Pioneer VSX-921

 Lägg i lista  Jämför
VSX-921 är en surroundförstärkare från Pioneer med stöd för upp till 7.1 kanaler (150 W/kanal vid 6 ohm), Ipod/Iphone/Ipad-anslutning, stöd för DLNA och Airplay. Lanserad 2011.
Jämför pris på alla Pioneer Surroundförstärkare (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Haft förstärkaren i 2 månader nu och testat det mesta på den.
  Vad jag har kommit fram till är: ruggigt prisvärd!

  Var från början inne på en Onkyo NR-609 men tyckte att en prislapp (då) på nästan 5000 kr var för mycket. Onykon med KEF:s 3005:or låter fantastiskt, där kunde jag tycka Onkyo var bättre. Men till de budgethögtalare jag kör på; Dynavoice Magic-serien så kan jag säga att jag inte ångrar mig för en sekund. Jag upptäckte att till större högtalare lät Pioneer VSX-921:an nästan trevligare, men detta är nog väldigt individuellt. Som vanligt är det testlyssning som är bästa sättet för att hitta den rätta förstärkaren för DIG.

  Men det jag gillar med VSX-921:an är:

  + Bra anslutningsmöjligheter
  + Bra detaljrikedom ljudmässigt
  + Schyst design
  + Airplay, WOW! Kör Spotify från iPhonen trådlöst till förstärkaren, fantastiskt smart!
  + Lätt att komma igång med
  + iControl AV2 till iPhone gör att du kan styra förstärkaren från telefonen. Sänk volymen från köket när du lagar mat, stäng av den utanför dörren om du är på väg ut och glömt stänga den, finjustera EQ:n m.m.
  + Bra autokalibrering. Dock fick jag ställa upp basen på golvarna efteråt.

  Det lite mindre bra:

  - Kraftfull, men inte fullt så kraftfull som Onkyos NR-609:a. Till en del filmer får man dra på en del för det verkligen ska hända något. Dock så kan jag säga att jag är rätt petig, så för de flesta lär inte detta vara något man tänker på.
  - Tråkiga menyer som alla andra förstärkare. Dock är de enkla att navigera.
  - Fjärren har inte bakgrundsbelysning, lite jobbigt i mörkret men knapparna är "självlysande"

  Min slutsats:

  Gav 3200 kr för förstärkaren och för de pengarna är det INGET som tar den! Anslutningsmöjligheter såsom Airplay är väldigt mycket bättre än hos konkurrenterna, där är det egentligen bara Denon AVR-1912 som kan vara med och bråka. Bra och rent ljud i konsumentklassen. Saknar lite lite kraft jämfört med dyrare förstärkare, men då får du expandera plånboken med någon tusenlapp också.

  Sitter du och tvekar, gå in och lyssna på den med ett par golvare och ett par satelliter, bara för att få en känsla över vad den är bra på och hur DU gillar ljudet. Men för pengarna och alla andra aspekter är den ett riktigt riktigt bra köp!

  Betyg: 8 p.g.a. lite avsaknad av kraft för riktigt stora högtalare. Den är inte perfekt, men för pengarna nära inpå!
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Överträffade mina förväntningar gällande funktioner och hur de fungerade. Känns dyr, är billig. Köpte min för 3190:- mediamarkt.

  Känns smidigare och bättre än sonos connect:amp, som jag hade tidigare.

  Pga av mindre bra högtalare så kan jag inte skriva något om ljudet.

  Minus för ljudkvaliteten. Jämfört denna med den billigaste stereo harmankardon-förstärkaren och skillnaden var förvånandsvärt stor. Harmanförstärkaren vann stort.
  Minus för att de aldrig uppdaterar appen för android. Den krashar hela tiden.
  Minus för att de släpper en ny förstärkare varje år. Köper man en så blir den omodern direkt och andra handsvärdet rasar.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Jag har haft denna förstärkare i ett år snart. Är väldigt nöjd efter en del pillande med inställningar. Grymt bra med AirPlay och appen för iPad, kan styra en hel del där.
  Men, ni som saknar tryck mm så vill jag tipsa om inställningar som Patrik_G skriver om i sitt omdöme för vsx-922, följ det så blir allt bättre.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Köpte den på utförsäljning på NetonNet för oslagbara 2195.-
  Svårslagen stärkare för de pengarna. Gillar framför allt Airplay och iPad-appen för styrning.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har varit mycket nöjd med den än så länge

  + Snygg design
  + Airplay-stöd!
  + Tillräckligt med in/utgångar
  + Mycket bra ljud, främst film
  + Kontroll med macro möjligheter!

  - Airplay fungerar sisådär men kan bero på routern
  - Tråkig färg på display

  Älskar den, köp!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En mycket bra förstärkare med bra ljud om du får den till ett pris som ligger under efterföljaren VSX-922, eller som begagnad. Dock lite krånglig att ställa in men det gäller säkert alla liknande produkter.

