Sony Bravia KDL-55NX723

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (120)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Galet bra svärta..nästan lite jobbigt då svart verkligen blir svart ! Fantastisk bild.. har inget att klaga på förutom de smått värdelösa högtalarna..

  Kontakter sitter på sidan vilket gör att man kan hänga upp denna tv dikt mot väggen. När tvn är avstängd liknar den en tavla . Mycket vacker ..ångrar inte en sekund på detta köp !
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Jag har inget stort att klaga på, men det finns några små detaljer som kunde varit bättre :)

  Ljudet:
  Inbyggda högtalarna är riktigt dåliga och den där foten med extra högtalare i låter sämre än allt annat jag hört hittills i mitt liv :)

  En klockradio från 80-talet har mer välljud än den där högtalarfoten.

  3D:
  3D-brillor är väldigt dyra till den här tv:n.
  Inget stort problem eftersom det knappt finns 3D material nog för att ens locka till köp, men när konkurrenterna har brillor för under halva priset så känns det tråkigt.

  Bildvisning:
  Jag får inte TV:n att visa Jpeg-bilder från min systemkamera.
  Har provat olika konverteringar, upplösningar osv. Inget funkar.

  Fjärren är riktigt plastig och det knakar i plasten när man använder den.

  Bortsett från dessa små skavanker så är TV:n underbar :)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Har äntligen köpt denna suveräna TV. Makalös svärta och underbar bild i högupplösta material. Dock sämmre på lågupplöst material som t ex TV-sändningar, men det var ganska väntat. Min förra plasma var bättre på det. Hur som helst, det som gör att denna TV är så bra är den otroliga svärtan som riktigt lyfter fram bilden i mörka scener. Ingen clouding eller ljusa kanter heller. Den dynamiska belysningen gör underverk. Ska inte kasta skit på andra märken vad gäller clouding eller ljusare partier i hörnen men denna TV verkligen spöar skiten ur andra märken med edge-led belysning.

  Finns hur mycket olika reglage som helst att pilla på när det gäller bildinställningar men det ser som vanligt bäst ut med det mesta avstängt för att få en så naturlig bild som möjligt. Efter en del pillande har jag kommit fram till följande bildinställningar som passar bäst för mig när jag tittar på TV i mörk miljö. För ljusare miljö höjer jag bara bakgrundsbelysningen till max

  Följande är mina bildinställningar:

  Picture Mode: Personlig
  Backlight: 3 (Höjer denna vid ljusare miljö)
  Picture: Max
  Brightness: 50
  Color: 50
  Hue: 0
  Color Temperature: Varm 2
  Sharpness: 15 (Höjer denna ibland med lågupplöst material)
  Noise Reduction: av
  MPEG Noise Reduction: av
  Dot noise reduction: av
  Motionflow: Tydlig
  CineMotion: Auto 2

  -Advanced Settings submenu-
  Black Corrector: av
  Adv. Contrast Enhancer: av
  Gamma: 0
  LED Dynamic Control: Standard
  Auto Light Limiter: av
  Clear White: av
  Live Color: av
  White Balance: se nedan
  Detail Enhancer: av
  Edge Enhancer: av
  Skin Naturalizer: gråad
  i/p Conversion Preference: gråad

  -White Balance submenu-
  R-Gain: -2
  G-Gain: -1
  B-Gain: -3
  R-Bias: 0
  G-Bias: 0
  B-Bias: 0

  --Screen menu--
  Wide Mode: Full
  Auto Wide: av
  4:3 Default: Gråad
  Auto Display Area: av
  Display Area: Normal
  Screen Position: Gråad
  Vertical Size: Gråad

  Har inte testat 3D och kommer inte att göra det eftersom jag inte alls är intresserad av det så mitt omdöme gäller endast bilden i 2D.

  Det finns några nackdelar med TV:n och det är att betraktningsvinkeln inte är den bästa. Tittar man från sidan så vattnas färger och svärta ut men detta gäller endast vid extrema vinklar och det påverkar inte mig alls. Och Tv:n kan inte hantera så många olika mediaformat som t ex MKV-filer tyvärr. Glaset reflekterar en del också. Men överlag så är jag mycket nöjd och för det priset som jag fick den för så är den otroligt prisvärd. Tänk på att denna TV kostade ca 24000kr för ett år sedan och nu har den gått ner i pris med över 50%!

  Jag kan verkligen rekommendera denna tv om man bara är intresserad av TV i 2D och tittar främst på högupplösta material. Betyget blir en nia och tappar en stjärna pga betraktningsvinkeln.
 • Bra
  5 år sedan
  Tvn är stor, jag hade innan en samsung serie 6, 40 tum. Jag måste säga att storleken är helt förbluffande. Bilden där emot är inte mycket bättre än på samsungen som är 3 år gammal. detta är inte något positivt.

  har än inte testat 3d så säger inget om den.

  bra bild i fullhd, ser man från sämre bildkällor blir bilden mycket mycket sämre.

  värd 15000 kr ? Nja kan rekomendera anderssons tv dock inte 3d men minst lika bra bild.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt nöjd med denna TVn. Svärtan är riktigt bra, och i jämförelse med min 6 år gamla Sony så är svärtan enorm.

