Sony Ericsson Xperia Mini

 Lägg i lista  Jämför
Sony Ericsson Xperia Mini är efterföljaren till den mycket populära Xperia X10 Mini. Denna nya modell har fem-megapixelkamera som kan spela in HD-video, 1 GHz-processor och en tretumsskärm som SE kallar "Reality Display". Lanserad 2011. Stäng
Sony Ericsson Xperia Mini är efterföljaren till den mycket populära Xperia X10 Mini. Denna nya modell har fem-megapixelkamera som kan spela in HD-video, 1 GHz-processor och en tre... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Ericsson Mobiltelefoner (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.39)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Utmärkt telefon som jag tidigare använt i flera år. Har märkt att den överträffar brorsans flera år nyare mobil som tillhör samma prissegment. Jag hade kunnat använda den även idag som reservtelefon utan problem.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Har haft telefonen över 1 år nu. And it still going strong :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  kanon mobil gör sitt jobb !
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Ägd i ca 6 månader. Upplever den som rapp i menyer och hanterar applikationer för mina ändamål utan problem. T.ex svtplay, smhi, skype, google maps, navigator, aldiko. Displayen är klar och färgfull. Ljudet är ypperligt utan bakgrundsbrus. Formatet är perfekt för fickorna på min arbetsrock. Batteriet räcker i ca 2 dygn med lätt användning. Medföljande hörlurar levererar bra ljud.

  Som väntat är internetsurfande och läsning av större textmassor något ansträngande för ögonen. En av få nackdelar med 3" format.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett dygn med nallen och jag är väldigt nöjd; stilren, snabb, bra kamera och full med möjligheter. Hade x10 mini innan och den här efterföljaren överträffade alla mina förväntningar!:) Återkommer om en månad eller så...

  Uppdatering(1års användning): Den fungerar fortfarande klockrent, det grymt mycket mobil för pengarna och jag har aldrig haft några bekymmer! Ska jag klaga på något så är det batteritiden, den är väl som på alla andra mobiler ganska dålig.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Kan meddela att till och med Netflix fungerar i denna!
  Full pott för det priset!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte den för en billig peng hos CDON. Liten och smidig, men ljudivån är katastrofalt dålig. Ringer den så bör man ha den bröstfickan eller vara uppkopplad med ett bra headset. Medföljande headset håller tyvärr inte. Har nu "uppgraderat" med ett original (m.in China) SonyEricsson "LiveSound hi-fi Headset. Inte fasen funkar det som man uppgivit! SmartKey - glöm det. Bläddra låtar back/forw - glöm det.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Undvik denna modell. Den har ett rykte som spökmobilen då skärmen börjar leva sitt eget liv genom att hela tiden "backa".

  I början behövde den bli väldigt varm vid typ youtube streaming, sedan räckte det med att bara vara i webbläsaren.

  Och nu (6 månader efter köp) bara av att hålla den i handen gör att den av några graders ökning spökar.

  Detta hände mig o de flesta som jag frågat.

  Grejen är ju att "man vet", de med ansvaret i butikerna vet att de säljer en produkt som är defekt... de som kan påverka då (altså ingen i kundtjänst såklart, de är ju vanligt folk). Denna produkt har den sämsta kvalitet man kan förvänta sig.

  I annat än skärmen så är telefonen en utmärk produkt som tål extremt hårda stötar då jag blev väldigt dampig på denna mobil. Men till slut sprack skärmen och jag blev tillfredsställd att jag äntligen slipper denna skitmobil.

  Min rating grundlägger sig på att jag inte ska vara en "kundjävel" (de utan tolerans, för att de är kunder) så denna produkt är godkänd av mig men inget jag skulle köpa igen o hoppas att den fungerar.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu haft denna tfn i ca 5mån och är mycket nöjd med den, ffa när det gäller formatet. Skall man bara ringa, smsa, kolla lite på FB, gå in på sin bank, kolla tåg/buss tider dvs inget avancerat surfande eller filmtittande så är denna tfn ett givit köp. Skärmstorleken på 3tum är perfekt. Har inte krånglat något sen inköp, ej heller sen uppdateringen till Android 4.0
  Kan verkligen rekommendera denna tfn.
  Betalade 990kr för min tfn, ett fyndpris för en mycket bra och enkel smartphone.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Jag är konservativ och har använt Nokia mobiler under alla år. Mitt senaste köp: Nokia 700 har fått mig att inse det är dags att överge Nokia.

  Jag ville ha en liten och smidig mobil som inte kostar mer än 1500kr. Har svårt att förstå att folk betalar 5-6000kr för en mobil som är hälften så mycket värd efter ett par månader.

  Köpt Xperia Mini för storlekens skull med viss bävan för Android som jag hade ingen aning om. Men jag blev positivt överraskad att inte säga förtjust vilka möjligheter Android systemet bjuder på. En ny värld har öppnat sig. Allt det med hjälp av en i mitt tycke förträffligt mobil.

