Samsung SMT-C7160 250GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Digitalboxar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.42)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  OK, den här boxen hänger sig ibland vid flitig användning. Men det är bara att starta om så är allt lugnt. STORT LAGRINGSUTRYMME??? 250 eller 320 gb är det från början. Och om DU inte vill riskera något under garanti-tiden så är det väl klokt. NÄR den väl var ute så testade jag det som jag läst om på nätet - BYTA HÅRDDISK! Lite knepigt men det gick. Jag pluggade in en större SATA-hårddisk på.... ja, håll i Dig - 2 TERABYTE. Jodå, inga problem. Det enda är att när man kollar hur mycket ledigt utrymme som finns kvar, så känner lådan bara igen 1TB. Den klagar också på "litet ledigt hårddiskutrymme" när det är mindre än 100 gb kvar.
  Det här innebär alltså upp till 7-8 gånger mer lagringsutrymme än i standardutförandet. Skulle det fungera med en 4 TB hårddisk också? Jag ska testa vid tillfälle.
  Jag har inte hittat något riktigt bra sätt att föra över inspelat material till en PC exempelvis.
  Men för att i praktiken ha hur mycket lagringsutrymme som helst (!) har jag (jo, garantitiden har gått ut) gjort ett litet hål i locket så jag kan pilla ut de två kablarna till hårddisken. Sedan har jag lagt hårddisken ovanpå digitalboxen. Varför då? Jo, då kan jag lätt byta hårddisk när en har blivit fullmatad med program och filmer. Hårddiskarnas lagringspris per gigabyte har ju sjunkit och fortsätter att sjunka så att detta sätt att spara TV-material på är närmast genialiskt. Var rädd om hårddiskarna bara - ömtåligare än vanliga bebisar... Lycka till om Du också gör som jag. En väldigt bra box, som kanske går att hitta billigt eftersom det kommer nya leksaker som TIVO. Jag föredrar att själv föreslå vad jag är intresserad av så TIVO får vänta...

  2017 - Det går att överföra inspelat från boxen om man kopplar ihop den med en DVD-inspelare med hårddisk - seriekopplat så man fortfarande använder boxen som vanligt för att titta och att spela in. Problemet blir sedan att man från den DVD-inspelare jag har inte kan föra över på annat sätt än att kopiera till DVD-skivor. Jag använder RW-skivor som går att spela in på många gånger. Därefter kopiera till en dator. Krångligt? Jovisst. Men det går.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fungerar klockrent
 • Mycket bra
  2 år sedan
  lättskött, stor hd
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Inspelningsbar box är bland det bästa som finns, pausa live-TV är kungligt.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpt begagnad. Strul med kanaler i början, men det var nog mest relaterat till ComHem. Fungerar suveränt bra. Inga fläktljud som stör. Lite seg vid start, men jag överlever detta. Önskar det fanns möjlighet till att dimma ner displayen, har iaf inte hittat sådan möjlighet.

  Edit: Efter 2 veckor har jag upplevt lite konstigheter. Vid några tillfällen har alla betalkanaler plötsligt blivit svarta. De har kommit tillbaka nästa dag. En annan konstig sak är att fjärren plötsligt slutat funka, vet inte om det är sänd eller mottag. Har dock lyckats få liv igen efter lite joxande. Får sänka betyget ett snäpp.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Bra PVR-box med hyffsat utrymme, snabb och rapp när den väl har startat upp.
  Just uppstarten kan dock upplevas som lite seg, därav drar jag av två stjärnor.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Använd inspelningsbar HDTV-box Samsung SMT-C7160 med hårddisk. Givetvis har boxen dubbla tuners så det går att spela in och titta på tv samtidigt, eller spela in två olika program.

  Givetvis medföljer fjärrkontroll och strömkontak
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Den fungerar helt klockrent (efter senaste uppdateringen).
  Den är snabb och enkel.
  Vi gillar den och kan rekommendera den till andra.

