Acer Aspire One 522 - 1,0GHz DC 1GB 250GB 10"

 Lägg i lista  Jämför
Aspire One 522 från Acer är en prisbillig netbook med dubbelkärnig processor, 250 GB hårddisk och 10-tumsskärn. Omdömena från Prisjakts användare är goda och maskinen levereras med Windows 7 Starter som operativsystem. Lanserad 2011. Stäng
Aspire One 522 från Acer är en prisbillig netbook med dubbelkärnig processor, 250 GB hårddisk och 10-tumsskärn. Omdömena från Prisjakts användare är goda och maskinen levereras me... Läs mer
Jämför pris på alla Acer Bärbara datorer (425)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Jag och min polare var ute efter en smidig bärbar med bra prestanda. Som alltid när jag planerar köpa ny teknik så pluggar jag på och läser tester och andras erfarenheter om det. Den här datorn uppfyllde på papper nästan allt jag önskade.

  Vi ville få den så vass som möjligt så vi köpte till: Corsair SSD Force Series F40, 40GB, Crucial 4 GB ramminne och ett Hiyatek hårddiskkabinett. Beställningen gjordes sent på lördag och allt kom fram med posten på tisdagen.

  Jag bytte ut hddn och satte 250gb hddn i externa chassit. Bytte även ut 1GB modul till 4GB. Installerade Windows 7 64bit på SSD'n. Det rockar. Otroligt smidig snabb bärbar. Skärmen är jättefin. Provade köra igång "Avatar" i fullHD i VLC och aktiverade givetvis GPU-acceleration. Flyter på som bara den. Och då streamar jag filmen via nätverket. HDMI till 46" Sony funkar kanon. Quakelive är fullt spelbart.

  Datorn är väldigt tyst och genererar knappt någon värme. Jag rekomenderar varmt det här paketet! Tack komplett för snabb leverans och bra pris.
 • Alla omdömen

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  "Copper-shim" moddade processorkylaren.
  (Bytte ut värmekudden mellan cpu och kylaren mot en 15 x 15 x 0,5mm kopparplatta med kylpasta på båda sidorna.)

  Sänkte temperaturen från 90C till 70C vid Prime95 test.

  Vid "normal" tung belastning gick det från 80-85C till 60-70C.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Köpte denna refurbished från acershop på tradera för 1900 kr inkl frakt, jätteprisvärt och inga problem änsålänge.

  Köpte även till 1x4 gb SO-dimm 204-stifts ramminne för 200 spänn, vilket är en jätteprisvärd (vissa skulle säga nödvändig) uppgradering till denna eftersom det främst är ramen som är flaskhalsen på denna datorn.

  Har Windows 7 Premium gratis(Använd 32-bit istället för 64-bit om ni kan eftersom drivrutinerna som man kan ladda ned till denna är anpassade för det) från skolan för att kunna utnyttja uppgraderingen till fullo(Windows starter som medföljer stödjer bara upp till 2 gb ram).

  Vad gäller ramutbyte ska ni gå in på denna youtubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=TruhRYj6vcQ och följa 4554garys och faintballs kommentarer. Min laptop skadades inte överhuvudtaget när jag gjorde så men var försiktiga och ta det lugnt, stressa ej.

  Datorn kan nu spela äkta 1080p utan några som helst problem och upplösningen är verkligen ett lyft från 1024. Innan ni köper se till att det är denna ni får och inte den andra billigare varianten 522E med sämre upplösning osv.

  En mycket prisvärd uppgradering. Datorn är högpresterande för priset, tangentbordet bra, den är tyst och blir inte för varm.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Är mycket nöjd med denna lilla maskin,
  MEN tänkte bara utfärda en varning till framtida köpare.

  Jag beställde denna via pixmania i tron att alla 522 or var likadana, men ack så fel man kan ha.
  Förväntade mej en netbook med 1280x720 skärm, C-50 prcessor, 6-cells batteri och radeon 6250 grafik.

  Jag fick: 1024x600 skärm, C-60 processor, 3-cells batteri och radeon 6290 grafik!
  Så både bättre å sämre än förväntat. Surt dock då det var den högupplösta skärmen jag vill åt :(

  Så försäkra er om vad ni får innan ni lägger ordern
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har nu köpt denna lilla maskin, och den håller hög kvalitet måste jag säga. Men det man kan läsa överallt stämmer - hårddisken är väldigt slö. Konstanta väntetider, för att öppna menyer, mappar, program och så vidare.

