Corsair Force Series GT 120GB

 Lägg i lista  Jämför
120 GB-versionen av Corsairs populära Force GT-serie ger upp till 555 Mbs och stöder SATA 3-standarden. SSD-diskar lagrar data i flashminnen istället för som konventionella, mekaniska hårddiskar, magnetiskt på skivor. Lanserad 2011. Stäng
120 GB-versionen av Corsairs populära Force GT-serie ger upp till 555 Mbs och stöder SATA 3-standarden. SSD-diskar lagrar data i flashminnen istället för som konventionella, mekan... Läs mer
Jämför pris på alla Corsair Solid State-diskar (SSD) (43)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.93)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  1 år sedan
  Min överlevde ganska exakt 5 år. Har inga åsikter i övrigt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  snabbare än utlovad hastighet och jag har inte fått en enda bsod på över 7 månader
 • Usel
  4 år sedan
  Väldigt snabb disk och bra när den fungerar.
  Den första disken jag hade fungerade i ca ett halvår innan Windows en dag inte startade och disken inte hittades i BIOS. Fick en ny på garantin som fungerat felfritt tills idag (ca 8-9 månader) då Windows plötsligt frös. . .

  Bra när den fungerar, men måste avråda folk från att köpa den. Det finns ju få saker som är sämre än att behöva ominstallera Windows!
 • Usel
  4 år sedan
  En skräpdisk helt enkelt! Haft problem från dag 1 och haft den sen förra våren och betalade 2300:- för den. Ej kompatibel med tex Gigabyte mobo, firmware uppdateringar kunde man glömma och nu fryser den flera gånger om dagen. Nej tacka vet jag Intel SSD som är överlägsna alla andra tillverkare och då är jag ingen Intel fangubbe!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Köpte 2 stycken förra året (2012) som jag köra i RAID 0. Funkar perfekt och har aldrig varit minsta lilla problem.
  (Senaste Firmware var redan installerad från fabrik
  Moderkort: Asus Rampage 4 Formula)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skulle inte välja denna disken om jag köpte en ny. Trots BIOS-reset på moderkort (P8Z68-v Pro), uppdatering av firmware till 1.3.3, AHCI osv så får jag fortfarande blåskärm någon gång i veckan. Har testat med annan hårddisk och hade då inga problem. Snabb när den fungerar, men en SSD med det priset får inte fungera så knackigt!

  Update: Har haft denna knappt ett år. Osäker på om kraschar berodde på kombinationen mellan mitt moderkort och disken och tidiga versioner av drivrutiner från Intel. Jag kan uppleva att datorn är mer benägen att kraschar någon gång just veckan efter ominstallation av Windows (och drivrutiner). Efter den eller de veckorna får jag i stort sett aldrig blåskärm och de behöbver inte bero på disken. Jag höjer upp mitt betyg. Har kört två andra SSD-diskar (OCZ och Samsung) på andra datorer och jag upplever Corsair som klart snabbast.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bra skit. Funkar bra, får ut de hastigheter som lovas. Stabil, aldrig krashat. Thumbs up.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar prima!

  Edit: Ibland krashar Windows.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Köpte min disk förra året 2011-08-09, den fungerade relativt bra till en start men efter ett tag började den krångla. Otrevligheter som BSOD och slumpmässiga frysningar både vid användning i spel, filmtittande såsom vanligt användande av datorn. Hade då denna SSD som systemdisk.

  Uppdaterade firmware men samma problem fanns kvar efteråt, disken har bara legat sedan dess. Även om problemen orsakades av dåliga kretsar, närmare sagt SF-2200, så var denna disk upp till problemen startadehelt okej. Får dock endast tre stjärnor.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Bra prestanda, men efter ett halvår fick jag reda på orsaken till att jag fick blåskärm helt random, trots senaste firmware....helt sinneskasst detta. SKÄMS!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Haft den i ett år snart, har funkat kanon.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Har köpt 3 st diskar. Alltid fungerat super! Även get bort några som present och de blir otroligt glada när de får den och helt förstummade när de stoppar in dem i datorn.