  Ljudet är klart och rent, saknar lite attack som jag hade i min betydligt äldre H/K, men jag tror man får gå upp i prisklass för att få det lilla extra.

  En liten varning dock, funktionen HDMI pass through är inte klockren, jag har ej fått den att fungera med äldre utrustning. Är det viktigt för dig att kunna skicka igenom ljud och bild till TVn när receivern är i stand-by så kolla på efterföljaren VSX-922. Där är funktionen omarbetad.
 • Bra
  5 år sedan
  Ok för det priset.
  Konkurspris
 • Perfekt
  5 år sedan
  mycket oumph för pengarna
 • Perfekt
  5 år sedan
  Använder denna med ett 5.1 system. Rockar stenhårt med snygga appar för ipad och iphone. Airplay är riktigt stabilt också, synd bara att det inte går att spela upp i zon2 eller att video-uppspelning inte fungerar (och aldrig kommer göra det heller), man får köpa till en apple tv i så fall. Jag har en HTPC, digitalbox och ett Wii till detta och alla rockar på något grymt. MYCKET hög kvalite på denna produkt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Mycket nöjd!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Min första riktiga förstärkare.

  Är mycket nöjd, allt från airplay till internetradio fungerar klockrent.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bytade ut min Onkyo TX-SR508 mot denna. Har bara hunnit testa den i ca:3 timmar men än så länge är jag supernöjd. Tycker den ger ett mycket bättre ljud än min förra samt att den ser lyxigare och biffigare ut.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Jag är mycket nöjd med denna. Jag saknade HDMI-växel på min gamla HK och då denna inte kostar skjortan köpte jag en.

  Det var väldigt enkelt att koppla in den mot nätverket hemma och både Airplay (har inte hittat en annan reciever med Airplay i närheten av denna prisklass) och Pioneers app för iPhone funkar klockrent!

  Det enda jag stör mig lite på är att jag inte lyckats lyssna på vanlig stereo MED subwoofer, det blir bara stereo utan subwoofern och då blir ljudet tunnare än med min gamla HK (När jag kör med någon av surroundiinställningarna så slår den igång subwoofern). Men jag har inte gett upp ännu....
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Rent funktionsmässigt får man mycket för pengarna. Men jag skulle nog titta närmare på Yamaha eller Denon i samma eller några hundralappar mer istället, rent ljudkvalitémässigt...

  Jag har lekt runt med olika inställningar för ljudet både med två högtalare eller 5.1, men kan inte hitta något där jag blir helt nöjd.

  Jag tycker den här maskinen ger ett alldeles för opersonligt och kallt ljud ifrån sig.

  Uppdatering 120409: En otrolig viktig inställning för den som gillar att lyssna på musik är S.RETRIEVER. Det var som natt och dag i återgivningen av musik.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Hade en Onkyo tx-sr507 innan och tycker att både bilden och ljudet blev bättre.

  Android appen på en lg optimus 2x är lite buggig och tappar wifi förbindelsen med receivern hela tiden. Dock ska det tilläggas att min telefon är inte en av de officiellt supportade modellerna. Annars hittar appen music mapperna på nas eller win7pc och spelar upp flac filer utan tjafs. De olika surround lägen förvandlar stereo flac till 5.1 på ett övertygande sätt.

  De manuella setup funktionerna gjorde det enkelt att hitta de rätta inställningarna till samtliga högtalare i mitt 5.1 system.

  Med tanke på priset, ca 3200 SEK, förtjänar den 9 stjärnor.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Byte ut min HK mot denna och ångrar mig inte en sekund. Fantastisk maskin.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Otroligt prisvärd receiver. Tror det är svårt att slå denna idag runt 3000 kr. Nätverksingången är grädde på moset och appen som styr maskinen fungerar perfekt direkt. Har inte använt mig av zon2 ännu så den kan jag ej bedömma. Snygg, stark med massor av funktioner sammanfattar denna pjäs.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Saknar endast att man inte kan spela digitalt på zone 2
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt prisvärd. Saknar inte många funktioner för att komma upp i en 10:a.
  Skivspelaringång saknas
  2 st HMDI utgångar saknas
  Spela upp mp3/ipod/mediaspelare på ZON 2 saknas
  Film/mkvuppspelning saknas
  Utöver dessa små missar är jag faktiskt helt nöjd.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket trevlig produkt..Många finesser och bra ljud. Passar perfekt ihop med hfls-1.
  Haft den lite längre nu. Kan säga att jag inte blivit mindre nöjd med tiden.Lärt mig och hittat mer inställningar mm. så denna lär stanna ett tag. bra köp.!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nu har jag haft den här lilla rackarn i snart en månad.
  Första dagarna var otroligt tråkiga, mina högtalare hade inte kommit. Så fick nöja mig med att titta på menyerna =)

  Men nu har jag utvärderat den med nya högtalarna (Tangent Evo E4).
  Till film är det riktigt trevlig, till musik är det sämre. Men de beror på att det är högtalarna som inte räcker till. Gillar skarpt att kunna använda ipaden som jättekontroll. Är väldigt nöjd med den här, och den kommer nog leva kvar i många år till.

