Asus Eee PC 1215B - 1,6GHz DC 4GB 500GB 12"

 Lägg i lista  Jämför
Eee PC 1215B från Asus är en netbook med 1,6 GHz dubbelkärnig processor, 4 GB RAM-minne och 12-tumsskärm. Windows 7 Home Premium i 64-bitarsversion är förinstallerat. Lanserad 2011. Stäng
Eee PC 1215B från Asus är en netbook med 1,6 GHz dubbelkärnig processor, 4 GB RAM-minne och 12-tumsskärm. Windows 7 Home Premium i 64-bitarsversion är förinstallerat. Lanserad 2... Läs mer
Jämför pris på alla Asus Bärbara datorer (427)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Köpte en 1215B med 1,6ghz från en butik som säljer sk Refurbishade enheter.

  Frakten gick jettesnabbt, beställde på eftermiddagen, hade paketet på förmiddagen dagen efter. Kanonservice.

  När datorn kom, så var detta i en brun papplåda. Kanske inte så konstigt, jag visste om att det inte var en helt ny maskin.
  Jag öppnade och körde installationen, allt gick som det skulle. Även om touchpaden flippade ut vid ngt tillfälle.

  Det som slog mig var att bildskärmen var felinställd, men kontrast / bakgrundsbelysning alldeled för högt uppskruvad. Det blev bättre efter justering via Windows. Men jag kan inte hitta ngn separat kontrast justering i inställningarna.

  På det hela en förvånansvärt pigg maskin, både processor och grafik snurrar på bra, för att vara en notebook i denna prisklassen.

  Trots att det sitter en AMD propp i den, verkar den inte dra så speciellt mycket batteri.

  Nu till tråkigheterna......
  När jag satt med de sedvanliga Windows uppdateringarna såg jag att batteriet inte tog laddning. Vid leverans var det laddat till 100%, men nu står det "Anslutet men laddas ej". Maximal otur. Om jag skall vara petig, så glappade handledsskyddet på höger sida 1/10 dels mm, vilket ger ett irriterande klick ljud varje gång jag kommer åt den delen av datorn.

  Kontaktade säljaren, som sade utan några som helst diskussioner att de byter ut mot en annan enhet. Tråkigt bara att behöva vänta, då min gamla dator är såld.

  Sammanfattning.
  Plus för:
  Perfekt skärmstorlek
  Bildkvalitet
  Processorkraft
  Grafikkort
  Pris vs Prestanda
  Design

  Minus för:
  Lite, lite bristande byggkvalitet, inte riktigt som ASUS brukar vara, men det är klart, denna har varit öppnad och reparerad, så det har ju med verkstaden att göra. (Infocare förmodar jag)
  Ett litet minus för den mattsvarta ytan, som direkt får fingeravtryck, och är lite svårare att hålla fräsch av än en glossy.

  Om du behöver en liten smidig dator för helrätta pengar..... KÖP!
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är helnöjd med den förutom musplattan som ballar ur ibland, det första exemplaret jag fick var ännu värre, detta kan jag leva med, men dåligt av Asus att inte fixat detta innan släpp.

  Uppdatering 22/2 -12 Uppdaterade bios och touchpaden till de senaste versionerna på Asus hemsida och nu fungerar touchplattan mycket bättre.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Den är bra! Enda felet är den dumma touchplattan. Men som sagt tidigare här, det är bara ett mjukvarufel så det går att ordna om man pillar lite på inställningarna! Dock väldigt fel att skicka ut den utan att fungerande touchplatta. Annars är den riktigt bra!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  haft den lång tid och den är fotfarande bra
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Helt okej prestanda för det priset, men räkna med att få lämna in den på reparation i ca 3 veckor för styrplattan.
  Pinsamt att Ausus inte återkallar alla 1215B från butikerna.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Yapp, det är bara att ända lite på inställningarna på touchen för att den skall fungera. men onödigt att det strular från start. Var nära på att lämna in den på lagning innan jag började pilla på inställningarna.
 • Perfekt
  6 år sedan
  grym dator och var inte oroliga för musen, det är multitouchen som gör att den krånglar, avinstallera det programmet, det är synd att man inte får den infon från början att touchen funkar bra om man inte vill använda multitouchen,
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt nöjd med kvaliteten och känslan i den. Liten , smidig, snygg, smäcker, bra med pulver och skönt tangentbord.

  DESVÄRRE GÅR DEN INTE ATT ANVÄNDA.. Som många här påpekat ere nått jävla fuffens med touchpad mojjängen. En snabb session i google-fu , visar att jag inte är ensam på nått sätt.

  Sättet att lösa det på verkar vara att skruva upp maskin och ta bort nån jävla kudde. Någon annan lirare hade isolerat kopplingarna med eltejp. Ska väl faen inte behövas på en ny maskin för 4a papp.

  Hade jag kunnat leva med vanlig trådlös mus till hade jag verkligen velat haft kvar den, för den e riktigt prålig, inga sorgekanter runt skärmen och så. Men det här går bara inte. Sorry ASUS.. Gör om , gör rätt.

