Canon Digital IXUS 220 HS

 Lägg i lista  Jämför
Canon Digital IXUS 220 - smidig och lättanvänd kompaktkamera som ger bilder med en storlek på 12,1 Megapixlar. Skärmen är på 2,7 tum och kameran ger möjlighet till fem gånger optisk zoom. Lanserad 2011. Stäng
Canon Digital IXUS 220 - smidig och lättanvänd kompaktkamera som ger bilder med en storlek på 12,1 Megapixlar. Skärmen är på 2,7 tum och kameran ger möjlighet till fem gånger opti... Läs mer
Jämför pris på alla Canon Kompaktkameror (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket bra och smidig semesterkamera!
  Enkel att använda och tar bra bilder för sin storlek!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Har nu använt den ett år och anser att den motsvarar gott mina förväntningar.
  I grundinställning och automatik, ger den bra skärpa och naturliga färger.
  Oerhört smidig att alltid ha med sig i fickan.

  Att priset nu sjunkit, gör den extremt prisvärd.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag tycker den presterar helt ok bilder för att vara en billig pocketkamera, men filmfunktionen är bedrövlig. Det ser bra ut på kamerans skärm, men när jag kollar på en större skärm syns det hur optiken *oavbrutet* letar efter fokus, vilket förstås förstör hela upplevelen. Tyvärr var det lite för att ha en liten videokamera som jag köpte den, så det känns inget vidare.

  Bilder = helt ok
  Film = usel
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Ok, bildkvalite för billig peng.(kass bildkvalite om man jämför med riktig systemkamera.)
  Kids&Pets inställningen fotar vi allting med. Då är det i princip omöjligt att ta oskarpa bilder.

  Trevlig kamera med filmfunktion. Slowmotion effekten är rolig att leka med.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  LCD skärmen trasig efter mindre än 2 månader pga "fukt". Kameran har inte varit utsatt för något spill el dyl. Dålig kvalitet på kameran mao

  Rätt skall vara rätt, elgiganten har nu publiserat omdömet, tog bara tid
 • Ganska bra
  6 år sedan
  +Reko bilder
  +Kompakt
  +Bra i olika ljusförhållanden
  +BRA FILMNING!

  -Kvalitén är sisdår. Min kamera gick tillfälligt isönder under 3 dagar när jag befann mig i djupt in i Malasyias djungel... vilken besvikelse. Och dessutom har linslocket börjat krångla rejält.

  Så något besviken men iaf liten och bra bildkvalite.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta är ingen Canon S95 för halva priset, men kameran kan prestera bilder som ser bra ut i små utskrifter oavsett ljusförhållanden - högre krav än så kan man väl knappast ha på en ultra-kompakt snapshot kamera? Det som skiljer är snarare handhavandet som jag upplever som långsamt och komplicerat jämfört med en enkel systemkamera eller sagda Canon S95. Jag kan inte förstå hur en massa motivprogram kan vara enklare än vanlig kontroll över bländare och slutare, man jag är säkert inte särskilt representativ med den åsikten. Med bra vidvinkel och skärm, snabb sensor och processor, full-HD filmning och optisk bildstabilisering med mera måste man väl säga att hårdvaran levererar men mjukvaran (densamma i alla Canons nya kompakter tror jag) ger mig grå hår.
  Updatering: Jag blev aldrig vän med kameran utan gav bort den till en släkting. Kameror jag har erfarenhet av sedan tidigare är Sony H-1 (superzoom kamera), Nikon D40 (systemkamera) samt analoga Minolta och Nikon-kameror. Jag fotograferar mest familjen och för mitt eget nöjes skull.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Nu har min kamera fått "lens error" efter ett halvårs hårt användande, tydligen ett vanligt fel på canons compakt kameror. Så då är det väl dags att avsluta med en kort resension.
  Mjaaaa. Min gamla ixus var faktiskt bättre, förutom att den här filmade i HD. Dock var jag besviken på ljuskänsligheten som var väldigt bra vid filmning men uruselt vid foto... konsigt.
  Litet och smidigt format, finns ingen dedekerad knapp för att radera bilder. Bra men inte bäst.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Grymt besviken. Min förra kamera (IXUS 70) tog mycket bättre utomhusbilder än denna. Mina knallgröna kuddar blir blekgröna, träd får inte alls den där härligt gröna färgen.

  POSITIVT:
  + Snabbare på att ta ett foto än vad min IXUS 70 var.
  + Tar extremt skarpa foton.
  + Bra foton vid dåliga ljusförhållanden.
  + Fina foton vid manuell inställning (dock fortf. konstiga färger).