  Utöver att det bra och det som uppfyller våra krav så finns det två stora negativa saker.

  1) Det går bara att spela in från 2st kanaler och då kan du inte kolla på en tredje (du får antingen kolla på någon av de kanaler du spelar in (antingen live eller tidsförskjutet/"time shift") eller kolla på något inspelat)

  2) Det kan ta lite tid att få fram EPG:n (den elektroniska programguiden) ibland. Kan vara ComHems fel eller boxen.
  Och ibland när man startar och spelar in direkt innan EPG har hunnit uppdaterats så uppdateras den inte förrän man stoppat inspelningen/arna.

  Men dessa två kan jag leva med.
  En snabb och bra burk som jag utan tvekan skulle köpa.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Riktigt bra box med gott om utrymme. Snabb EPG och bra menyer.
 • Dålig
  4 år sedan
  Jättebra när den är igång och funkar. Var mycket nöjd i början men nu när jag har haft den i över ett år så är jag inte alls lika nöjd längre.

  Dåligt:
  * Tar minuter att starta från avstängt läge.
  * Om man vill att den ska starta snabbt och därför ställer in att den bara ska gå till "sovläge" så fryser den sig ungefär en gång i veckan och man måste starta om den med strömbrytaren innan man kan starta den. Det innebär att den även missar eventuella inprogrammerade inspelningar.
  * Fläkten är tidvis högljudd och har blivit ännu mer högljudd med tiden.

  Bra:
  * Bild, ljud, funktioner, osv är bra-till-jättebra. Barnsjukdomarna den hade på dessa punkter när den kom har löst sig med (automatiska) firmware-uppgraderingar.
  * Gränssnittet är OK även om det känns lite gammalt, typ 2005-känsla. Inget XBMC direkt...

  Slutsats: Hade kunnat varit bra men startup-tiden och de frekventa krascherna drar ner betyget från en 8:a till en 2:a. Det är inte ett måndagsexemplar.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  23/1 Uppdaterat:

  Nu har jag haft den nya boxen som jag fick av Comhem i 4-5 dar och testkört den hårt. Den verkar vara en keeper. Fläkten har inget missljud alls denna gång, inte ens på full fart. Visst kan jag ändå tycka att den blåser väldigt kratigt emellanåt och därmed låter lite. Men nu känns det ändå OK. Låter nu ungefär lika som den Humax BXR HD+ jag hade innan.

  Denna nya box har heller inte haft några problem alls med bildflimmer på HDMI-upplösningen 1920x1080 50hz. Eller några andra problem alls faktiskt. Alla programeringar (ett 15-tal tester) har funkar galant, inga avbrott, hack eller liknande heller i bilden. Och inte heller verkar den lida av Comhems ökända "bilden blir en annan färg"- och ballar ur"-problematik.

  Så nu är jag grymt nöjd! Den är verkligen rapp i mjukvaran mot Humax BXR HD+ jag hade innan. Höjer upp betyget till en välförtjänt 9/10!.

  __________________________________________________________________________
  15/1 Uppdaterat:

  Haft lite problem med blidflimmer som kan härledas till nåt problem med HDMI-utmatningen på mitt exemplar.

  Även märkte vi igår att fläkten har ett kraftigt missljud när den drar igång för fullt, vilket den nu gör efter ca 1-3tim användning. Första 1-2 dygnen drog fläkten inte igång detta läge alls, skumt? Vi hörde den inte alls då. Men igår lät den som en "puttersmälla" eller liten centrifugerande tvättmaskin på kvällen. När den väl börjar illa går fläkten i maxfart ca 10-20min och då låter den rikigt fördjävlig illa. I övriga fläktlägen är den dock typ nästan helt knäpptyst.

  Har varit i kontakt med leverantören, & en ny box skickas nu till mig. Ett dåligt ex hoppas jag.

  Återkommer därefter. Sänker betyget så länge.