  Har testat att koppla in ipaden, och hade varit trevligt om man kunde visa bilderna från den på tvn. De kanske går, kanske var jag som gjorde fel ?

  Summan av det hela är att jag är nöjd med köpet !
 • Perfekt
  5 år sedan
  Fantastisk stärkare som spöar min gamla med hästlängder på alla plan - speciellt teknik och funktioner. Oxå ljudmässigt är bra, HD-ljud låter helt fantastisk och slår som väntat DTS-re encode via koaxial som ljudtransport på gammal stärkare. Oxå på vanlig stereolyssning är den bra trots att den kostar en 10-del av min gamla som oxå väger mer än dubbelt så mycket. Fin ljudkaraktär på alla plan, ljudet är kanske en aning mer "digitalt" i sin karaktär, på den gamla var det lite mjukare. Inte nödvändigtvis något negativt, men det är iaf. en noterbar(men liten) skillnad.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Första surroundförstärkaren jag äger så inget att jämföra med men har allt jag behöver och allt fungerar utan att krångla. Airplay fungerar riktigt smidigt och problemfritt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt nöjd med denna, bytte upp mig från att ha använt skräp från LG och Samsung väldigt länge, men jag orkade inte med tomheten i ljudet längre.

  + Allting, kör med Dynavoice Magic Ex serie med sub, och det känns som man sitter på biografen. iControl Av2 är ju hur grym som helst, kör den på både iPhone, och iPad.
  Problemet med att inte kunna köra digitalt i Zone 2, känner inte jag som något stort, radion fungerar, och du kan ju alltid koppla till en iPod/Mp3-spelare via en av de analoga ingångarna på baksidan.

  - Om du ska använda Zone B (inte Zone 2) då måste både fronthögtalarna och Zone B högtalarna vara minst 8 ohm, annars fräser du slutsteget. Och detta är för att dessa 2 Zoner delar steg, och plussar du 2 par 8 ohm så blir det som ett par 4 ohm. Så kör du 8+6, 8+4, eller 6+6 så bränner du steget.

  Förutom detta så får denna 10 stjärnor.

  Säger bara KÖP.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Bra förstärkare för den pengen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  hur nöjd som helst med detta köp 3000 kr och ny hama hdmi kabel på köpet så sitter helt nöjd
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Är nöjd med produkten. Har några tips/funderingar till er som äger/ska köpa en VSX-921:

  Anslut receivern till nätverket utan WiFi tillbehöret:
  Om ni ställer den i närheten av en dator som är ansluten till WiFi, använd datorns vanliga nätverksuttag som en bryggad anslutning mot receivern så slipper ni köpa tillbehöret.

  Observera att man inte kan köra AirPlay på Zon 2 i den här receivern.
  Det går bara att mata Zon 2 med analog signal verkar det som.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har allt för mina behov och lite till. Kör med Yamaha Ns serien fantastiskt ljud. Kör spotify genom airplay och iControlAV2 funkar klockrent. Rekommenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  har allt man vill ha
 • Perfekt
  6 år sedan
  Man kan inte önska sig mer för pengarna denna kostar.
  Klockren.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  min första riktiga förstärkare, fungerar perfekt för mig, bra med ingångar mm.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Mycket trevlig surroundreceiver som ger bra valuta för pengarna. 110w räcker bra för att fylla de flesta tv-rum. Den som letar efter en liten diskret anläggning kanske ska se sig om efter något annat.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Riktigt bra köpte den på media markt för 2595kr älskar att man kan styra den med ipaden.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Än så länge sköter den sig mycket bra och lotten föll på denna mot Yamaha-667 pga Airplay möjligheterna som jag nu använder i hela lägenheten.
  Menysystem (OSD) är fult, segt å lite svårt att navigera. Men det har alla receivrar jag donat med.
  Ljudet är inget att klaga på såhär långt men man köper 921an pga funktionerna och allt apple stöd enligt mig.
  Plus/Minus
  + Airplay (endast ljud)
  + Internetradio
  + Apple sladd för ljud/bild
  + Styr uppspelning från iProdukt
  + Spela musik lagrat på nätverk eller USB
  + Snygg
  + Någorlunda sval (min inbyggd med 80mm fläkt)

  - Dåligt med pre-outs (bara sub)
  - Endast analogt på Zon2
  - Endast 5.1 på Main vid Zon2 spelning

  Återkommer nog vid mer körning, har bara kört musik än så länge då TV saknats i vardagsrummet i några veckor.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Mer en nöjd med min nya fantastiska VSX-921. Har haft den sedan i fredags och det låter riktigt bra. Har haft en Denon 6.1 vilket jag alltid tyckt om men nu var det dags för uppgradering till HD-ljud och jag ångrar inte alls valet.