Panasonic Lumix DMC-TZ20

 Lägg i lista  Jämför
Panasonic Lumix DMC-TZ20 är en digital kompaktkamera ur den populära Lumix-serien. Med 14 Megapixel, 16x optisk zoom, HDMI-anslutning och möjlighet att spela in video i full-HD-kvalitet. Lanserad 2011. Stäng
Panasonic Lumix DMC-TZ20 är en digital kompaktkamera ur den populära Lumix-serien. Med 14 Megapixel, 16x optisk zoom, HDMI-anslutning och möjlighet att spela in video i full-HD-kv... Läs mer
Jämför pris på alla Panasonic Kompaktkameror (32)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  Har haft den sedan Augusti 2011. Den har funkat ganska bra till en början. Jag använde den för att filma väldigt mycket, inte minst när jag åker tåg. något jag stör mig på är att är det tyst så hörs det bakgrundsbrus från kamera, och låter det så dämpar kameran ljudet, vilket förstör mina filmer.

  Nu på senare tid så börjar den bli sämre, anti-skak-funktionen blir dålig och filmen kan "hoppa" åt olika håll... man hör även zoomen. även bruset blir värre i denna kamera. Den har alltid varit dålig att fokusera automatisk mellan olika ljuslägen och mot blanka ytor, så jag har oftast under inspelning fokuserat själv. (det går, genom avtryckaren, eftersom man kan ta bilder under inspelningen.) vilket ajg glömmer bort ibland, och då blir min film heller inte så bra.

  Annars ger den god kvalité och bra bilder! väldig snabb respons på kameran!
  5 år sedan
 • Dålig
  Haft den i ägo i ca 2 timmar.

  Första jag märker är att när man använder blixt blir det mörka skuggor i vänstra hörnet.

  Detta beror på att blixten är för nära linsen/objektivet, så när blixten skjuter ut blir det en skugga när omgivningen är för mörk. Säg att man har mysbelysning och tar en bild med blixt, då är det garanterat att om du är inom 3 meters avstånd kommer ha en skugga i vänstra hörnet.

  De första 20 bilderna vi tog har skugga i vänster hörn, då vi satt och åt middag när vi prövade den.

  Lösningen: Alltid zooma in lite innan du tar bilder... Lite konstigt, men enda jag kommer på. Som att "cropa" med zoom. Alternativt cropa i dator eller försöka rädda det med Photoshop eller liknande.

  http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1033&message=38909565&changemode=1
  5 år sedan
 • Bra
  Köpte denna kamera i fredags, tanken var att uppgradera mig från min 3år gamla Canon Ixus 860 och få en bra kamera som dessutom skulle kunna fungera som videokamera. Har flera videokameror men använder dom aldrig, blir alltid liggandes kvar hemma.

  Tyvärr blev jag riktigt besviken på TZ20. Trots större optik med mer ljusinsläpp, 3 år nyare teknik och full hd-inspelning så utklassades den av min gamla Ixus 860 vid lite sämre ljusförhållanden. Panasonicen hade mycket mer brus och oskärpa i bilden, såg riktigt dåligt ut.

  Blev ännu mer förvånad när det visade sig att den dessutom hade brusigare bilder än min Canon vid lite högre ISO-tal. Det hade jag inte väntat mig..

  Positivt med kameran var den optiska zoomen och 24mm vidvinkel, riktigt bra! Tyvärr kändes den ändå som ett nedbyte mot min gamla kamera och som tur va så tog Expert tillbaks den på öppet köp. Plus i kanten för det.

  Jag kollade på Canon Powershot S95 i butiken och såg nu när jag kom hem att det även kommit en S100 som har 5xoptisk zoom, man kan zooma optiskt när man filmar, spelar in i full hd, 24mm vidvinkel och dessutom massor av manuella inställningsmöjligheter. Får bli en sån istället, iofs kostar den mer än dubbelt så mycket men det är välinvesterade pengar om man blir nöjd.

  Skulle jag rekommendera Panasonicen då? Absolut.. För 1990:- får man en riktigt bra kamera med 24mm vidvinkel, 16xoptisk zoom och inspelning i full hd, väldigt prisvärd!

  Men för mig och mina behov var den inte helt rätt.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Mycket fin kamera, den tar mycket bra bilder.
  Hoppas nu att displayen är bättre en min gamla DMC-TZ10 då denna modell hade ett serie fel enligt verkstaden.

  Tyvärr är det inte många fysiska butiker som har den i lager, sedan Panasonic center butiken lade ner sin verksamhet i Stockholm.

  P.s. det finns ny info att läsa på www.panasoniccenter.se
  6 år sedan