Sony Bravia KDL-46EX723

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (148)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  Köpte denna TV mest med anledning av priset (6990:-). Har tidigare haft Plasma (G30) hemma för att testa men eftersom jag var känsligt för s.k. RBE fick den åka tillbaka. Efter mycket dividerande bestämde jag mig för denna eftersom jag inte hade lust att vänta ett helt år till på att 2012 års modeller skulle sjunka i pris. Spontant så verkar det vara en kanon-TV för priset.

  (+) Kompetent TV, bra bild efter justering. Bra svärta (bättre än en hel del billiga plasma och de flesta LCD). Flyt i bilden. Mängder av inställningar (som fungerar till skillnad från konkurrenterna). Har "scanning/strobing backlight" (Motionflow = clear). Drar bara en bråkdel så mkt ström som en plasma. Visar inga konstiga gradienter (posterization) som min plasma hade (folk såg ut som färgreducerade "gif-bilder" i ansiktet). Och så låter den inget heller, och värmer inte upp rummet till skillnad från plasma. Inbyggd DVB-T2. Rätt så vettig DVB-EPG med PiP (Panasonic kopplade ju ifrån tunern när man gick in EPG:n och ex Philips tvingar ju in folk i en trög IP-EPG). PiP / PaP för ex HDMI + DVB eller text-tv. Enligt recensioner väldigt responsiv panel som är i princip fri från ghosting. Riktigt bra på att skala upp SD-material.

  (-) Rätt så lam "Smart TV" (om man bryr sig). Tar som sagt en stund på sig att vakna från standby och bli helt responsiv i alla avseenden (bilden kommer dock rätt fort). Menyerna är röriga minst sagt, men det finns mer inställningar än man först hittar. Ljudet är riktigt tunt som vanligt med LCD-LED. Betraktningsvinklarna är dåliga, kanske inte sämst bland LCD men ändå, finns gott om LCD som har bättre vinklar (IPS-paneler). Kontakter pekar bakåt dumt nog (men jag har min på bänk så det kvittar). 3D är enligt uppgift rätt dåligt. Fil-stöd helt under isen (har HTPC själv).

  (--) Rätt rejält med dirty screen effect / banding, något som jag inte upptäckte direkt. Med TV:n som referens gick jag tillbaka till butiker och kollade på LG etc och det var samma sak där. Så jag behöll denna trots allt. Helt klart det största problemet med LCD alltjämt, trots att alla "experter" bara tjatar om clouding.

  Allmänna kommentarer:

  Matt skärm ett plus, men drar ändå åt sig reflektioner givetvis. Blir lite diffusa och den matta skärmen ger kanske en lite annan karaktär jämfört med glasfront. En smaksak skulle jag tro. VA-panelen har som sagt inte jättebra vinklar men har å andra sidan ingen IPS glare eller dylikt.

  Wifi-dongel gick som sagt att få gratis om man ville ha. Sony avslutade tyvärr erbjudandet den 31:e mars! Jag kör med en billig switch från tp-link för att dela trådat nätverk mellan flera olika apparater i TV-bänken.

  Oklart riktigt hur TV:n hanterar olika uppdateringsfrekvenser. Den lär klara 24Hz o den grejen utan anmärkning, men läste nånstans att den inte var lika smidig på 50Hz (ungefär som Panasonic då kanske?). Tål att undersökas.

  Kanalbyten är varken snabba eller riktigt långsamma. Mer ... godkända (med DVB-T2). Dock snabbare än vad Panasonic G30 var iaf.

  Lite ljusare i nedre hörnen. Men inte så panikartat mkt bleeding som jag hade väntat mig. Clouding har jag inte sett. Lite mer oroad över DSE isf.

  Input lag = ??? Har ingen aning här. Recensioner har ju givit olika resultat. Kan bero på vilken panel som sitter i (Samsung eller AUO). Säkert mer lag än vad man skulle önska men fortfarande ingen värsting om man justerar lite.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Har haft TV:n en vecka nu och gjort de ev inställningar som man vill ha. Grymt nöjd med bilden - det är ju trots allt det man har en TV till. Grym färgåtergivning, känns naturlig. Helt ok ljud för att vara en plattv.
  Funkar riktigt bra direkt "ur lådan". Otroligt enkel installation.
  Trots vad någon annan skrivit nedan, gillar jag menyn. Tycker den är enkel att överskåda.
  Har bara en vanlig mottagning av TV (inga HD-kanaler) och bara DVD, men får ändå grym bild. Är positivt överraskad. Krävs dock att man har HDMI-kablar för att få bra bild. SCART ger inte den valmöjligheten på mina enheter. Med HDMI, så "skalar" mina enheter upp det till fejkad HD-kvalité. Resultatet är förbluffande bra.

  Tyvärr gillar jag inte 3D, så jag har inga glasögon och alltså inget omdöme om det. Ångrar jag mig, får jag väl köpa glasögonen..