  NEGATIVT (så negativt att jag kommer att lämna tillbaka kameran)
  - Färgåtergivningen är katastrofalt dålig (färgerna är bleka). Knallrött blir blekrött och gröna färger återges inte alls bra.
  - Det blir helkassa foton utomhus när solen skiner. Skulle inte vilja ta med denna kamera på en semesterresa!
  - Gillar inte riktigt vidvinkelobjektivet. En rund pall t.ex. blir avlång på fotot och mina katter ser i vissa fall konstiga ut.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jackpot. Hade en sex år gammal Konica Minolta innan denna, och upplyftet var rejält. Från fem megapixlar till tolv megapixlar. Jag tycker dessutom att bilderna från denna blir skarpare (mindre gryniga) än med den gamla kameran, i synnerhet vid lite sämre ljusförhållanden. Allt är bra. Vid full vidvinkel kan längdförhållanden upplevas lite lustiga, om man t.ex. fotar någon med en framåt utstickande arm ser den t.ex. gigantisk lång ut. Nåväl, det är ju optikens verklighet, och inget som kameran ska sättas i skuld för -- tvärtom. Vidare, oerhört nöjd över videofunktionen. Bildstabiliseringen är över förväntan. Jag har så litet minneskort så jag använder mig till vardags av 720p-läget (vid Full-HD á 1080p rymmer jag så lite), och kvalitén är oerhört skarp på det jag filmar. Har en DV-kamera som jag köpte ny för tre år sedan, och den samlar nu damm. Ja, videokvalitén från den här lilla kompaktdigitalkameran är sju resor bättre. Priser är också till sin förträfflighet. Runt sjutton hundralappar betalade jag för den här, och det är helt i sin rätt. Rekommenderas. Har inget som skulle kunna nämnas som minus. Batteritiden är också helt okej. Jag upplever rentav att den har blivit bättre efter ett femtiotal laddningar/urladdningar, men det är väl så Litiumceller fungerar.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Jag hade en Canon 400D innan och en canon powershot a590. Innan dess har jag haft några "vanliga" spegelreflex kameror.

  Alla kameror jag haft innan har varit för stora och otympliga. Det blir aldrig att man tar med dom. Därför sålde jag min canon 400D och satsar nu på en super kompakt canon ixus 220 hs.

  Tyvärr är bildkvaliten bättre i alla spegelreflex kameror jag haft. Men jag är ändå imponerad av denna kamera. Filmningen i full HD är kanon! Bildkvaliten är skitbra! Bildstabiliseringen fungerar bra!

  Med tanke på hur liten och smidig kameran är, så är jag supernöjd. Jag kan leva med en försämrad bildkvalite.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Har sedan tidigare en Nikon D40X. Kände vi behövde en komplementkamera som kan tas med vid flera tillfällen. För detta ändamål är den perfekt, tar bra bilder, filmar bra, och framför allt - känns väldigt välbyggd och snabb att hantera. Visst, har inte samma bildkvalitet som Nikonen - men det är ju en superkompakt kamera.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Har haft en Ixus 85 innan. Den stora fördelen med denna är HD filmingen som är suverän. Knapparna sitter bra och autoläget fungerar utmärkt. Vill man bli proffs kan man gå in i det manuella läget, för där finns mycket att pilla på. Det sträva smala metallhöljet sitter perfekt i handen. En rolig och snygg kamera.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Har hittills haft en ixus 55 som jag varit supernöjd med när det gäller bildkvalitet (färger, skärpa etc). Ixus 220 tar ungefär lika bra bilder fast med fler megapixlar och fler inställningsmöjligheter vilka är lättare att ställa in. Vidvinkeln gör att motivet blir mindre så man får gå närmare eller använda zoomen som också är något bättre. Den startar upp snabbt och den har inga utstickande delar vilket gör att den lätt får plats i fickan. Men ytfinishen är väldigt sträv så den glider inte lätt ner i fickan eller fodralet (enda nackdelen). Å andra sidan får man bättre grepp om kameran när man fotograferar. Priset är också ett plus (under 2000:-)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Gillar den här kameran! Tar riktigt bra bilder.

  Har ett bra autoläge samt ett manuellt läge med många funktioner (en del onödiga filter tycker jag, men mer val gör väl inget). Night mode tar rätt bra bilder utan ställ. Blev lite impad faktiskt!

  Det ska noteras att 120 och 240 fps-filmning sparas i 29.97fps.

  Har inte testat många kameror eller fotat så mycket förr, så jag sätter 8/10; en klart stabil kamera från min ståndpunkt till ett acceptabelt pris.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt smidig kamera att ha med sig i fickan.
  Tar väldigt bra bilder och filmerna blir väldigt bra. Samt ett stort plus för alla funktioner den har.