Asus Eee Pad Transformer TF101 with Keyboard Dock 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Surfplatta med dockningsstation, eller bärbar dator med inbyggd surfplatta. Asus Eee Pad Transformer är svår att kategorisera. Säkert är dock att den är androidbaserad med en skärm på 10,1 tum och har 16 GB minne. Lanserad 2011. Stäng
Surfplatta med dockningsstation, eller bärbar dator med inbyggd surfplatta. Asus Eee Pad Transformer är svår att kategorisera. Säkert är dock att den är androidbaserad med en skär... Läs mer
Jämför pris på alla Asus Surfplattor (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag är nöjd med min eee pad. Tycker att det är en utmärkt kombination av en netbook och en surfplatta. Har inte använt nån annan surfplatta innan men tycker att eee paden är god nog. Kameran är väl ingen höjdare men vem använder en kamera. Vad gäller 3g tycker jag dt är skit samma. Vill jag surfa utanför wlanet hemma så slår jag på hotspoten i telefonen och surfar på det sättet. Det enda som jag inte fått att fungera är åäö via tangentbordet i Firefox (funkar i de flesta andra appar så jag vet inte vad det är med Firefox).

  Jag ångrar inte att köpte denna kan jag säga, inte min son heller, som lirar Angry Birds i schysst upplösning

  Lyckades droppa den ner i ett klinkergolv från lite mer än en meter (inte första gången) men den höll förvånansvärt bra. En tillbucklad kontakt var resultatet. Metallhöljet runt om tog det mesta. Själva skärmen hände det inget med, skriver på den nu. Fortfarande mer än nöjd.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Fick transformern för några dagar sen och kan bara konstatera att det är en grym surfplatta. Jag har iofs inte testat varken samsung eller Acers surfplatta men ingen av dem erbjuder lika många möjligheter som transformen. Visst har den en halvkass kamera men vem använder en surfplatta tll att ta semesterfoton?

  Ibland glömmer man lätt bort att det inte är en netbook man sitter med vilket kan bli lite irriterande då man nästan förväntar sig att allt ska fungera lika bra som i windows. Tänker mest på kompabilitet med vissa hemsidor men med tanke på att t ex ipad inte kan visa många sidor utan att göra om dem till mobilsidor och ännu mindre visa flash så känns det som att android ligger långt före.
  Man kan hitta lite buggar här och där och allt flyter kanske inte på som t ex svtplay men dessa problemen har alla androidplattorna och det är något som google kommer att fixa.

  Något som google inte kan påverka är hårdvaran och där tycker jag att Asus har lyckats med både kvalitet och innovation. Hade kameran och högtalarna varit snäppet bättre så hade den fått en solklar tiopoängare.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt enkelt klockren, funkar perfekt och lösningen med tangentbord är lysande. Hade gärna gett en elva om tangentbordet haft BT-kommunikation med "paddan". Android 3.1 är riktigt bra som padda-OS
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Edit2: Äntligen funkar Android ok,.....
 • Utmärkt
  5 år sedan
  otroligt nöjd med plattan. Har alla funktioner och några till som man söker när man köper en surfplatta. Älskar konceptet med transformer!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ipad 2 killer?
  Har haft min nu sen den släpptes i sverige och vilket kraftpaket den är asså!

  +hdmi uttag, funkar svin bra!
  +kraftfull
  +extra batteri i tgntbord
  +utbyggbart minne
  +inte itunes
  +FLASH FUNKAR =D

  några små brister är dock.
  -knarrar lite i plasten vid skärmen, annars robust känsla
  -inte alltid blixt snabbt tngtbord, 9/10 ggr flyter allt på som vanligt

  Ångrar inte en sekund att ja köpte den men vissa punkter kunde asus putsat på lite för att få en 10'a
 • Perfekt
  5 år sedan
  Jag haft min padda i 4 månader och har bara gott att säga. Det är en av de bästa och mest använda produkter jag köpt. Batteritiden och tangentbordet gjorde att jag blev helsåld på Transformerkonceptet. Gillar att glo på film m.m. när jag ligger i sängen och en "vanlig" surfplatta hade krävt att jag höll i den hela tiden. Min TF101 har varit igång dygnet runt sen dag 1 och har bara hängt sig 1 gång. Batteritid pendlar mellan 8 - 16 timmar med dockan (utan mellanladdningar) och jag strömmar en jäkla massa på film via WiFi.