  (i övrigt är den as-grym, interfacet rockar, den är snabb i menyer och kanalbyten mm och bilden är riktigt fin. dessutom har den massa bra inställningsmöjligheter)

  __________________________________________________________________________

  Precis kopplat in boxen och testkört en timme! Lite tidigt att ge omdömme, men ger ett initialt omdömme nu (uppdaterar om nån vecka när jag vet mer om stabiliteten).

  Grymt bra första intryck! Riktigt fin bild, kalasbra inställningsmöjligheter, logisk mjukvara!
  EPG:n är riktigt bra och trevlig att se på och navigera i.

  Dessutom tyst och fint ljud i den (fläkten är minst lika tyst som i den Humax BXR HD+ box som jag haft tidigare till Boxers utbud).

  Så just nu kan jag bara ge den full pott.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har fungerat mycket bra hos mig.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Den här boxen är grym. Jag har två stycken nu och har aldrig haft något problem med vare sig högt fläktljud eller något annat.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt skräp
  Hänger sig ofta
  Klockan tappar tiden
  Måste ofta startas om med strömbrytaren
  Väldigt långsam uppdatering av programguiden
  Lång startup tid
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Hänger sig ibland.
  Har lång startuptid.
  Bra att fläkten inte går hela tiden.
  Min hårddisk är 320 GB
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Plus:
  * Bra och smidig Guide/EPG
  * Snabba Kanalbyten
  * Godkända inställningsmöjligheter

  Minus:
  * 50mm Delta-fläkt som surrar på rejält
  * Långsam uppstart från Djup-standby

  Sammanfattningsvis:
  Efter ett byte till en mer tystgående fläkt är boxen ypperlig. Att den är långsam i uppstarten kan jag leva med.
  Garantin hävs ju tyvärr i och med bytet av fläkt men denna modifiering ansåg jag vara nödvändig.

  Ps. Betyget jag ger gäller originalutförandet. Att det är såpass lågt beror givetvis på den irriterande fläkten som var ett stort minus!

  Om Samsung från början hade brytt sig om att montera en fläkt med godkänd ljudnivå hade boxen fått topp-betyg.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  OK inspelare inte mer. Jämfört med min andra inspelningsbara HD box (Humax) är denna ett ganska rejält nerköp. Knepig navigering, hackig och småbuggig. Användargränssnittet känns väldigt föråldrat och är väldigt osmidigt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Spela in två program samtidigt
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Halvnöjd, låter för mycket ibland och många konstiga buggar när man navigerar och inte helt logiska knapptryckningar för olika kommandon. Men i övrigt stabil.
 • Bra
  6 år sedan
  Sådär nöjd faktiskt. Menyer och dyl flyter bra och fjärren är skön. Dock är ljud/bildinställningar lite snålt i boxen och jag har problem att få ur surround via HDMI:n in i min reciever. Vet inte om det är boxens eller recieverns fel.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra bild,ljud,inspelnig mm... MEN OBS! FLÄKTEN gör mig GALEN ! Trots inne på översyn 2ggr. så är det inget fel enl. Samsung ?? Har ställt den på underlag, luftigt mm.. inget hjälper. Värst efter ca. 2-3tim. Ny mjukvara under utveckling säger Samsung, men NÄR ,det kan dom inte svara på. Dålig framförhållning tycker jag, NÅGON tidsuppfattning måste väl ändå finnas ?? Tvekar på Samsungs grejer överhuvudtaget nu. Tyvärr Samsung !
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Snabb och gör vad den ska.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Skönt att kunna spela in program. Smart med timeshift - tryck på "pause" och gå ut i köket och gör en kopp kaffe, kom tillbaka och tryck på "play" och fortsätt titta där du slutade. Design på menyn osv smälter bra ihop med övrig utrustning jag har från Samsung.

