Sharp Aquos LC-60LE831S

 Lägg i lista  Jämför
Sharp Aquos LC-60LE831S är en LCD-tv på 60 tum med nätverksanslutning, fyra HDMI-ingångar. Naturligtvis har den även full-HD och 3D som på alla premium-apparater idag. Lanserad 2011. Stäng
Sharp Aquos LC-60LE831S är en LCD-tv på 60 tum med nätverksanslutning, fyra HDMI-ingångar. Naturligtvis har den även full-HD och 3D som på alla premium-apparater idag. Lanserad 2... Läs mer
Jämför pris på alla Sharp TV (44)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  Fantastisk TV. Kollade runt i månader innan jag bestämde mig för denna och jag har verkligen inte ångrat mig. Underbar bild, skarp bild och bra färg. Jag vet att vissa har haft problem med clouding men jag vet inte om jag haft tur eller om de har förbättrats för jag har inga problem alls med det.

  Menyerna är snygga och ger en känsla av kvalité.

  Jag har testat att titta på 3D på många olika modeller med varierande resultat. Denna är dock tveklöst den som varit bäst, riktigt bra 3D. Får höra av många som är på besök hur snygg den är och vilken bra bild den har. Kan verkligen rekommendera denna TV!
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Solklart prisvärd TV. Hade en SONY 46" ca 3-4 år gammal innan, skillnaden är enorm. Svart känns verkligen kolsvart, jag upplever inget färgstick åt något håll. Smidig installation, kalasbild med HD och förvånandsvärt bra bild med vanlig analog TV-signal. Ljudet är inte heller så brutalt dåligt som det är i många andra platta TV.

  Det finns en rad nackdelar, inget överdrivet jobbigt, men ändå:
  - Reflektioner i bildytan.
  - Svårt att se detaljer i dagsljus, känns som man vill ändra inställningar rätt ofta.
  - Powerknappen på baksidan är nästan omöjlig att komma åt om TVn hänger på väggen. Jobbigt när man satt upp den utan att tänka till innan...
  - Manualen är kass och finns endast på USB-minne. Både positivt och negativt.
  - Viss clouding kan synas när en film laddar innan man får bild, men jag har aldrig sett något av det när en film rullar.

  Min åsikt: Mer prisvärd 60"are finns inte. Jag är helnöjd! Läs länken från Axel.F för tips på bra inställningar, de färdiginställda lägena är urkassa.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Slog till på denna tv idag efter att ha sålt min 1 år gamla 59" Samsung plasma. Har i stort sätt bara hunnit packa upp tv:n och gjort lite grundinställningar men än så länge ser det väldigt bra ut.
  En fråga - Enligt killen i kassan på Netonnet så skulle det ingå två par 3D glasögon men dessa fanns inte med.
  Fick ni andra med 3D glasögon?