  Givetvis har detta att göra med att det sitter lite snålt med minne i burken också. Kommer att stoppa i en 4gb sticka för 200 kr, även om jag bara kommer kunna utnyttja 2gb med W7 Starter - man kanske byter operativsystem i framtiden.

  Skärmen är jag annars imponerad av.. Krisp och hyfsade färger efter att man genomfört windows egna kalibrering.

  För pengarna - kanon!

  Minusstjärnor för:
  - Snålt med minne
  - Slö hårddisk

  Uppdatering: Har stoppat i 2gb minne nu, och kan säga att det gjorde stor skillnad. Den känns piggare nu, helt klart. Eftersom växlingsfilen inte behöver skrivas konstant tänker man inte på hårddiskens hastighet så mycket heller.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Köpte min i våras tillsammans med ett 2 GB 1333 MHz minneskort, vilket jag (efter lite bök, läs GuranTwos omdöme) genast monterade. Förinstallerade Windows 7 Starter och Office Starter fungerar utmärkt, tangentbordet är riktigt bra inte minst layoutmässigt, ljudnivån är låg, skärmupplösningen hög och prestanda riktigt bra för att vara en så liten dator.
  Enda nackdelen skulle vara att hårddisken inte är direkt jättesnabb, men det visste jag om innan köpet. Priserna på SSD-diskar kryper ju nedåt allt eftersom, så tids nog kanske jag slänger in en sådan istället.
  Rekommenderas varmt!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Hur kan en dator som spelar upp högupplöst film (1080p) på ett alldeles strålande sätt via HDMI vara så otroligt seg på allting annat? Kanske jag hade jag för höga förväntningar på denna netbook, kanske är det en uppgradering av minnet som behövs.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Acer har vuxit dom senaste åren och tummar inte längre lika mycket på kvaliten. Enligt min erfarenhet har det alltid varit någon komponent som inte riktigt hållit måttet. Fläktarna har också låtit något förfärligt, både i laptops och stationära datorer.

  I och med Acer Aspire One 522 har Acer lyckats bra med fläkten som är tyst. Jag har hittills provat lite äldre spel och fläkten verkar inte ha något "överläge" som trillar in när grafiken blir krävande. Datorn känns väl ihopsatt och är stadig. Skärmen ger ifrån sig motstånd när man vrider den upp och ner, bra!

  Jag köpte min dator på Siba och som vanligt var det makalöst mycket skräp förinstallerat. Jag satte mig ner och trimmade bort det värsta. Efter det gick det faktiskt att använda datorn. Jag tycker dock att det är direkt korkat att skeppa ut en dator av det här slaget med endast en gig i internminne. Herregud det är ju en 64 bittars!

  Läste runt lite och kollade på Youtube inför bytet av internminne. Jag har svårt att förstå hur man ska kunna få bort tangentbordet utan att använda en kniv. En tysk på Youtube använde ett kreditkort! Undrar just hur tunna kreditkorten är i tyskland. Har man väl fått bort tangentbordet är resten enkelt. Och ta för guds skull inte bort tangentbordet helt och hållet från datorkroppen, bara vik det åt sidan. Notera att piggarna som håller ner tangentbordet på sidorna inte går att skjuta in!

  Windows 7 Starter fungerar fint med 2 gig i internminne. Acer påstår att det är max 1 gig som gäller för denna dator om man vill använda Starter men det stämmer alltså inte.

  Datorn är märkbart snabbare efter uppgradering av internminne. Om priserna på SSD:er droppar lite så kanske jag trycker in en sådan också.

  Batteriet håller i minst 4 timmar. Och då snackar jag krävande användning, film, spel, bildbehandling, surf mm. Det är oerhört skönt att kunna sitta med datorn i knät(utan sladden!) en hel kväll och inte behöva oroa sig för att batteriet ska ta slut. Man kan tom sitta och spela spel utan sladden. Det tar dock lång tid att ladda batteriet igen efter full urladdning. Räkna med 1-2 timmar!

  Går överraskande bra att skriva på tangentbordet. Känslan påminner faktiskt lite om macens tangentbord med precis lagom motstånd i knapparna. Dessa är också logiskt placerade och framför allt < > tangenterna sitter på rätt sida.
  Datorn är precis så liten och lätt att man inte drar sig för att ta med den överallt. Samtidigt är upplösningen tillräcklig för att surfandet inte ska bli lidande.