  Valde bort 3G-varianten i o m att jag har tillgång till WLAN så gott som överallt (hemmanätet, jobbnätet, homerun, hotspot via mobilen) och det är inget jag ångrar.

  Efter uppdateringen till ICS (4.0) förra veckan fick jag lite problem med att den startade om sig själv och frös, men efter en fabriksåterställning är alla problemen borta. Var bara att köra medföljande backup-appen och sedan återläsa allt efter återställning utan problem.

  Blev sugen på TF201, men efter att ha fått lite "hands on" så försvann suget. Visst, den är tunnare och har bättre hårdvara, men det var något med ljudet/högtalarna som inte tilltalade mig. Prisskillnaden på 2 000 gjorde inte TF201 mer intressant heller.

  Mitt råd är att om du är ute efter en billig, smidig surfplatta med ordentligt med batteritid, köp TF101 med dockan. Du kommer inte att ångra dig.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nu är det min sambo som äger transformern men nog får den vara i mina händer också. :)
  I överlag är jag då nöjd med plattan, dock så har jag personligen svårt och motivera ett köp av surfplattor idag kontra priset. Hade dagens bättre surfplattor kostat kring 2000kr hade betyget fått mer, men för ~4000kr känns det lite svårt och bli övertygad (detta gäller även populära iPad).
  Men så länge jag inte behöver betala för en så välkomnar jag alla sorter i familjen.
  Sambon valde Transformern på grund av dockningsstationen och den mer "frihet" som iPad inte kan erbjuda:

  modifiera så det ser ut som man vill, filhantering, inge tredjepartsprogramvara för anslutning till datorn, koppla in saker och ting utan adaptrar och kan läsa USB-minnen samt SD-kort.

  Dessa saker prioriteras även för mig även om allt inte är super viktigt då jag själv spelar mest små spel och surfar och har hittills inte själv behövt använda mig av t.ex. koppla in i datorn och filhantering.

  Android 3.1 (eller är det 3.2?) som sitter i plattan flyter på helt ok, visst finns det små "lagg" som man ser här och där men inget som stör mig (även om det är trevligt att det flyter på utan några som helst microlagg).
  Vissa viktiga saker saknar jag än men verkar komma med ICS (Android 4.0) och hoppas bara nu att Asus släpper ganska snart ICS så den så väl kritiserade användarupplevelsen (av en viss typ av målgrupp) ökar ett snäpp.
 • Usel
  6 år sedan
  Jag måste tyvärr ge denna maskin ett mycket lågt betyg, inte minst på grund av ASUS undermåliga service. Den surfplatta jag fick hade fabrikationsfel som gjorde att den helt enkelt inte startar som den ska och stänger av sig när den vill, och ASUS tekniska support lyckades inte laga den, trots detta vägrar de skicka en ny som förhoppningsvis fungerar bättre. Jag har hitintills endast mycket dåliga erfarenheter men hoppas att ASUS skärper sig.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Tycker denna "surfplatta" fungerar över förväntan. Snabb, bra skärm med god ljusstyrka och bra upplösning. Bra anslutningsmöjligheter via tangentbordsdelen. Det enda negativa är tangentbordet som är något långsamt och svampigt, hade hoppats på samma känsla som i de flesta bärbara datorer. Det fungerar bra för kortare texter, men att skriva en lång uppsats tär på tålamodet.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har 32gb versionen med t-bord.

  Ser stora fördelar med denna efter att jag har handskats med bakbundna händer (läs apple) i flera år.

  + avtagbart tangentbord, rapp i känslan, mkt lagring, bra display (ips) som funkar utomhus, reptåligt glas, bra batteritid (om wifi är avstängd), usbport x2 i t-bord,

  - mkt dåligt ljud ur inbyggda högtalare, lång laddtid. Inte lika bra utbud som appstore men det växer för var dag, hade gärna sett bakgrundsbelysta tangenter, kameran (som jag aldrig använder, iof)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har köpt många surfplattor, men den är den bästa surfplatta jag hade, riktig bra, USB portar gillar jag mycket :)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Har använt den i drygt en månad nu och är mycket imponerad av denna enhet. Var först lite skeptisk till att skaffa en surfplatta, men denna känndes som en bra kompromiss mellan en platta och netbook. Den har levt upp till alla mina förväntningar och mer därtill. Enda negativa hittills är att konstruktionen av gångjärnet skulle kunna vara lite bättre.