  Det tråkiga är att den är ganska långsam på att starta från standby. Likaså hänger den sig någon gång då och då. Ljudet buggar sig ibland när man spolar i inspelat material eller har "klippt/beskurit" en redan gjord inspelning. Hoppas det kommer en uppdatering så att det fixas, men nu får den "bara" 8 stjärnor pga de felen. För övrigt är den riktigt bra!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Riktigt bra box, tycker att fjärren som med så många andra Samsungprylar inte "känns" bra. lite plastig.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fördelar:
  - Snabba kanalbyten.
  - Bra EPG, byter inte kanal medans man zappar runt i EPGn som gamla boxen gjorde.

  Nackdelar:
  - Lång kallstart, ca 30 sekunder.

  Edit 110913: Efter senaste uppdateringen så sparas den valda upplösningen, så plus en stjärna nu när det är fixat.

  Edit 110922: Ljudet via HDMI klippte var 10e-30e sekund när jag hade boxen inkopplad direkt till TVn (Samsung) så jag fick lov att använda analoga ljudet. Men nu har jag kopplat boxen till en receiver (Onkyo TX-NR609) och då klipper inte ljudet längre.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Instämmer i de senaste omdömena nedan, inte upplevt några problem alls hittills.. snabb och smidigt gränssnitt gör den underbar att använda... rekommenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Helt Fantastisk! Kollar på tv i superkvalite och kan pausa och spola när jag vill...underbart! Tveka inte köp köp köp! Kommer revolutionera erat tv-tittande på ett sätt ni inte trodde var möjligt..
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Högljudd fläkt som varvar upp till max efter en stunds TV-tittande.

  Hänger sig vid olika tillfällen. Ibland i stand-by läge ibland i inspelningsläge, vilket resulterar i förstörda inspelningar.

  Tappar inställd upplösning varje gång den går ner i stand-by.

  Lång uppstartstid.

  Ljudet hackar via digital out.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Har börjat hänga sig, den står dock på dygnet runt men vet inte om det är att det blir för varmt i mitt mediaskåp, behöver säkert fler fläktar.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Lite trög i uppstart, annars helt kanon!
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  ngt "buggig",pixlig bild av o till på HD kanaler
  trögstartad
 • Bra
  6 år sedan
  Bra bild och ljud. Enkel och snygg meny där allt är lätt att hitta. Enkelt att spela in. Bra EPG.

  Det som jag stör mig på är att den är riktigt seg att starta igång, och att jag inte lyckas få displayen på fronten av maskinen att visa klocka som på min gamla Humax. Ska det ens gå på denna Samsung?
 • Perfekt
  6 år sedan
  Än så länge klockren haft den i drygt 2 veckor och inga problem. Ger riktigt bra ljud både på HD kanalerna och även ett lyft på SD kanalerna.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har uppdaterat mina kommentarer, mina problem verkar ha varit att boxen varje natt går tillbaka till låg upplösning (trots att det ser ut som om man kör högsta upplösningen), men fortfarande är det några SD kanaler som inte ger bra bild (och Humax 5000 boxen gav bättre bild på dessa kanaler).
  Har inte testat inspelningsfunktionen ännu
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Jag hade en Humax 5000c innan denna apparat,och enligt mig så är Samsungen otroligt mycket bättre på att visa SD material.Annars när det gäller HD så tycker jag dom är ganska lika.EPGn är snabb och smidig,och att spela in är hur snabbt och enkelt som helst.Min TV är en Panasonic G20E..
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Föregående recensent har rätt i det den skriver!

  Vill lägga till detta som lite mer info:

  Fläkten låter knappt
  Bilden är bra
  Info & Epg går snabbt att få fram utan att det ska laddas.
  Timeshare funktionen är enormt grym att ha!
  Fungerar bra att spela in samtidigt som man pausar i ett annat program.

  Har inte upplevt några problem eller buggar med denna än så länge!

  Är grymt nöjd med detta inköpet!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Ett riktigt lyft i förhållande till min gamla Humax! Smidig o enkel. Bra EPG-funktioner. Mycket bra bild utan colourbanding o andra felaktigheter!! Eliminerar ojämnt ljud mellan kanaler. Timesharefumktionen är riktigt trevlig.