  Filmer flyter på bra och bilden blir riktigt bra! Ljudet är nästan obefintligt men kopplar man in externa högtalare(eller hörlurar) låter det överraskande bra.

  Läser man vad som skrivits om Acer Aspire One 522 här på Prisjakt så fattar man rätt snabbt att den här datorn riktar sig till krävande datoranvändare och den levererar! Den är datorn är en netbook men den upplevs som en "riktig" dator.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kanondator med bra grafik och skärm 1268*720. Det är bättre upplösning än andra netbooks. Det behövs bara lite fixning för att få allt perfekt. Den är lite långsam i originalkonfiguration men det är ENKELT att fixa.
  Minnet på 1G är för litet för Windows 7 * 32, starter. Det kostar c:a 170 sek att sätta in ett Corsair 2G 1333Mhz kort. Instruktionsvideo finns på uTube. När du tar loss tangentbordet behöver du något som är väldigt tunnbladigt för att komma mellan tangentbordet och datorramen. De 5 små plasthållarna i överkant är rörliga och skall pressas tillbaka. Hållarna är omtåliga och skall bara tryckas uppåt, in i ramen. Inget våld behövs, om du tror det gör du fel! Börja i överkantens mitt samt böj tangentbordet försiktigt uppåt. Hållarna på sidorna är inte rörliga. Titta på tangentbordet med god belysning. I ytterkant av tangentbordet löper en tunn (0,6 mm), upphöjd metallram. Bladet/eggen skall pressas in UTANFÖR denna smala, lite upphöjda kantlist. Under tangentbordet finns 4 st tydligt tydligt märkta (OPEN!) skruvar. Lossa inte tangentbordskabeln! Det är endast dessa skruvar som behöver lossas innan man kan trycka ut hela bakstycket på datorn för att byta minneskort. Inget annat behöver lossas eller öppnas. Kolla mer än en uTube video i förväg. Några utövar onödigt mycket våld på sin dator! Var försiktig och skydda skärmen med en handduk! Lite pilligt men fullt görbart. Tar mindre än 10 minuter att utföra.
  Andra ändringar? Nej!
  SSD-disk är onödigt, dom är alldeles för dyra och för små fortfarande.
  Windows 7*64 är helt onödigt. Det finns inga applikationer du kör på en Netbook som utnyttjar den datakraften och det är inte optimalt för processorn heller.
  4 G minne är också onödigt eftersom Windows 7 Starter begränsar till max 2 G. Således den enda uppgradering du behöver och som är vettig är att sätta in ett 2G minneskort. Tips det går att beställa denna dator utomlands med 2 G minne och dessutom Bluetooth inbyggt för c:a 300 €, dvs 2.700 Sek + frakt. Se bara upp för tangentbordslayouten, behöver du Å,Ä,Ö?
  Windows uppgradering? Vilken funktion är det du behöver egentligen, Windows 7 Starter och lite sök på internet kan lösa allt som eventuellt skulle saknas. Internet security finns gratis på nätet i många varianter. Det är helt onödigt att prenumerera på eller köpa till. Nätbackup är en funktion för den som lever i tält eller flygplatslauncher. Vem gör det i verkliga livet?
  Den enklaste och billigaste backuplösningen är fortfarande att komma ihåg att ta med sig sin portabla USBdisk.
  Summa sumarum, köp datorn och ett nytt 2 G minneskort och du har den bästa Netbook som går att få nu till ett kanonpris!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Har länge funderat på att köpa en liten smidig och billig surfdator att ta med mig när jag är ute och reser.

  Att jag fastnade för just denna var för att den enligt alla tester skulle klara att spela upp FullHD filmer via HDMI.
  De flesta tester pratar dock om hur långsam HDD:n är och att 1GB inte är tillräckligt med minne.
  Kan efter några dagars provande konstatera att HDD:n gör sitt. Det är inte den snabbaste man kan tänka sig men helt OK för att ha i en sån här maskin.

  Självklart kan man trimma upp den lite genom att byta minne och disk men för er som funderar på om ni "måste" börja uppgradera den för att den ska vara värd att köpa kan jag bara säga.... KÖP!

  För 2700:- som den kostar i dagsläget är den ett kap även i standardutförande!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Hej Over9000!

  Vad var det för modell/artikel nummer på Crucial 4 GB ramminne som du köpte?

  För övrigt kan jag säga efter att man har bytt till en SSD i denna maskin så är Denna netbook underbar.