  Imorgon blir det återköp, och kanske en liten HP istället.
 • Usel
  6 år sedan
  Om det inte vore för Asus taskiga Garanti service så skulle den få hyfsat betyg. Det finns tex ingen garant på sprucken skärm. Kan de sedan säga att garantin inte gäller så får du stå för både frakt och kontroll som kostar minst 500 kr tillsammans.
  Nej tack Asus och Apple. Det finns vettigare alternativ som behandlar kunderna väl.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Samma här tochpaden helt kass, provade allt till och med tog isär den.
  Köpt på OnOff som konkade 2 veckor efter köp.
  Den är nu hos LetMeRepair som är ASUS service partner, den har legat där i 2 veckor och dom väntar fortfarande på delar !
  Får se hur detta slutar, bara namnet LetMeRepair ger mig rysningar.

  I övrigt en mkt bra dator, bra format, väl byggd och bra batteri tid ca 6h.

  Update: Fick just tillbaks den efter drygt 3v, vilket är rätt ok.
  Följande delar bytta för er som har samma problem.
  Återstår att se om problemet verkligen är löst ?
  http://www.asusparts.eu/product_info.php?currency=EUR&cPath=66920_97343_97344_151963_152751&products_id=32811&language=sv
  http://www.asusparts.eu/product_info.php?products_id=50819&language=sv
 • Bra
  6 år sedan
  Nöjd med allting såhär långt förutom ett stort minus som någon redan nämnt, musplattan har problem och hakar upp sig med jämna mellanrum. Verkar vara ett vanligt problem med denna modell.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Skitbra! Har den som resedator; den väger ju mindre är 1,5 kg och som TV-dator, dvs lagrar filmer och aktuella foton på den. Kopplar in den direkt mot TVn och styr via trådlös mus. Perfekt! Trodde inte jag skulle använda den för surfning men både det och som E-book-läsare funkar den över förväntan. Har inte lastat ned den med alltför många program men Open Office och Firefox utan alltför många tillägg får plats. Rekommenderas
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Mycket bra netbook för pengarna.

  Stod i valet mellan denna och HP Pavilion DM1-3100eo och valet föll på Asusen då den har fler fördelar gentemot HPn som dessa nedan.

  + bättre garantitid, 2 år
  + lättare, väger mindre en HPn
  + USB 3.0
  + bättre batteritid
  + bättre ljud
  + Windows 64 bit
  + mer ram 4gb
  + snyggare

  - Det enda som är bättre på HPn är snabbare HDD som är 7200rpm mot Asus 5400rpm. Men det är bättre att sätta in en SSD disk om man vill se stor skillnad.

  Asus klarar 720/1080p filmer utan problem om man väljer mediaspelare som MPC-HC eller XBMC och ställer in DXVA i dom så grafikkortet får jobba med största belastningen.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabbare än sambons HP mini 210 med hästlängder. Responsen i operativsystemet matchar faktiskt min Asus u35jc jag hade innan (i3 380m).

  Denna dator ger mkt för pengarna, klarar t.o.m att spela en del spel. För att inte tala om riktig version av Windows 7 (INTE starter edition som det är på alla andra netbooks) samt inte alltför mycket skräpprogram förinstallerat.

  12,1" skärmen är mkt bättre än tidigare nämnda dator men som alltid med lcd så kan ju alltid betraktningsvinklarna bli bättre.

  Högtalarna överraskar också med klart ljud.

  Dock bara haft den ett par dar än så länge men är positivt överraskad över denna lilla pjäs.

  Låt inte ovan skrivna skrämma er från ett köp, jag har inte ett enda problem med denna maskin så han måste fått ett måndagsex eller bara haft otur. Samt Asus vet om det så det bör vara åtgärdat nu. Köpte min i Juni.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Köpte den här för någon vecka sedan från Webhallen. Liten och smidig för en billig peng. Bra på det mesta och väldigt praktisk.

  MEN... den har ett stort problem med musplattan. Om man Googlar modellen så kommer det upp bland de största sökresultaten "touchpad problem". Önskar att jag hade efterforskat lite mer innan jag köpte den. Problemet är ett maskinvarufel vilket gör att musplattan spårar ur då och då. Tydligen kan man fixa det själv genom att öppna upp musplattan, men det är säkerligen inget som en amatör som jag förväntar mig att göra när jag har köpt den sprillans ny.

  Slutsats - bra netbook i de flesta avseende, men kolla upp problemet med musplattan innan ni köper så ni förstår vad ni måste göra när ni får den.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Köpte en röd 1215B och var lite orolig för hur processorn skulle prestera mot en i3, men det var inga problem. Allt flyter på mkt bra i Windows, märker ingen skillnad mot den 15-tums i3 med 4Gb minne som jag jämfört med.

  Nackdelar:
  Hade lite problem att spela upp mkv i 1080p. Flöt inte 100% men kan ha varit just den filmen. 720p var inga som helst problem. Tangentbordet sviktar lite och datorn är inte helt ljudlös. Allt förinstallerat svammel, som man måste avinstallera.

  Fördelar:
  Mycket för pengarna. Storleken på datorn. Var snyggare än jag trodde med lite "mönstrad" utsida så fettfläckar syns mindre än om den hade varit helblank. Bra storlek på tangentbordet.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fick igår min 1215B från komplett.se

  Bortsett från all bloatware så har jag inte hittat något minus.

  Tangentbord och knappar är förhöjda, mycket trevlig att skriva på.

  CPU:n är bra snabbare än den sunkiga Atom jag hade i den förra datorn.

  Nu på morgonen satt jag och tittade på 720p på tåget utan problem.

  Känns kvickare i Windows 7 än vad min 1101HA gör med WinXp.