  Ända jag kommer på som är negativt är att 3,5" adaptern inte passar min Antec P182. Men vad gör det? när den presterar som den gör

  KÖP!
 • Perfekt
  5 år sedan
  En grymt bra disk.
  Jag har använt den i 4 månader och jag har aldrig haft en så snabb dator. Den startar på 33 sekunder. (Windows 7). Word och Excel startar på 1/3 sekund t.ex. (en tredjedels sekund)

  I början trodde jag att det var något fel på disken. Datorn startade nämligen om utan förvarning, eller det kom en blå skärm som andra forummedlemmar berättat.

  Det visade senare att mitt moderkort inte klarade av att ställas på högre minneshastighet än 1333 Mhz i BIOS. (Jag har 1600Mhz minnen).
  Efter att jag rättat till detta har datorn varit helt grymt snabb och utan problem. Och jag har funnit att det är SSDns förtjänst eftersom jag hade en vanlig hårddisk med installerad Windows som jag bytte mellan för att testa. Då tog starten 1 min 20 sek. Hårddisken är alltså en klar flaskhals som lönar sig att byta innan man ger sig på processor och moderkort. Jag har inte uppgraderat någon firmware.
  Richard Allard
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  ingen höjdare, ångrar mitt köp.

  Snabb när den fungerar men BSODs blir lite tröttsamt efter ett tag.

  sänker mitt betyg, vilken djävla skitdisk detta är...
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Instabil oavsett firmware. Skulle inte välja denna disken om jag köpte en ny
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Den är snygg och den är snabb, men den är instabil...

  Får BSOD några gånger i veckan trots att jag har senaste BIOS i datorn och senaste firmware på ssdn.

  Jag kan inte rekommendera detta köp. Har du tur så får du en riktigt snabb disk, men har du otur får du tampas med en massa BSOD's istället.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Disken kom med senaste firmware (1.3) men är instabil. När man inte får BSOD så är det dock en fröjd att använda datorn.
  Uppdatering:
  Jag har nu den på 2 datorer och disken ÄGER!
  Den har bästa pris/prestanda på cpubenchmark.net

  Man får ha lite tur och inte få måndagsexemplaret. Men får man ett sådant så får man en ny. Så....

  KÖP!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Köpte denna idag, som tidigare recensent sagt så ställde jag in ACHI i bios först sedan installerade windows 7. ACHI har jag för mig handlar om att effektivisera radering/skrivning på ssd'n. Inte säker dock. Funkar perfekt hittills snabbt som fasiken.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Otroligt snabb! Det tar högst 30 sekunder från tryck på knapp tills jag är inne i Windows och kan börja arbeta. Och det är kortare än det låter! Den är snygg också. Undersidan är i borstad metall, mums!

  Min kom förinstallerad med firmware 1.3.2, och jag har inte haft några problem, så jag har inte uppdaterat.

  OBS! Tänk på att aktivera AHCI Mode i BIOS innan du installerar Windows! (Gäller för alla SSD.)

  Man får inte med någon SATA-kabel. Jag använder en av de "SATA 6Gb/s" kablarna som följde med mitt moderkort, men har man inga över kanske man får köpa en extra. Jag har nämligen hört att kabeln måste vara gjord för SATA 6Gb/s för maximal prestanda. Låt dock inte detta avskräcka dig! En SATA 3Gb/s kabel fungerar utmärkt.

  Det följer med en adapter till 3,5". Skruvar medföljer också, så den kan installeras i valfritt chassi utan något trassel. Det enda man inte får med är som sagt SATA-kabel.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Super bra!

  Funkar felfritt med en Mac Mini 2011.
  Write på ~200MB/s, dock så är det Apple-drivrutinernas fel.
  Read på ~500MB/s, så det funkar som det ska.

  Inga fel i flera dagars testande, datorn bootar på 10 sek. Stor prestandaökning, rekommenderar hårddisken för alla. Är stabil!

  Om du har Mac - tänk på att köra TRIM Enabler när du sätter in hårddisken.