  Använder den mest till att slösurfa i soffan, betala räkningar, steama musik, läsa e-böcker (går utmärkt att låna böcker från stockholms bibliotek direkt i plattan). Batteritiden är riktigt bra och tillsammans med tangentbordet blir det bara ännu bättre. Att plattan och tangentbordet har så många anslutningar gör att den blir väldigt flexibel om man vill utöka minnet eller ansluta externt lagringsmedia.

  Android som levereras med plattan känns stabilt och bra. Uppdaterade nyligen till Android 3.2 som har stöd för inzoomning av appar primärt gjorda för telefoner. Detta fungerar riktigt bra och då blev plötsligt hela utbudet på Market mer användbart till plattan.

  Slutligen vill jag ge en extra stjärna till Asus support som har varit snabba med att komma med uppdateringar och den senaste versionen av Android. Har även märkt att de är aktiva på många nätforum och svarar på frågor. Detta tyder på stort kundfokus och engagemang. Bra jobbat!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Är riktigt nöjd med denna. Smidigt att kunna sätta dit tangentbordet om man behöver skriva lite mer. Inga problem än så länge med android 3.1.
 • Bra
  6 år sedan
  Bra men mycket pengar.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte min i för 3 dagar sen och lämnade tillbaka den idag. Jättebra grej, men inte för allt jag ville använda den till.

  Trodde det skulle funka lika bra att facebooka, gmaila och övrig surfaruntsurf som en liten bärbar dator, tack vare tangentbordet. Men så var det inte riktigt. Chatten i FB funkar inte - scrollar inte, textinmatningen med tangentbordet är seg och kan hoppa lite slumpmässigt i de flesta webbrowsers, xscope var något bättre osv.

  Det som inte handlar om webläsare känns däremot oftast rappt. Flash funkar vilket är en stor fördel. Google Earth är en höjdare med touch-skärmen. Skärmen är för övrigt väldigt bra med fin kontrast och bra tittvinklar, men glansig såklart,

  Ett annat problem är att Android 3.1 inte kan koppla upp sig på Wifi via Ad-hoc-nät och inte heller på Bluetooth DUN, bara BT PAN. Detta gör det lite trixigt att koppla upp sig mot mobilens 3G om den inte stöder BT PAN eller äkta WiFi AP. Med nyare Androidlurar går det oftast bra då de stöder BT PAN men med min X10 mini pro gick det inte. Finns ett hack för Transformern som möjliggör Ad-hoc Wifi, men då ska det rootas...

  Till fördelarna hör att värmeutvecklingen är obefintlig - perfekt för soffan och sängen, ergonomin med en bärbar i soffan är ju sådär. Batteritiden är också helt fenomenal och den startar snabbt.
  Den funkar bra som fotovisare och som fjärr till mina squeezeboxar.

  Vill man koppla upp sig mot serverns samba-shares för att spela upp filmer så får man installera några appar och hacka lite så att sharen ser ut som lokala filer. Onödigt krångligt tycker jag - sådant borde finnas från start!

  Kände för övrigt på en IPAD 2 idag. Jag tycker ju att eee-paden har bra känsla, men IPADen är några snäpp vassare i följsamhet och utförande i stort. Och det går ju att köpa ett bluetooth tangentbord till den om man vill ha. Tror att det är en bättre lösning, men då är det ju problemet med flash i browsern...

  Nej det får bli en Windowsbärbar för mig, men jag återkommer till tablet om något år då Windows 8 har rullat ut och Android för tablets har mognat lite mer. Då är det kanske läge :)
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Haft transformern snart en månad, den är över förväntan. Har den faktiskt mest ihop med tangentbordet, utmärkt stöd när man ligger ner. Kör den ihop med Iphone 3 och blåtand när jag inte är hemma, fungerar utan problem.

