Sonim XP1300 Core

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sonim Mobiltelefoner (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  **UPPDATERING**
  Tappade mobilen en av få gånger jag tappat den och den dog. Känns inte så robust efter lite mer än ett års användande. Kommer felanmäla denna och se om det går på garantin. Drar ner betyget då mobilen mer och mer känns som ett havsverk. Största minuset är "gummit" (se nedan).

  Denna mobilen tål allt och lite till. Känns väldigt stabil. Något lättare än XP3 Enduro som jag använde tidigare. Efter drygt ett års användning kan jag konstatera att gummit "svullnar" och expanderar från det gula skalet. Jag fick skalet utbytt på mobilen efter en service men det kommer att hända igen. Jag upplever inte att jag hade detta problemet med XP3:an. Förvisso var den byggd annorlunda men det kanske Sonim skulle tänkt på. Sänker betyget till 5.

  Eftersom alla använder mobilen på sitt lilla vis så kan jag väl berätta om det som betyder något för mig. Till och börja med så kan väckarklockan ställas in på valbara dagar, så det är inte bara "vardagar, helger, alla dagar" utan man kan välja vilka dagar den ska ringa. Exempelvis måndag, tisdag, torsdag söndag, om man nu skulle vilja det.

  Bra högtalare och det låter bra i samtalen. När man pratar kan man höra sig själv, det är dock inget "eko" eller rundgång utan mer en bekräftelse på att det man säger hörs. Det låter nästan som en telefonkonferens där man ibland kan höra sig själv med någon mikrosekunds fördröjning. Jag tycker iaf det är bra. Det är som sagt inget "eko".

  Jag använder mest SMS och telefonin (givetvis) men också mail-funktionen som funkar alldeles utmärkt. Utöver det så fungerar det finfint att surfa dock fungerar inte ÅÄÖ i formulär på webben (stort minus).

  En funktion som är underskattad och som finns med är möjligheten att spela in samtal.

  En sak som faktiskt är en KATASTROF är den svenska översättningen. Det är stavfel och felaktiga uttryck. Bara en sådan sak som när man låser upp knapplåset så står det "Knapplås låst" istället för "Knapplås upplåst". Profilen "Allmänt" heter "Allmnänt" (Extra "n"). Pinsamt om du frågar mig.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Testade att sänka ner den i vatten och det gick åt helvete. Får hoppas dom tar den på garantin nu när man sagt att den ska klara IP68.

  Det gick på garantin så jag höjer betyget lite och hoppas jag fick måndagsex.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Mobilen är väldig solid och känns rätt i handen.
  Högtalaren är extremt bra spela musik på det högsta volymen låter bra fast det är ju ingen musik mobil men det finns inställningar för bas och rock samt andra personliga inställningar som gör ljudet bra när man lyssnar via hörlurar, 3,5mm kontakt till både usb och headset. oprativet är gammalt men funkar till 100% och menyerna är snabba och enkla. Bakgrund går att byta samt skärmsläckare. Sms-signal går inte att byta ett litet minus men den som finns funkar bra ändå. Är den tiligare än tidigare mobiler: Ja det är den.
  Display glaset är sjuk tåligt: ta en krona och gnugga den mot glaset, nä inga repor, Nycklar gnuggade mot glaset då? nä, inga repor. Mobilen klarar 400kg i vridning enligt sonim och det säger mycket. Mickrofonen och ring högtalaren är förbättrad gemtemot xp3 quest som var usel enligt mig. En bra mobil helt enkelt, som klarar riktigt tuffa miljöer. Jag kan inte utvärdera batteri tiden helt men det ser ut att vara riktigt bra. Minneskort upptill 8gb funkar kanon, lampan är riktigt stark viket är ett plus. Mobilen rekommenderas stakt.