Nokia N9 16GB

Nokia N9 16GB

 • Operativsystem: MeeGo 1.2 Harmattan
 • Skärmstorlek: 3.9 tum
 • Internt lagringsutrymme: 16 GB
Rank 2544 i Mobiltelefoner
Jämför pris på alla Nokia Mobiltelefoner
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Nokia N9 16GB

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Operativsystem: MeeGo 1.2 Harmattan
 • Skärmstorlek: 3.9 tum
 • Internt lagringsutrymme: 16 GB

4.2 av 5 stjärnor

Baserat på 45 omdömen

Sorterat efter datum
2012-03-01
Redigerades 2012-07-06
  T
  Tagonite(17 omdömen)
  060712: Ytterligare en stjärna då Nokia släppt en tredje uppdatering till N9, det är tre gånger fler än vad alla mina sex tidigare android-telefoner fått... tillsammans. 060312: Uppdaterar med en stjärna till då N9 fått stöd för flash. Att MeeGo är dött är en myt, sedan sverigereleasen den 23e september 2011 har Nokia släppt 2 större uppdateringar till N9 som fixat buggar och lagt till ny funktionalitet. Det är fler än vad de flesta androidlurar någonsin får. Plus: - Byggkvaliteten, endast iPhone och Nokia Lumia 800 kan mäta sig med det här - Multitasken är enormt bra, klart bäst på marknaden - Nokia maps, den integrerade navigatorn är riktigt bra - Integrering med Facebook, Twitter, Google talk och Skype - Massvis med bra standardprogram och spel installerad från start - Uppdateringar släpps regelbundet som fixar buggar och lägger till nya funktioner - Swipe Minus: - Kameran är inte alls lika vass som jag hoppats, tjejens iPhone 4s har betydligt bättre kamera - Inte lika rapp som iPhone och Windows Phone 7, ungefär samma flyt som i de bättre androidtelefonerna - Mindre utbud av appar, även om allt jag behöver finns och det kontinuerligt kommer nya appar - En del buggar kvar, även om det blivit rejält mycket bättre med uppdateringen PR 1.2 som släpptes i dagarna PR 1.2 fixade även problemet med mobil.svtplay.se som tidigare inte fungerat på N9. 3000 kr är ett lagom pris för den här telefonen och i den prisklassen finns det inte mycket annat som kan konkurrera.
  2012-06-16
   f
   ffodil(30 omdömen)
   Bästa, smidigaste, snabbaste telefonen jag testat el. ägt för mitt användande. Med snabbaste menar jag då i sin helhet, med att få gjort allt man villl utan en massa tryckande och pillande. Otroligt lättanvänd enhands-telefon med maxstorlek i mitt tycke. Andra fördelar som jag prioriterar är, mycket bra navigator, faktiskt en av dom bästa, dessutom gratis, bästa ljudet, lång batteritid, mycket bra kamera.
   2012-05-04
    S
    SymbianMeeGo(3 omdömen)
    Näst bästa mobilen på marknaden.(1=64GB) Kvalite,utan dess like. Hårdvara på topp. MeeGo=bästa operativet i mobil sammanhang. Mvh
    2012-05-01
     s
     shma(2 omdömen)
     Har haft nokia 6680, n73,n78 och en galaxy mini innan. Alltid gillat symbian och nokia för att nokia gör lurar som håller lite. Och symbian för dom har alltid klarat av det jag önskat av en telefon. Andoid luren jag hade ett kort ögonblick var en jag hade i väntan på n9'an som jag ville ha. Men då jag inte hade råd nöjde jag mig med den. När tre sen gav luren gratis till ett abbonemang slog jag till. Från det jag öppnat kartongen har jag gillat min n9'a. Det går att göra det mesta i den och nu för ett par dagar sen kom streamfunktionen igång på allvar. Har streamat lite f1-lopp i den tidigare men det har varit lite halvbuggigt. Nu fungerar de mesta jag slängt på den klockrent. Systemet är grymt enkelt att lära sig. Swipa i tre minuter så är du proffs på det sen och kommer inte gilla vare sig iphone eller android något mer. Skärmen är grymt klar och filmer och serier känns inte obekväma att titta på i mobilen. Appar finns det gott om, tyvärr lite som android är det en hel del skitappar i butiken som bara visar rss flöden från diverse hemsidor. Dock stöder telefonen rss i evenskärmen som dessutom visar dina facebook kontakters uppdateringar, dina twitterfeeds och sms, email väder vind och kalender osv osv i ett snyggt flöde. Denna skärm är nog enligt mig en av de bästa funktionerna i hela telefonen. Skype är inbyggt i luren så du kan ringa skypekontakter från kontaktboken direkt om du har ett konto. Har du telia dock, kommer du snart få betala extra för det. Den stöder även gtalk inkusive med video. Sms, msn, facebookchat etc etc är allt samlat i ett program, vilket är ännu en smidig lösning. Även om telefonen i sig klarar av extrem multitasking som ingen annan telefon (möjligen n900) så är det skönt att slippa ha yahoo messenger, gtalk, live messenger, sms program igång samtidigt. Kameran är bra, bra skarpa kort sällan något problem alls med vare sig video eller bilder. Du kan i galleriet redigera både bilder och video för vidare bruk, t.ex facebook, twitter, mms osv. Externa högtalaren är väl kanske inte telefonens starkaste sida, men å andra sidan använder jag den aldrig heller. Wordfeud finns inte till n9, dock finns den till android 4.0.4, så varför inte installera android på telefonen och ha två operativsystem? Ja det är möjligt. Så är du en app nörd, finns det ett par appar till att tillgå om du vill. Gta3, whatsapp, wordfeud, angrybirds space osv. Nu förtiden går även att klocka upp telefonen, det inklusive andoid installationen kräver dock usbsladden och lite trix på en halvtimme kanske. Men det är det som gör telefonen så bra. Mormor kan använda den till vad nu mormödrar gör på telefoner (rödtube, och bingo antar jag) eller nördar kan sitta och programmera och pula i terminalen. Hur som helst är telefonen bra, klart värd pengarna. Skulle jag få välja mellan denna och en iphone4s eller galaxy s2 tar jag denna lätt.
     2012-05-01
      b
      brikmange(2 omdömen)
      Började dåligt, blev bättre, men fortfarande några stora fel. Innan uppdatering 1.2 dök upp var min telefon seg och laggig. De inbyggda Spotify och Facebook- apparna fungerade oerhört dåligt. Nu är det en helt annan telefon, jag tror det var som den blev efter 1.2 som Nokia hade velat att den var från början. Dock är min N9 fortfarande långsam när det kommer till internet, WI-FI signalerna är ofta låga. Vidare har den börjat tappa operatörskontakten ganska ofta, och detta utan att det märks eller varnas om det. Man får upptäcka det själv när man försöker ringa, och ofta är det bara en omboot som hjälper. In all, möjligtvis att rekommendera med tanke på det låga priset som den ligger på nu, men ursprungspriset på marknaden är den inte värd. Om allt hade fungerat som det ska och så snabbt som det var lovat så hade det varit en underbar telefon med ett mycket trevligt OS.
      Sida 2