Canon EOS 1100D + 18-55/3,5-5,6 IS II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Systemkameror (118)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  riktigt bra kamera och ny o fräch
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min första dSLR-kamera, och hittills är jag oerhört nöjd. Har aldrig jobbat med exempelvis en 1Ds, så jag har iofs inte så mycket att jämföra med, men jag har då ingenting att klaga på. Har nu sedan köp (i fjol) hunnit köpa till en näve gluggar, varibland just nu Sigma 18-50/2.8 är vad som (just nu) oftast sitter på huset. Inga märkvärdigheter; betydligt bättre bilder än alla kompaktkameror jag envist & frenetiskt har fotograferat med tidigare. Kan tillägga att objektivet som följer med i det här paketet i min ringa mening är oerhört prisvärt. Fina fotografier.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Kamerahuset: En mycket fin och användarvänlig kamera. Det enda jag hittils hittat att klaga på är att det hade kunnat vara lite smidigare att ändra ISO-inställningen när man inte skjuter genom den optiska sökaren och att batteriluckan är lite krånglig att öppna. Men det är också det enda jag kan klaga på. Detta är tänkt som instegsmodellen i Canon-sortimentet och jag kan mycket väl rekommendera den till de som vill ha en kamera att lära sig att fotografera "på riktigt" med. Är man osäker så har den ett alldeles utmärkt och lättanvänt autoläge.

  Objektivet: Kitobjektivet är just det, ett kitobjektiv. Välbyggt, prisvärt, trevligt att använda men det har sina begränsningar. Fågel i ett träd? Då vill jag ha längre brännvidd. Vacker blomma? Då vill jag ha kortare närgräns. Porträttbild av mormor? Då vill jag ha större bländaröppning. Men så ska det väl vara med instegsmodeller? Det är plastigt i känslan men trots det inte dåligt byggt, fokusringen till exempel, har ett lagom motstånd med hög precision trots sin plastighet.

  Sammanfattningsvis så är jag helt på det klara med att varken kameran eller objektivet är bäst i världen, men det förväntar sig heller ingen. Vad som förväntas av det är bästa möjliga kvalité för prislappen, billigare, enklare varianter av Canons innovativa tekniker och det är precis vad det är.

  Jag reserverar tian för riktiga "top-of-the-line"-modeller men den får en mycket välförtjänt nia för sin prisvärdhet och för över fyra och ett halvt tusen säger inte det lite.