  + Bra bild direkt utan förkunskaper.
  + Kvalitetskänsla
  + Bra fjärrkontroll
  + Älskar den inbyggda Youtube
  + Många ingångar
  + Inbyggda digitalboxen
  + PiP (Bild i bilden/tvillingbild)

  - Lite få appar
  - Ingen wifi på köpet (därav priset)
  - Bara en scartkontakt
  - Hade velat ha bättre "tangentbord" när man surfar.

  Köpte TV:n på SIBA för 6.990:-.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Nöjd efter ett par dagars användande. Tycker dock att det är märkligt att större sidor som anger hur de kalibrerat tv'n för bästa bild skiljer så mycket åt i inställningarna.

  + Snygg
  + Priset
  + Wifi Dongle med via sony.se om du registrerar/registrerade köpet

  - Mediaspelaren som tar begränsat med format, läs under egenskaper här på PJ.
  - Kanalsorteringen, verkar som man behöver byta land på tv'n för att kunna sortera digitalt med comhem, känns omständigt.
  5 år sedan
 • Acceptabel
  + Snygg
  + Tar "liten" plats
  +Bra bildkvalitet

  -Du som kund får "googla" på vad för filmformat den stödjer
  -Stödjer endast mpeg via filmvisning på USB-sticka, så var beredd att få konvertera om alla filmer till mp4 etc innan du pluggar in USB minnet i tv:n
  -Manualen, både den i tv:n och pappersformat är ett skämt att ens kalla manual
  -Menysystemet, Man blir mer förvirrad än övriga tv

  Min åsikt..Då jag ville ha en tv:n som kunde spela .mkv via USB minnet direkt så är jag extremt besviken på tv:n, Känns som jag lika bra kunde köpt mig netonnet´s tv istället
  5 år sedan
 • Mycket bra
  "Ett mirakel som kallas Aktiv 3D"
  Helt nöjd med 3d funktionen. Kör via laptop och hdmi-kabel
  Att spela upp filmfiler via USB eller nätverk fungerar däremot dåligt.
  Står inget i manualen om vilka format som stöds.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Väldigt nöjd än så länge (bara dag 2). Köpte den för 6.799 hos Expert på Backaplan, Göteborg, i deras "Outlet" rensning. Den ska användas som familjens vanlig tv i vardagsrummet. Ingen internet, inga ljudanläggningar, bara vanlig nyheter, inredningsprogram, House och dylikt, och lite vanlig dvd-uppspelning för att underhålla barn.

  Vi har Telias tv och vi var väldigt nöjda med bilden igår kväll, och ljudet var helt ok. Sonyn ersätter en 42 tums LG LED tv jag köpte för 2 år sedan och var väldigt besviken med (allvarlig clouding, världens sämsta fjärrkontroll, och otroligt långsamma meny). Konstigt nog var LGn nästan precis samma pris 1 år sedan trots att den är mindre och ganska så kass.

  Jag hade faktiskt köpt en retur ex av Samsungs UE55D7005 för 11.490 hos El Giganten på Backaplan, men den tog jag tillbaka inom 2 timmar: synbart skadad skärm, 2 st kablar saknades och fjärrkontrollen helt ur funktion (de tyligen inte ens tittar i lådan på El Giganten vid returer). Ingen tveckan att Samsungen är snygg, men det kändes väldigt "plastig" och billigt i jämförelsen med Sonyn. Jag har också hört att de har världens sämsta kundservice/support och att deras Flash player är trasig sedan en mjukvaruuppdatering.

  Direkt när man tar ut Sonyn från lådan får man en kvalitetskänsla: t ex väldigt tung bas. Det känns som en pålitlig BMW i jämförelsen med Samsungs snygg Opel: trots en snygg design är den fortfarande bara en Opel. Jag är ingen prylnörd, så jag kan inte jämföra alla specifikationer, men jag vet att man stoppar in en hdmi kabel och den funkar = nöjd kund.

  Finns pytte pytte lite clouding i varje nedre horn, men ärligt talat skulle jag inte ha hittat det om jag hade inte släckt varje ljuskälla i huset och dragit alla gardiner, och även då var det nästan omöjligt att uppteka. (Frugan tror jag är galen att ens kolla sådana saker.)

  Jag skulle helst ha haft med ett inbygddt trådlöst nätverkskort, men det kostar 900 kr om jag vill köpa denna usb adapter. Jag tänker inte göra det, pga efter ungefär 10 samtal med olika försäljare har jag dragit slutsatsen att bra internet-i-tv är fortfarande minst 5 år i framtiden. Om man vill visa upp internet grejor på tv skärmen måste man helt enkelt koppla en dator till teven. How hard can it be?

  Den 2 årig LG blir en spel skärm till Playstation 3 (den ersätter en dålig 32 tums Andersson utan hdmi ingång), så egentligen, den nöjdaste människa i huset blir en 11 årig pojke som får 10 ggr bättre bild på sina spel.

  Och Andersson ersätter en trasig liten tjock Samsung som efter typ 15 år hade gjort sitt. The circle of life...
  5 år sedan