2GB).

  + Enkelt att uppgradera minne - kör med 4x2GB
  + Supersnabb tack vare i5 och uppgraderat minne
  + Lion som funkar hur bra som helst
  + Ingen DVD
  + Snygg
  + HDMI-port
  + Inbyggd adapter

  -Enda minuset jag kan tänka på är att det är lite snålt med 2GB minne
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Min fösta egna Mac. Så skönt att slippa Windows träsket! Satte in 8 GB ram för ca 300kr från corsair vilket jag rekommenderar. Använder den till vardagssurf , mail, och fotoredigering med Photoshop Cs5 vilket den klarar galant.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Trevlig sak!
  La ut 389 kr på 8Gb minne från JME. Lätt att byta minne.

  +Näst intill ljudlös
  +Snabb
  +Snygg
  +Trevligt OS.

  -2Gb minne vid lev.
  -Ingen optisk läsare.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Hög finish, låg ljudnivå och strömförbrukning gör detta till den bästa mediadator man kan ha. Dyrt med originaltillbehör som Magic Trackpad och Wireless Keyboard men nästan ett måste för att göra upplevelsen komplett.

  Inte full pott då jag inte fattar att man ens erbjuder en dator 2012 med så lite som 2 Gb RAM. I med 8 Gb med en gång och det kommer till sin rätt...
 • Perfekt
  6 år sedan
  Huset vimlar av apple produkter, det här är den senaste, liten smidig fungerar som en dator ska göra
  länge leve apple
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kör denna på en 27"-skärm och är kanon-nöjd med det jag har den till. Just nu används den bara för surf, spotify och diverse film. Jag vet inte hur den är med 2 gigabyte i ram då jag uppgraderade direkt till 8 gigabyte. Kostade bara 350 kr på Dustin så jag slog till direkt. Har många sidor uppe samtidigt och den är väldigt rapp. Hade en iMac med OS X Snow Leopard innan. Kör denna Mac Mini'n med OS X Lion (som följer med) och med en Magic Mouse, och herregud vad lätt allting är! Så smidigt och snabbt. Billig för oss studenter (5035 kr tror jag det var).
  Den är snabb (när den väl är igång), snygg, smidig och tyst! Det enda jag saknar är ett starkare grafikkort!

  + Snabb
  + Liten
  + Tyst
  + Snygg
  + HDMI -> DVi-kabel följer med
  + Med Magic Mouse är den kanon

  - Dåligt grafikkort
  - Seg uppstart

  9/10 p.g.a. grafikkortet och den sega uppstarten. Återkommer med hur den fungerar till spel lite senare!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Som så många andra tidigare poängterat är det smått genant att Apple inte levererar maskinen med mer än 2Gb minne. Speciellt med tanke på att bara Lion själv har 2Gb som minimum specificerat och den som instegsmodell har ett grafikkort som dessutom delar på det ynka minnet.

  Med detta åter poängterat och med 8Gb minne installerat dagarna efter inköp (vilket är en lekande lätt operation, inga verktygs behövs och det är dessutom billigt - 189 kr per 4Gb minne just nu hos Webhallen: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=582457) har jag en ny, NY maskin! Kan inte säga annat än att det är en oerhört tjusig, blygsam liten pjäs. Fungerar klockrent som sig bör. Inkopplad och helt på banan efter 5 minuter. Grymt med HDMI. Mac på 40" är fint.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Fungerar som den ska.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Är helt grön på mac men än så länge verkar allt lovande. =)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Den är skitbra men jag säger precis som alla andra, du måste kirra mer minne till den. Jag har haft min i lite över en månad nu och jag uppgraderade till 8 GB igår. Det vart lite joxxande med att byta men det fungerade tillslut. Tänk bara på att trycka ner minnena ordentligt i dess kretsar så behöver ni inte ha nåt att vara oroliga för. Det finns guide på Apples hemsida om hur man byter..

  I övrigt fungerar den riktigt bra. OS X är ett riktigt snyggt operativsystem som samtidigt är stabilt och enkelt. Jag kunde med andra ord inte vara mer nöjd. Ibland så tänker jag att jag hade fått ut mer prestanda genom å köpa en pc, men det argumentet håller inte. Det finns ingen annanstans där jag hade kunnat köpt en så stabil dator som samtidigt är så liten och i princip ljudlös. Jag ger en nia iochmed att det bara följde med 2 GB Ramminne. Går att uppgradera till 8 GB om man köper dem på Webhallen, kostar 399 kr.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Håller med föregående "talare". Mer minne hade inneburit 10/10. Har oxå kastat in 8GB plus bytt ut hårddisken till en solid state. Grymt trevlig dator!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk dator. Dock inte till en början. Man måste trycka in rejält med minne, i mitt fall 8 gig. Lite pinsamt att apple levererar med 2 gig trots att operativsystemet den levereras med kräver betydligt mer.

  Det finns ju ingen CD/DVDläsare, med det är så lätt fixat med en extern, eller så är det bara att köra skivan från en annan dator.

  Den hade fått en 10/10 om det hade funnits mer minne från start.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Köpte denna underbara maskin för att köra programvaran plex och ha den som mediacenter och detta klarar den galant. Den är snabb, tyst och snygg som hängiven Mac-fantast så kan man ju bara tacka och buga att dem fortsätter att tillverka produkter med kvalité rakt igenom:)