  Jag trodde dock att "dynamic edge LED" som Sony kallar det skulle dimma bakgrundsljuset lokalt, men vid t ex eftertexterna verkar den nästan justera allt bakgrundsljus och inte bara bakom den vita texten. Allt sånt går ju ändå stänga av men jag gillar ändå att ha det igång för att få så bra svärta som möjligt.

  I övrigt så fick jag pilla lite med inställningarna för bakgrundsljus etc. för att få till bilden som jag vill ha den. Förinställda "scener", dvs hur tv'n ska hantera bilden med t ex motionflow upplever jag förbättrar bildkvaliteten bra om källan är dåligt, t ex SD-matrial från digitalboxen. Men om källan är bra, t ex blu-ray film så föredrar jag att inte ha någon bildförbättring, vilket snarare verkar försämra skärpan.

  Den glatta ytan på tv'n gör att en del reflektioner syns, mörkt rum med lampa tänd kan störa rejält - så det är bara att släcka ner vid filmtittande och planera hur lampor står så att man inte får några reflektioner. Glaset är dock lite tonat, och jag upplever faktiskt inte några störande reflektioner trots strålande sol ute. Men som andra sagt så bör man nog undvika att placera tv'n så att ett fönster står bakom.

  Inbyggda digitalmottagaren fungerar riktigt bra med (dock bara testat kabeltv i SD än så länge). Men köp inte tv'n för den inbyggda webläsaren! Denna stödjer inte flash samt är riktigt seg.

  Annars en riktigt bra tv för pengarna! Gav 13k för min, vilket var ett kap.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helnöjd med denna efter att ha haft den ett par veckor. Speciellt glad för svärtan som är mycket bra och avsevärt bättre än min 4år gamla LCD (som även den för sin tid hade erkänt bra svärta). Det syns att utvecklingen verkligen gått framåt på den sidan. Bytet från 46" -> 55" var också ett litet lyft.

  Reflektioner från glaset den har var jag lite orolig för men det är inget som stör mig alls. Eventuellt kan det vara störande om man har ett fönster på väggen motsatt TV:n. Alla TV-skärmar reflekterar ljus men med glas som denna har blir föremål synliga till skillnad från en matt LCD där reflekterat ljus blir mer en diffus massa. Se till att ha öppet köp om du är osäker men låt det inte avskräcka helt, glasytan gör samtidigt att den ser fantastiskt bra ut, bidrar lite till bildkvalitén och skyddar mot repor och stänk. Glaset är också till viss del anti-reflekterande, i den mån glas kan vara det dvs.

  Jag fick den 'monolithiska foten' (SU-B551S) som löper längs med hela TV:n på köpet och måste säga att den tillsammans med TV:n ser fantastiskt bra ut. Tv:n lutar 6 grader bakåt i det stället vilket antagligen är ett rent estetiskt val. Rent tekniskt så måste det vara bättre att se på TV:n precis rakt framifrån och för att uppnå det med den foten måste TV:ns horisontella centrum vara 30cm under ögonhöjd (på 3m tittavstånd) vilket (lite beroende på soffhöjd) i praktiken betyder att tv-bänken ska vara kanske runt 10-20cm hög... :) Med det sagt så försämrar lutningen inte bilden under 'normala' förhållanden märkbart heller, man tänker inte heller på att den lutar lite bakåt när man tittar på den framifrån. Men har man en riktigt hög tv-bänk, så man riktigt tittar uppåt på tv:n så kan man säkert tappa lite kontrast om man tittar kritiskt (med den vanliga medföljande foten kan man dock välja om den ska luta eller ej så valet finns alltid).

  När det gäller nätverks-funktioner så har den lite appar och s.k. 'widgets' såsom youtube, music unlimited, facebook, twitter - inget jag provat eller kommer att använda. Den kan uppdatera sin mjukvara över wifi/internet men det är väl tveksamt om någon ny revolutionerande sak kommer att dyka upp. Hade den haft möjlighet till att visa SVTplay hade den nog fått 10/10, hade varit riktigt användbart.

  Med wifi-direct kan man närsomhelst skicka bilder/musik/filmer till den från en smart-phone över sitt nätverk, kan vara lite roligt och praktiskt om man vill visa nåt för sina vänner. Den var överraskande snabb på detta, byta bild, spola i musik etc. De filmsnuttar jag testade med häromkvällen stödde den dock inte så för just film är det inte klockrent.

  Jag har inte några döda pixlar, ingen som helst clouding eller någon form av backlight bleeding från kanter/hörn.