  Måste säga det bästa köpet jag har gjort.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Här får ni en historik sen ungefär ett år tillbaka.

  Suverän lite sak. Den är ljusår bättre (och snyggare i gränssnittet) än den HTC Wildfire jag suttit med. Mjuk och fin i rörelserna när man bläddrar på sidor.

  Det enda jag har att klaga på är den sedvanligt dåliga batteritiden.

  En stjärna dras av pga batteri-tiden (förkastlig) och en stjärna dras av för problemet som JTL85 beskriver när skärmen låser sig totalt. Det enda man kan göra då är att ta ur batteriet.

  Uppdatering: Tyvärr så verkar min telefon har lite problem med mottaningen när det gäller 3G-nätet. Mottagningen när man använder 3G verkar vara sämre/svagare. Där jag har 90% på G har jag som bäst 18% på 3G. 2012-01

  Uppdatering långt senare: Min lilla Mini har nu börjat få problem med den kapacitiva skärmen. Ju varmare telefonen blir, desto mer "spöktryckningar" blir det (det är som att någon sitter och trycker på skärmen, så menyn hoppar upp hela tiden).
  Trots manuell återställning och rensning av telefonen så kvarstår problemet. Sony vill att jag ska lämna in den. Det tycker jag inte den är värd. 2012-04

  Sista uppdateringen.
  Sen Android 4.0 så funkar den precis som den ska igen. Operativsystemet är mycket snyggare och allt är lite mer logiskt i sin utformning. Tack för det Sony. Lite snabbare uppdateringar nästa gång tack :) 2012-07
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade Xperia X10 mini pro tidigare men var trött på segheten och den låga upplösningen på skärmen och bara Android 2. nånting..
  Slog till på denna när CDON sålde för 990:- Vilket kap! Denna är mycket rappare och bättre på i stort sett allt. Trodde jag skulle sakna det fysiska tangentbordet men efter installation av Swiftkey X är det inga problem. Skriver faktiskt fortare nu!

  Passa på nu när Siba säljer för 999:- Med det priser är det nästan straffbart att inte köpa .-) !
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Har haft min ST15 i ett par veckor nu.

  Från att ha haft Android och iOS-mobiler tidigare är jag nog mest nöjd med denna. Liten och smidig.

  Om man ska vara petig är skärmen lite okänslig, och när man är inne på vissa hemsidor som är bättre lämpade för mobiler med större skärmar kan man ibland trycka fel fast man trycker rätt. Det gäller bara att vara noga.

  Det blir två stjärnors avdrag för skärmen och för att det är så mycket skräpprogram installerade från fabrik.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Var tvungen att ersätta min stulna/tappade Galaxy S2 med denna och får säga att det är verkligen en prisvärd liten rackare!

  Billig och känns mycket rapp i vändningarna. Fungerar fint trots det lilla formatet - jag är imponerad!

  Har förvisso inte använt den till spel, men att surfa och kolla e-post m.m. (som man gör i jobbet) duger den fint för!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra, billig mobil. Man kan t o m ringa med den :)
  Framförallt en liten mobil som passar i alla fickor. Funkar ändå ganska bra att skriva text på den lilla skärmen. Däremot svår att hålla i som kamera men bildstabilisatorn vid kvällsmotiv är bättre än alla digitalkameror jag provat. Enkelt och snabbt att posta bilder på facebook.
  Lätt och snabbt att navigera. Ljudet är också riktigt bra.
  (haft den i ett halvår och gillar den fortfarande)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Seriöst, det är inte möjligt?! ÄNTLIGEN en mobil med android SOM INTE LAGGAR!

  Har inte sett spår av lagg i menyer, i spel eller överhuvudtaget!
  Hade tidigare en X8... som dag och natt. Att den dessutom har wifi-hotspot funktion, bra skärm och bra ljud vid telefonsamtal gör den inte sämre.

  +INGET LAGG (Är finkänslig har haft iphone 3gs o fyran).
  + Wifi-hotspot funktion
  + Bra kamera
  + Storleken (täcker inte hela handflatan)

  -T9 vid sms om man inte lägger telefonen på sidan då man då får tangentbord istället.
  - Medföljande hörlurar fungerar inte tsm med andra 3,5mm pluggar.

  Klockren telefon för detta pris. Helt stört prisvärd. Inget lagg = Mest prisvärda androiden!
 • Bra
  5 år sedan
  Precis inköpt, perfekt storlek, hoppas batteritiden är OK.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Tycker telefonen fungerar jättebra förutom att jag ofta kommer åt mute när jag pratar i den. Har även märkt att den ibland visar att det finns missade samtal, men när jag sedan kollar i loggen så har jag inte missat några samtal.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har spenderat en dryg månad med den. Som budgetnalle är den svårslagen, den presterar som en SGS. Letade i ännu lägre prisklasser till jag insåg att man fick en fullvärdig android om än liten om man bara pyntade lite extra.