  Edit. Nu har Netonnet höjt priset igen till 14 990:-.
  Anledningen är att man nu får med två par 3D glasögon. När jag köpte min för 13 990:- följde ej dessa glasögon med.
  5 år sedan
 • Knappt godkänd
  Stora problem med clouding, känns som jag fått ett måndagsexemplar. Märks bara när rummet är mörklagd vid mörka scener. Men det är väl därför man köper en 60 tummare? För att få hemmabio känslan, men allt förstörs av enorm clouding mitt i skärmen och fyra mindre vid kanterna....
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Efter provat olika tv apparater i prisklassen 11-30000 i storlek 55 till 60 tum på öppet köp så föll valet till slut på den här , jag har tidigare ägt bla. panasonic G20 dvs plasma , så mina krav var höga gällande lugn bild med bra rörelsehantering + djup svärta , anledningen till att denna blev kvar är följande ,
  Man får väldigt mycket för pengarna en helt otroligt bra bild med bra sting i färgerna (givetvis måste man ägna lite tid till kalibrering) och en väldigt djup svärta med en enormt bra kontrast , Det finns lite tendens till clouding vid mörklagt rum (annars syns det inte) på två ställen men det är inga stora problem efter kalibrering som man bör göra (Clouding har alla edgelit led skärmar mer eller mindre) skall man bara ha tv'n till film i mörklagt rum är det plasma som gäller annars tycker jag den här tv'n spöar dom flesta plasmor i ren bildkvalitet , En liten rolig grej är att alla andra full hd tv apparater visar en upplösning på 2 megapixel per färg RGB (röd,grön,blå) dvs 6 megapixel , Den här tv'n visar 8 megapixel då den har en fjärde färg (på sub pixel nivå) (vid bra HD signal en helt otrolig skärpa)
  sen har vi 3D funktionen som faktiskt fungerar riktigt bra utan massa störningar , och ljudet i tv'n är på topp , den är riktigt snyggt formgiven också som kronan på verket , så summa kardemumma är det finns säkert bättre tv apparater i högre prisklass , men för dom här pengarna den kostar nu är den oslagbar , man får 60 tum , 3D , Djup svärta , Japan byggd , snabb panel , Wifi , 4 HDMI , Ljud 2x10 + 1x15w , skitsnygg och tunn,
  Så det är bara springa köpa (om du inte vill lägga till 15-18000 för att få en koreansk tv med liknande prestanda , REk
  5 år sedan
 • Ganska dålig
  Efter att ha haft hemma tre stycken och alla haft grava problem med clouding kan jag inte annat än ge den här teven underkänt. Synd på en annars trevlig och STOR tv till detta pris.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Netonnet här sänkt den här tv:n ytterligare en tusenlapp till 13990:-
  Detta är helt sinnessjukt billigt. Den här tv:n kostade 30.000:- när den kom 2011. Det är Sharps näst dyraste modell possitionerad direkt under X5:an som är deras dyraste Full-Array LED. Flatpanelshd ger den mycket bra betyg (Top editors choice) och jämför den mot Samsungs 8000 serie genom hela testet. Samsungs 8000 serie kostar runt 20.000:- för 2011års mod och nästan 30.000:- (27490:-) för årets nya ES i 55". 13990:- för den här tv:n i 60" är mao billigare än stulet!

  Länk till test på flatpanelshd

  http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1308733719

  Uppdatering 1

  Har trollat upp den på väggen nu och hunnit testa den igår kväll några timmar. Den håller bild helt i klass med Samsungs UE55D8005 (hade en hemma som jag fick lämna tbx pga extrem flashlighting) svärtan är bra i sharpen men inte i klass med fina Plasma, det har ingen LCD. Sen har LCD inte den "trötta" bilden plasma har utan ger ist grymt "tryck" i bilden. Jag vet... Nu kommer det snart en yxa flygandes från någon/några plasma fanboys om att bilden på plasma är rätt och att bilden på lcd inte är det. Må vara så men... i mitt vrum (läs icke dedicerat mörklagt biorum) så gör sig en lcd med bra tjong i bilden betydligt bättre än en dämpad, färkorrekt, isf kallibrerad plasma som är så mörk att man knapt kan se vad som visas. Sen har plasma andra fördelar som avsaknad av bla clouding bättre rörelseskärpa m.m. det räcker dock inte för att väga upp nackdelarna för mig.

  För övrigt är det bra skärpa, bra shadowdetail m.m. scaning backlight hjälper till att hålla ihop bilden i snabba acctionscener. Tv:n är brutalt stor :) mao ingen saknad efter projj längre. Det är nice med projj men det drar så mycket annat skit med sig som mörkläggning, fläktljud m.m. Nu känns det som att man har det bästa ur två världar.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Ruskigt mycket TV för 15K.
  Bilden är helt otrolig i jämförelse med min tidigare FullHD 3D plasma från Samsung. Verkligen knivskarp bild. Köp innan den tar slut!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Riktigt grym TV!

  Kollat på en del Blu-Ray filmer och HD kanaler, bilden är helt otroligt skarp och bra.
  Svärtan är riktigt bra faktiskt!

  Har haft en Sharp tidigare, var så nöjd med den så det fick bli en till.
  Och det gjorde jag helt rätt i, för 15 papp så får du en otroligt bra TV att titta på..

  Jag rekommenderar denna TV starkt.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Kanon bild.
  Bra 3D

  SmartTv utbudet kunde varit bättre.

  För 15papp får du mycket och stor bild för pengarna.
  5 år sedan
 • Perfekt
  En helt fantastisk tv. 3D är en fröjd att kolla på och knivskarp skärpa över lag.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Hade en Samsung 7070 innan och denna är grymt mycket bättre, är riktigt nöjd! Köp!
  5 år sedan