  Jag ger 10/10 till denna supersnabba och ganska billiga hårddisk!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Jag köpte denna disk för två månader sedan, och var nöjd till en början. Efter någon dag började den trassla, den var mycket instabil!
  Jag visste om firmware problemet när jag köpte den och hade bra koll på hur man skulle uppdatera, trotts det så gick det bara inte!

  Jag lämnade tilbaka den till Misco och önskade uppdatering till 1.3
  Två dagar senare kunde jag hämta ut en helt ny SSD med senaste FW 1.3.1
  Mycket bra kundservice hos Misco!

  Nu fungerar disken klockrent, och datorn är grymt mycket snabbare än vad jag är van vid, trotts detta väntar jag på att uppdatera från SATA2 till SATA3 i vinter med ny LGA2011 socket :P

  Köper ni en Corsair Force GT / Corsair Force 3 uppdatera genast till FW 1.3.3 som just nu är den senaste!

  http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=100162

  Ovan är länken till senaste updaten.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Hade stora problem med att disken bara ville boota ibland, och att den ibland inte hittades av instalaltionsprogrammet (både debian och ubuntu). Surt när den tionde omstarten inte fungerar.
  Uppdatering av bios hjälpte inte.
  När disken väl fungerade, nåddes ca 280 MB/s vilket indikerar att den inte använde SATA 6Gb/s.
  Firmwareversionen var 1.3 och datorns bios (thinkpad t420) var uppdaterat.
  Ett byte till en kingston hyperx 120 GB gjorde susen. Fungerade smärtfritt och kom upp i ca 500 MB/s.

  Nu har det kommit firmware 1.3.2 men det kräver att man har en dator med windows och har disken ansluten via SATA AHCI. Det går alltså inte att sätta den i en usb-kassett. Att sätta windows-disken i usb-kassett gick inte heller, för windows vill inte boota så (saknas drivrutiner i imagen), så det är inte lätt att uppdatera om man inte har en stationär dator. Möjligtvis med en esata-kassett.

  Slutsats: akta dig för ssd med firmwareproblem!
 • Dålig
  6 år sedan
  Instabil oavsett firmware.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Topp-prestanda och bättre hantering av de initiala Sandforce(SF-2200 controller) problemen än exempelvis OCZ. De flesta kanske lika gärna kunde köra på den något enklare disken som går under namnet "Force 3"(motsvarar OCZ Agility 3), men denna är ju faktiskt röd också. ;)

  (förtydligan tillagd)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Instämmer med madshrimp - utan FW 1.3 är den i princip obrukbar... Hade krascher minst en gång per dygn då datorn dessutom vägrade starta om eftersom diskarna inte kändes igen... Känns lite osäkert med Sandforce men de verkar ha fått kläm på det.

  Bytte ut några OCZ Vertex 2 EX mot dessa men tycker i motstats till Kaziglu att Corsair hanterat Sandforce-problematiken sämre än vad OCZ gjorde med åtminstone Vertex 2.

  Men: prestandamässigt är de underbara, kör 2 i RAID 0 och efter firmware-uppgradering har jag haft noll problem och bara en bra känsla.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Disken jag fick gick att formatera i alla olika format, men oavsett hur jag formaterade den så gick den inte att skriva till..

  Butiken ansåg också den vara trasig så väntar på en ny nu..

  Verkar inte gå att flasha ny programvara med mac, så ha en PC med win7 till hands som du ska ha den i en mac.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Otroligt snabb ssd! Har ännu inte fått några problem med mitt och den fungerar som den ska!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabb i program och spel, startar Windows blixtsnabbt!

  Fungerar mycket bra efter senaste firmwaren!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  Har nu haft detta som ett system disk nu i 3 månader och hittills är jag mycket nöjd.
  börjar i cirka 15 sekunder, högst 30 sekunder så att datorn är redo för allt. Den är snabb och stabil. Aldrig haft några problem. Kan se att de tidigare recensioner av denna SSD'n är negativ, men alla recensioner från i år verkar vara enbart positivt. Så dessa tidigare problem verkar vara löst.

  Har du en budget på under 1000kr söker en SSD för operativsystemet som du inte kommer att ångra detta köp.