  Skärmen är väldigt liten och jag har bara haft den som ersättare tills Galaxy Note kommer.

  Överlag finner jag inget att klaga på. Bra telefon att ge barn, eller som andranalle. Fungerar som budgetnalle med, hellre denna än något annat i prisklassen..

  Ändrar betyget sen jag framkallat lite bilder. Kameran är den bästa 5mpix jag sett, och en riktig blixt i den här klassen är mer än man kan begära.

  Edit: Skärmen är bra liten. Sänker betyget ett par snäpp.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Jete bra mobil nästan helt fel fri
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Har bara haft telefonen i 24 timmar, men är än så länge väldigt nöjd.

  Har tidigare haft Xperia Mini X10 (d.v.s. den förra modellen). Den här känns så mycket, mycket bättre, snabbare i menyerna, skarpare och större skärm.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Jag är mycket nöjd med denna telefon. Allt flyter på över förväntan och det ser riktigt snyggt ut i skärmen(vad man än gör, bläddrar, surfar, spelar m.m.).
  Den reptåliga skärmen gör att den ser ut som ny, varje dag.

  Detta är min första Android och än så länge har alla appar jag använt fungerat suveränt.

  Det enda som jag kan klaga på är batteritiden som håller i ca 1 dygn.
  Detta är dåligt men så är det med många smartphones, de måste laddas varje dag.

  + Designen, liten, snygg och elegant.
  + OS'et, snabbt, snyggt och flyter på mycket bra.
  + Kameran, tar väldigt bra bilder, filmar i HD(?!).
  + Skön att hålla i.

  - Batteritiden, måste laddas varje dag(för min del).

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Är väldigt nöjd med x mini, snygg och liten, operativsystemet är väldigt snabbt. Dessutom är den inte så dyr längre. Finns inte något negativt än, perfekt telefon för mig.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är mycket nöjd med denna telefon tycker allt blivit förbättrat sen den gamla modellen. Den känns även mycket snabbare än den gamla modellen, dock är fortfarande batteritiden inte den bästa räcker typ 1 dag.
  Totalt sett är jag supernöjd med denna

  Efter lite längre användning av telefonen har jag vid normal användning räcker batteriet mellan 50 och 60 timmar. Då skickar jag mail samt pratar ca 2 timmar och spelar en del spel.
  Så batteritiden blir bättre efter några laddningar. Men som andra sagt se till att ladda ur den helt och sedan ladda den fullt över natten, detta verkar kalibrera batteriet.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Sjukt nöjd med min Mini då det är den enda telefon som har allt jag behöver i ett så smidigt format.

  Personligen tycker jag att batteritiden är mycket bättre än gamla X10 mini och även nya ARC.

  Tips är att låta den ligga länge på laddning en gång för att den vekligen ska bli fullladdad och att batteriet ska bli kallibrerat
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har nu haft telefonen i tre veckor och hunnit bilda mig en rätt så bra uppfattning om den. Köptes som ersättare till min X10 Mini, ett jobb den hitills klarat med bravur.

  Jämfört med X10 Mini är den ljusår kvickare, bättre skärm med klara färger och bra touchrespons, byggkvalitén är snudd på perfekt utan knak och knarr, bra ljud i säväl hörlur som högtalare.

  Dessvärre är batteritiden ett skämt vilket sänker omdömet lite, är glad om jag klarar 18 timmar...

  +Välbyggd
  +Snabb
  +Bra skärm/touch
  +Kameran
  +Billig

  -Värdelös batteritid
  -En massa förinstallerad bjäfs som inte går att få bort.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  +Snabb
  +Liten
  +Smarta funktioner
  +Bra kamera

  -Förinstallerade program som ej går att avinstallera
  -EXTREMT dålig batteri-tid
  -Knapplåset har hakat upp sig 2ggr under första veckan vid upplåsning, så har blivit tvungen att ta ur batteriet för att starta om luren.
  -Lätt att fumla till det när alarmet går på morgonen och när man ska svara när det ringer och har telefonen i fickan
 • Perfekt
  6 år sedan
  Köpte en till morsan nu när hon skulle byta. Riktigt grym telefon!
  -Bra kvalitetskänsla
  -Grym skärm
  -Grymt format
  -Riktigt snabb
  -Bra kamera
  -Kostar bara 2k?!?

  Otroligt prisvärd mobil. KÖP!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det finns inget att klaga på. Toppenlur helt enkelt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Jättenöjd med telefonen, passar mig utmärkt. Rekommenderas starkt till alla som söker efter en ersättare till sin numera förlegade x10 mini!

  Telefonen känns prisvärd med tanke på vad man får. Jag köpte min på Siba för 2190:-

  Återkommer med lite mer om t.ex batteritid men än så länge ser det lovande ut!