  Batteritiden känns nästan overklig.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har köpt 2 st, och är super nöjda med demn! Visst är inget perfekt små saker finns men inget och dra ner betyget!
  Uppfyller alla mina behov + slår ipad2 vilken dag som helst! (Haft ipad2/returnerad)
  Detta känns mycke mera komplett.
  Har inte Tangentbords versionen men ska köpa den som tillbehör när det kommer.

  Uppdate: Nu efter att ha installerat massor med spel/apps kan ge den fortfarande samma betyg ..
  nån gnällde på 3g!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Odelat nöjd med min. Uppdaterad till 3.1. Ingen lag i mitt tangentbord eller mus. Har en Samsung Galaxy S med tethering/AP utan root så behövs inte 3G utan den är alltid online oavsett var jag är.

  Strömmar film super med rätt mjukvara. Väntar bara på att hyra film som på Xoom...

  + Extra batteri
  + Upplösning
  + Kvalité
  + Tangentbordet
  + Frihet
  + HDMI

  - Kamera
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hmm, ingen 3G/4G (Oops, på en surfplatta 2011?!) och klarar inte av att spela upp video med samma upplösning som skärmen. Trist dealbreaker IMO.

  Sedan har Asus en lång & tråkig historik att överge sina egna produkter (för många till antalet) och inte komma med uppdateringar. Man släpper hellre en ny modell ist för att anstränga sig lite mer att göra rätt från början, samt supporta produkten och åtgärda brister i funktionalitet/buggar etc.

  + bra pris
  + Äntligen en lite mer högupplöst skärm (1280x800) och rätt teknik (LED-belyst IPS)
  + Inovativ lösning med det separata tgtbordet med inbyggt extra batterikapacitet som dessutom tycks kunna ladda huvudbatteriet i plattan (om jag förstått saken rätt)
  + Bra formgivning & design. Ytstrukturen gör den mindre kladdbenägen och säkrare att hålla i.

  Summa summarum: Så nära, men faller på mållinjen. Många starka sidor, men två allvarliga brister.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Jag var inte nöjd,
  1. Screen backlight bleeding i botten och sidorna.
  2. Mynet hittar min NAS och datorer men spelar inte video alltså jag provade 100 filmer och den spelade NULL.
  3. Brus i högtalarna.
  4. Webb läsaren frysar ibland
  5. Tangentbordet respons är lite långsamt.

  Net on Net i veddesta har bästa kund service, de tog emot den och fick mina pengar tillbaka direkt.

  Ska vänta på Samsung Tab 10.1 och hoppas att den är bättre.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiskt bra komination av surfplatta och laptop. Litet minus (men inte nog för att inte ge den 10 sjärnor) att den inte hanterar mkv filer i 720p så väl.

  ++ Tangentbord
  ++ Batteritid
  + Skärm, upplösning och uppdateringsfrekvens
  + Surfplatta och laptop i ett, man behöver inte välja det ena eller det andra längre.
  + Tar både usb-minnen och sd-kort förrutom det vanliga micro-sd kortet.

  - Filmformatstödet
  - Lite för populär för att man ska få ha den själv hemma.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Så otroligt häftig leksak. Gör allt vad jag vill att en mini pc // surfplatta skall göra. Skärmen är helt otrolig och hela os flyter på klockrent, aldrig något lagg med andra ord!

  Rekommenderar alla att köpa denna med keyboard dock!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  - Hur kan man inte ha 3G i hela den serien?
  - Väger för mycket för att man ska ha den i handel en längre stund. Ramen runt skärmen gör att man inte når mitten av skärmen när man håller den med båda händer. Det måste finnas någon genomtänkt ergonomi precis som när man jobbar med ett tangentbord. Eftersom den väger så mycket så är det svårt att hålla den med en hand och peka med det andra. (Under längre tid)
  -Bättre upplösning än många andra plattor men fortfarande långt ifrån en önskad upplösning.
  -Den har inte tillräckligt mycket för att den ska kosta mer än en iPad 2.

  + Unik tangentbord
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Grymt tablett, går riktigt bra. Känns både stabil i handen och otroligt enkel att använda. Bara ned sida skulle vara brist på 3G och jag hittar ram runt skärmen lite tjock. Jag rekommenderar denna tablett över någon annan (inte Har provat Ipad 2, men eftersom detta har ett tangentbord docka jag skulle nog ändå finna detta bättre)